Lees de Officiële Beschrijving

Beschrijving

In de afgelopen jaren heeft zowel de productie van elektronische muziek als de evolutie van videogames een ongekende groei doorgemaakt, waardoor deze deel uitmaakt van de budgetten van de cinematografische industrie en inkomsten en inkomsten genereert.

Bovendien worden er miljoenen-projecten op de markt gebracht, waarop honderden professionals uit meerdere sectoren werken aan programmeurs, artiesten, marketingdeskundigen, grafische ontwerpers, technische ontwerpers van geluid ... enz.

De scène met de videogames kent een duidelijke behoefte aan gekwalificeerd personeel dat al het werk verricht dat is gemoeid met het creëren van de muziek en geluidseffecten van deze projecten.

Onafhankelijk van de grootte van de projecten: het kan gaan over, een eenvoudig spel ontwikkeld door een onafhankelijk videogamebedrijf met beperkt personeel voor ontmoedigende technische prestaties, die jaar na jaar miljoenen spelers met open mond maken. Allemaal hebben ze muziek en geluid nodig om de game-ervaring compleet te maken.

De cursus voor muzikale compositie en geluidsontwerp voor videogames is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het leren creëren van een soundtrack, van de studie van eenvoudig programmeren tot de opnamedag in een opnamestudio, zij het met een jazzcombo, een Great Orchestra, met elektronische geluiden of een andere klankrijke behoefte die het project kan vereisen.

De bedoeling van deze cursus is om de student dichter bij een real-life-ervaring te brengen van het beheren, componeren en opnemen van een soundtrack voor een videogame. We zullen elk van de stappen bestuderen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat u niet alleen weet hoe u op een efficiënte manier in de industrie moet werken, maar ook hoe u kunt netwerken om succes te behalen.

Gedurende de cursus zullen we zeer speciale gasten hebben die hun ervaringen met ons zullen delen in Master Classes: Oscar Araujo, Eduardo de la Iglesia, Matías Lizana en Pep Terradas, onder anderen. Daarnaast zullen studenten de mogelijkheid hebben om te kiezen voor samenwerking met erkende universiteiten van de sector.

