Milaan - Voltijds semester stage

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

milan

Waarom Milaan?

Stel je voor dat je stage loopt in de stad Milaan, de thuisbasis van de Borsa Italiana (beurs) en de Milan Fashion Week en de design- en zakelijke hoofdstad van Italië. Hier kun je het semester doorbrengen met het honen van je ambacht in een atelier of in public relations voor een internationaal modehuis, om nog maar te zwijgen van stageplaatsen in e-commerce, luxe bedrijven en muziek.

Jouw stage

De voordelen van stage lopen in het buitenland zijn talrijk. Een internationale stage ontwikkelt je professionele vaardigheden, je vermogen om te communiceren tussen culturen, en biedt inhoudelijke werkervaring om je carrière een boost te geven in de competitieve arbeidsmarkt van vandaag. Je krijgt gegarandeerd een onbetaalde stageperiode van een semester voor een krediet bij een lokaal bedrijf of organisatie, waar je minimaal 25 uur per week werkt.

Voordat je naar Milaan vertrekt, zullen we met je samenwerken om je CV te verfijnen, je sollicitatiebrief te perfectioneren en je communicatie- en interviewvaardigheden aan te scherpen terwijl we je voorbereiden op het werken in een nieuwe culturele omgeving. We zullen met u samenwerken om de beste match te vinden tussen uw uitgesproken voorkeuren en professionele doelen met wat beschikbaar is via IES-stages in Milaan.

Wanneer u aankomt, verwelkomt het personeel in ons centrum van Milaan u voor oriëntatie. Dit omvat een inleiding tot de stad, wonen, woon-werkverkeer en professionele en culturele verwachtingen. Het Milan Center is uw centrale plek voor instructie, ondersteuning en het ontmoeten van andere stagiaires. Je zult je ook inschrijven voor een verplicht academisch stagiair van 3 studiepunten met andere IES-stages studenten, waar je leert over een verscheidenheid aan lokale zakelijke instellingen en mogelijkheden, evenals een niet-krediet dragende Survival Italiaanse taalcursus.

Dankzij het toegewijde personeel van IES Internships en internationale connecties, weet je zeker dat je een stage in het semester vindt die voldoet aan je doelstellingen in Milaan. Je zult leren en opvallen!

Plaatsingsvoorbeelden:

Studenten uit het verleden hebben stage gelopen * zoals de voorbeelden hieronder. Houd er rekening mee dat deze lijst zeker niet volledig is. We moedigen studenten van alle majors aan om te solliciteren.

 • Marketing combineert data-analyse, serviceontwerp, creativiteit, inhoud en technologie om klanten marketing- en communicatieoplossingen te bieden
 • Engelstalige internationale school voor Italiaanse studenten
 • Advies- en coachingservice die bedrijven en overheidsinstanties helpt bij digitale transformatie en ondernemersinnovatie
 • Moderne kunstgalerij
 • Onderzoeksinstituut gespecialiseerd in het bestuderen van nieuwe economische modellen met een focus op duurzaamheid
 • Modieuze kleding- en accessoiresverhuurservice met een online aanwezigheid en showroom in het historische centrum van Milaan
 • Hedendaags muziekorkest met educatieve initiatieven
 • Een literair bureau dat schrijvers van over de hele wereld vertegenwoordigt, die hen gedurende het redactionele en publicatieproces ondersteunt
 • En meer! We garanderen zelfs dat we een stageplaats in jouw vakgebied vinden. Neem contact op met je IES-stagevertegenwoordiger voor meer informatie over al onze stageaanbiedingen.

* Sommige velden vereisen mogelijk kennis van de lokale taal. Praat met uw IES-stageadviseur voor meer informatie.

