Master in podiumkunsten management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De masteropleiding heeft een dual theoretische praktische aanpak gebaseerd op specifieke professionele rollen die in de sector nodig zijn. Het doel van de cursus is het trainen van gekweekte en ervaren managers die in staat zijn om de innovatie bij te houden en belangrijke veranderingen in de sector.

ACHTERGROND

Events management is een snel groeiend en zeer complex gebied binnen de dienstensector, niet alleen voor zijn recreatieve kwaliteiten, maar ook voor zijn communicatievermogen. De grote kracht van deze bedrijfssector is dat een goed georganiseerd evenement de gasten en de deelnemers op meerdere niveaus kan bevredigen. Een evenement is niet alleen een afleiding voor haar deelnemers, maar een instrument dat in staat is grote groepen jongeren te verenigen rond een bepaald evenement, En op zijn best om een ​​bepaald idee. Om deze reden heeft het een efficiënt en serieus beheer nodig dat alle specifieke betekenissen en alle mogelijke acties uitoefent.

In dit opzicht blijft Italië de collectieve verbeelding op internationaal niveau stimuleren door zijn geschiedenis, kunstschatten en levensstijl, die een waardevolle bron creëert door toerisme die grotendeels bijdraagt ​​aan de economie van het land. Dit is de reden waarom het steeds belangrijker is om professionele werknemers te vinden en op te leiden met een ondernemende aanpak voor het beheer van evenementen. Ondanks dit zijn er geen vernieuwende of geactualiseerde campagnes geweest die gericht zijn op de vereiste kennis en noodzakelijke vaardigheden voor het werken in deze belangrijke sector.

Doelstellingen

Deze masteropleiding heeft een hands-on benadering die wordt ontwikkeld rond de verschillende profesionele profielen die momenteel in de podiumkunsten nodig zijn. De hoofdtaak van deze opleiding is om de vereiste kennis en vaardigheden te bieden die gebruikt worden bij de organisatie van verschillende soorten evenementen. Om zijn doelen te bereiken, wordt het cursusprogramma door middel van een reeks lessen en seminars geleverd, inclusief case studies, die de studenten voorbereiden door middel van diverse praktische sessies in het management en de promotie van evenementen en shows in de volgende sectoren : Dansen en ballet, theater, bioscoop, muziekconcerten, opera en multisectorale festivals. Dankzij direct persoonlijk contact met sector deskundigen biedt de cursus een reeks geselecteerde vaardigheden en tools om te gebruiken in de zeer complexe werkelijke organisatorische sector van de organisatie van podiumkunsten.

Professioneel profiel

Het professionele profiel dat door deze cursus wordt gedefinieerd, is dat van een manager met een hoogwaardige culturele ervaring en met goede specifieke kennis die betrekking heeft op diverse soorten vaardigheden en middelen, zoals marketing, communicatie en management van podiumkunsten die voldoen aan de huidige wetgeving en regels van de sector.

Studenten kunnen aan het eind van de cursus de juiste territoriale communicatieplannen opstellen en invoeren, waaronder persberichten, persconferenties en reclamecampagnes. Zij zullen ook fondsinsamelingscampagnes kunnen beheren, acties beheren, contracten en relaties met artiesten, evenementenbeheerders en agentschappen. Zij zullen ook de juiste vaardigheden en competenties ontwikkelen om diverse technische aspecten zoals audiovisuele en lichte en geluidsapparatuur te beheren.

Termijnen, Uren en Locatie

Eerste sessie (12 oktober 2015 - 26 maart 2016): Theoretische sessies, project werk sessies, technische bezoeken, praktijkopleiding, conferenties en technische bijeenkomsten, seminars, bezoekende professor sessies, onderzoek en documentatie, tussentijdse controle en evaluaties.

Project Workshop Het creëren, organiseren en promoten van een podiumkunsten evenement.

Tweede zitting (29 maart 2016 - 29 juli 2016): Tenminste een praktische stage van 4 maanden die in Italië of in het buitenland kan worden uitgevoerd. Eindexamens.

Deelnemers

Toelating tot de cursus is voor:

  • Italiaanse afgestudeerden van de "vecchio ordinamento didattico" (voor de universiteitshervormingsact van het academiejaar 2001/2002) in de literatuur, geschiedenis en instandhouding van cultureel erfgoed, cultuurhistorisch technicus, architectuur en soortgelijke graden.
  • Italiaanse afgestudeerden van de "nuovo ordinamento didattico" in alle niveaus die in de volgende lijst zijn opgenomen: Wetenschap van cultureel erfgoed, Technologieën voor behoud en restauratie van cultureel erfgoed, Conservering en restauratie, Kunstgeschiedenis en soortgelijke graden, Toerisme Wetenschap toegepast op cultureel erfgoed , Economie van territoriale toerisme, communicatie en management van kunst- en cultuurmarkten en soortgelijke graden;
  • Internationale afgestudeerden van gelijke mate uit internationale universiteiten. Let op dat deze cursus in het Italiaans wordt geleerd. Voor het aanvang van de cursus is een B2-niveau in het Europees gemeenschappelijk kader nodig. Taalondersteuning is beschikbaar tijdens de cursus. Neem contact op met het secretariaat voor advies over intensieve Italiaanse taalprogramma's.
  • Afgestudeerden in andere opleidingen, met voorafgaande goedkeuring van het wetenschappelijk comité.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Palazzo Spinelli Non Profit Association was founded in 1998. Palazzo Spinelli's aim is to safeguard world cultural heritage by promoting, organising and managing initiatives for the study, conservatio ... Lees meer

Palazzo Spinelli Non Profit Association was founded in 1998. Palazzo Spinelli's aim is to safeguard world cultural heritage by promoting, organising and managing initiatives for the study, conservation, restoration, promotion and fruition of cultural and artistic heritage. Lees Minder