videojuegos

Syllabus

 • De geschiedenis van muziek voor videogames en cinema
  • Om te weten waar we heen moeten, is het eerst nodig om te weten waar we vandaan komen. Dit onderwerp is fundamenteel opdat de studenten weten wat er al is gedaan en wat het op dat moment voor de industrie betekende.
 • Compositie voor afbeeldingen
 • De muziek voor videogames of bioscoop werkt totaal anders dan de muziek die we kennen en luisteren, van oudsher, op afzonderlijke nummers. We moeten een manier vinden om verhalen te vertellen, personages met melodieën beschrijven of eindeloze loops creëren die prettig zijn voor de speler, zonder moe te worden. Dit alles wordt bereikt door te weten welke harmonie te gebruiken, wat de meest geschikte instrumenten zijn en hoe alles in een project moet worden geïmplementeerd om uiteindelijk samenhang te krijgen.
 • Toegepaste harmonie
 • Dit onderwerp, complementair aan Composition for Images, probeert op grondige en technische wijze de basis te leggen van de harmonie die we zullen gebruiken in videogames en cinema. Oefeningen en taken worden toegewezen aan de student om thuis aan te werken, die later in de klas zal worden gecorrigeerd met de tentoonstelling van voorbeelden.
 • Orkestratie
 • Dit onderwerp legt de rol uit die elk instrument binnen een orkest heeft: opnames, sonore kleuren, karakteristieken, dispositie van akkoorden, voice-driving ... enz., Alles wat nodig is om de student in staat te stellen zijn eerste stappen te zetten als componist en worden opgeleid voor het laatste project.
 • Muzikale software
 • De tijd is gekomen om hands-on te krijgen met sequencers! In dit onderwerp zullen we het proces bestuderen waarmee we op de computer kunnen componeren alsof we een orkest in ons toetsenbord hebben. Gebruik van de meest voorkomende software (Logic, Cubase ... enz.) En alles wat daarmee te maken heeft (Kontakt, EastWest, Plug-ins, Omnisphere ... enz.) Om de student in slechts een jaar goede voorbeelden te laten produceren. We zullen ook samenwerken met WWISE of FMOD, zodat de student begrijpt hoe het mogelijk is om de muziek en audio in een videogame te implementeren, zodat tijdens het spelen alles automatisch wordt aangepast aan de hand van de vastgestelde parameters tussen de componist en de programmeerapparatuur.
 • MIDI Orchestration
 • Een onderwerp dat van vitaal belang is voor het afstudeerproject, omdat we zullen bestuderen hoe we kunnen doorgeven wat we op een computer naar papier hebben gemaakt, zodat elke muzikant het gemakkelijk kan interpreteren (Sibelius, Finale ... enz.). Daarnaast zullen we belangrijke aspecten herzien om ervoor te zorgen dat de geluiden meer "echt" lijken (mix van bibliotheken, plug-ins ... enz.), Op deze manier kan de student orkestreren in de volgorde, waardoor een meer organische en dynamische muziek.
 • Geluid design
 • De ontwikkeling van dit onderwerp is van fundamenteel belang om de student in staat te stellen geluidseffecten in het project te implementeren. Opname, geluidsverwerking, effecten ... enz., Het is een zeer uitgebreid maar aangenaam gebied van videogames. Bovendien is de banenmarkt zeer verheugd dat dezelfde componist de service voor geluidseffecten kan aanbieden, op deze manier kan één persoon alle aspecten met betrekking tot geluid beheren.
 • Laatste project
 • Dit onderwerp, dat tijdens het laatste semester moet worden ontwikkeld, zou de student de leiding geven over het creëren van een soundtrack (ongeveer 10 minuten muziek), gebruikmakend van alle kennis die we het hele jaar door zullen hebben behandeld. Het laatste project zou bestaan ​​uit componeren, sequencen, al het materiaal op papier laten zetten en opnemen tegen een orkest of band aan het einde van de cursus (jaar), we hopen dat het een geweldige ervaring wordt.
 • Masterclasses
 • Oscar Araujo: componist van de soundtrack van de trilogie "Castlevania Lords of Shadow", met een lange geschiedenis om hem te ondersteunen als een van de beste audiovisuele componisten van het land
 • Eduardo de la Iglesia: componist en ontwerper van geluid met uitgebreide ervaring die werkt aan, onder andere, de "Commandos" -serie
 • Matías Lizana: veelgeprezen muzikant en componist van de indie-scene, werkzaam bij Pixel Cream Studios in zijn laatste werk "Way of Redemption". Matías zal ons uitleggen hoe iemand in de sector vanuit een ander perspectief werkt
 • Pep Tarradas: Componist, arrangeur, instrumentalist, Pep's specialiteit is Jazz en de Big Band, met hem zullen we zien in videogames ook Jazz-scores en hoe ze worden toegepast

requisitos

Academic:

 • Een technische graad in muziek of gelijkwaardige geaccrediteerde ervaring
 • De kandidaat moet zijn scores of voorbeelden van hun werken naar de school sturen voor de school om het materiaal te kunnen evalueren

Materiaal:

 • De school biedt de mogelijkheid om zijn faciliteiten, computerklassen en opnamestudio's te gebruiken, met als doel dat studenten kunnen studeren en oefenen *

* De opnamestudio's waar de student toegang toe heeft, zijn afhankelijk van het semester dat ze volgen

Opleiding te volgen in:
Spaans

Zie 3 andere vakken van Microfusa »

Laatst bijgewerkt op April 25, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 8, 2019
Duration
9 maanden
Voltijd
Prijs
4,995 EUR
Deadline
Juli 1, 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 8, 2019
Einddatum
Juni 19, 2020
Aanmeldingslimiet
Juli 1, 2019

Oct. 8, 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Juli 1, 2019
Einddatum
Juni 19, 2020