Dagelijks leven

Met vijf grote treinstations en snelle verbindingen met andere Italiaanse steden, voel je je in het middelpunt van alles. Gebruik voor je dagelijkse reis naar je stage de metro van Milaan, de stadstram of Il Passante, de metro. Tijdens het verkennen van de stad, moet je een rondleiding maken door de andere specialiteit van Milaan - eten! Geniet tijdens je lunchpauze van een bord risotto alla alt = "milanese en als het rond de wintervakantie is, volg het met een plakje panettone - mangia!

academici

Voordat je gaat, werken we met je samen om je cv te verfijnen, je sollicitatiebrief te perfectioneren en je communicatie- en interviewvaardigheden aan te scherpen terwijl we je voorbereiden op het werken in een nieuwe culturele omgeving. Je krijgt een plaatsing bij een lokaal bedrijf of organisatie die past bij je professionele interesses.

Academisch seminar

Terwijl je in Milaan werkt, schrijf je je ook in voor een verplicht academisch stagiair van 3 studiepunten met andere IES-stagiaires, waar je context krijgt voor je stageplaats door culturele kwesties op de werkplek te onderzoeken.

Onderwerpen die worden behandeld zijn:

 • Werkcultuur begrijpen
 • Communicatie verbeteren
 • Versterking van de werkhouding en aanleg
 • Navigeren door problemen, uitdagingen en kansen zodat u kunt slagen in de baan in Milaan en wanneer u naar huis terugkeert

Gepersonaliseerde plaatsingen

Je stagecoördinator werkt met je samen om een ​​stageplaats te vinden in het veld van je keuze, waar je 25 uur per week werkt. We hebben vorige stagiairs geplaatst bij bedrijven en organisaties op de volgende gebieden:

 • Accounting
 • Advertising
 • Arts
 • Bedrijf
 • communicatie
 • E-Commerce
 • Onderwijs
 • Mode
 • Financiën
 • afzet
 • Niet voor for profit organisaties
 • Publishing

Staat uw veld hier niet vermeld? Praat gewoon met uw IES-vertegenwoordiger voor stages - nieuwe stages in Milaan worden altijd toegevoegd!

Survival Italiaanse taalcursus

In je eerste paar weken in Milaan, heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een cursus Survival Italian Language om een ​​basis Italiaans te leren waarmee je door de stad en je werkplek kunt navigeren. Deze Survival cursus Italiaans van 15 uur is optioneel en heeft geen krediet.

cursussen

 • Inleiding tot zakelijk programmeren
 • Bankieren en financiële bemiddeling
 • Gender in de Italiaanse cinema, van fascisme tot het derde millennium
 • Gender in de Italiaanse cinema, van fascisme tot het derde millennium
 • Inleiding tot zakelijk programmeren
 • Merkmanagement
 • Econometrie voor bedrijven
 • Stage Seminar
 • Enscenering Italiaanse Opera
 • Econometrie voor bedrijven
 • Individuele prestatiestudies - vocaal

Excursies

Alle excursies zijn optioneel voor stage studenten en er zijn extra kosten van toepassing. Uw deelname hangt af van uw beschikbaarheid op basis van uw werkschema. Deze reizen zijn academisch en niet alleen toeristisch van aard. Potentiële bestemmingen zijn onder meer:

 • Toscane
 • Noord-Italië
 • Zwitserse alpen

Excursies zijn een meerprijs en de beschikbaarheid hangt af van uw werkschema.

Dagelijks leven

Om u zich thuis te voelen in Milaan, doen wij ons best om u te helpen zich veilig en verzorgd te voelen. Of het nu gaat om een oriëntatieprogramma waar u zich voorbereid op voelt, huisvesting die goed gelegen en comfortabel is, of netwerken en sociale evenementen met Milanese professionals - het draait allemaal om onze studentenservices. Dit is slechts een van de dingen waar we bekend om staan.

oriëntering

Het programma begint met een korte oriëntatie om u vertrouwd te maken met het personeel van IES Abroad Milan, uw medestudenten en de stad Milaan. Onderwerpen zoals stages, huisvesting, transport en gezondheid en veiligheid worden tijdens de oriëntatie behandeld. Het Milan Center is je centrale plek voor instructie, ondersteuning en ontmoeting met andere stagiaires.

behuizing

We willen ervoor zorgen dat uw grootste uitdaging is om te bepalen welke monumenten het eerst moeten worden bekeken of om het beste café te ontdekken - zonder een plek te vinden om te wonen waar u zich op uw gemak voelt. We doen ons best om huisvesting te vinden die een afspiegeling is van hoe de lokale studenten leven. Ons doel is dat wanneer u Milaan verlaat, het zich als thuis voelt.

Gedeelde appartementen

De gemeubileerde appartementen zijn van hetzelfde geslacht en bevatten meestal drie tot zes studenten en stagiaires in het IES Abroad , in twee- of driepersoonskamers. Sommige appartementen worden ook gedeeld met een inwonende Italiaanse gemeenschapsassistent die je culturele integratie zal begeleiden. Maaltijden worden niet verstrekt, maar de appartementen hebben een volledig uitgeruste keuken met vaatwasser. Internettoegang en een wasmachine zijn aanwezig.

gastgezinnen

Plaatsingen zijn beschikbaar in Milanese huizen in de stad. Dit is een onbetaalbare kans om over Italiaanse gezinnen te leren en direct contact te hebben met de Italiaanse cultuur.

Je hebt een privé- of gedeelde kamer bij je gastgezin en ontvangt dagelijks ontbijt en diner. Geniet van je andere maaltijden in universitaire cafetaria's of restaurants. De reistijd van een typische homestay naar het IES Abroad Milan Center kan variëren van vijf tot 40 minuten.

Collegio di Milano - Residence Hall

Deze residentie voor Italiaanse en internationale honoursstudenten biedt eenpersoonskamers met eigen badkamers en balkons. De faciliteiten omvatten een computerruimte, een bibliotheek, een kleine fitnessruimte, een cafetaria, een privépark, beveiligingssysteem, een kitchenette en een auditorium voor speciale culturele programma's. Ontbijt en diner worden dagelijks geserveerd en de lunch is in het weekend beschikbaar. De ruimte is beperkt en studenten worden door het Collegio gekozen op basis van academische verdiensten. Vanwege de extra voorzieningen geldt er een toeslag voor deze optie.

Buitenschoolse activiteiten

Breng je vrije tijd door met het bekijken van de schatten van Milaan uit de eerste hand, zoals het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci, de Duomo, en de lokale boetieks, kunstgalerijen en cafés in het gebied Navigli.

Kosten

Beschouw deze prijzen als een startpunt. We moedigen u aan om contact op te nemen met uw studiebureau in het buitenland om de werkelijke kosten voor u te bepalen, rekening houdend met financiële hulp, studiebeurzen, uw thuisschoolbeleid en andere factoren.

Lente 2020

Termijn onderwijs Behuizing Verzekering Totaal
Lente 2020 $ 4960 $ 3.800 $ 230 $ 8.990

Ons centrum

Het IES Abroad Milan Center ligt in het bruisende historische centrum van de stad, op loopafstand van de Duomo, het "Laatste Avondmaal" van DaVinci en de Università Cattolica del Sacro Cuore.

Kenmerken omvatten:

 • Hoogwaardige multimedia-klaslokalen
 • Muziek oefenruimtes
 • Studentenlounge
 • Digitale fotofaciliteit
 • Videobewerkingslaboratorium
 • Bibliotheek en leeszalen
 • WiFi internettoegang
 • Student computerlab en printers
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectation ... Lees meer

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectations. Our goal is to rock the world of some 6,000 study abroad students every year. Lees Minder
Chicago , Amsterdam , Arles , Auckland , Barcelona , Beijing , Berlijn , Buenos Aires , Kaapstad , Christchurch , Dublin , Freiburg , Granada , Londen , Madrid , Milaan , Nagoya , Nantes , New York , Leuk , Parijs , Oxford , Quito , Rabat , Rome , Salamanca , Santiago , Sjanghai , Siena , Sydney , Tokyo , Puerto Ayora , Wenen , Hong Kong , Puerto Baquerizo Moreno , Cambridge + 35 Meer Minder