Een geweldige reis begint altijd met een eerste stap.

Italië: synoniem voor verwondering, vooral voor de nieuwe generaties die in het buitenland wonen en die in contact willen komen met de cultuur en het onderwijssysteem dat het prachtige land kan bieden. Het scenario dat de RUFA aannam om contact te leggen met studenten aangetrokken door Made in Italy , vertrekt vanuit deze aanname niet alleen bedoeld als een teken van onderscheid en stijl, maar ook als een kwalitatieve benadering van het leven.

Juist in deze context past het basisjaar: een aanvullende cursus van 60 studiepunten van een jaar, met als doel de student te laten kennismaken met culturele, ontwerp-, historische en artistieke onderwerpen die ze zullen tegenkomen, in nog diepere diepten. manier, in de komende jaren. Dankzij dit educatieve pad kunnen buitenlandse studenten met 11 jaar schoolgaande leeftijd de minimumvoorwaarde van de 12 vereiste integreren, voordat ze toegang krijgen tot het universitaire systeem, door hun kennis van basisonderwerpen aan te vullen voor de ontwikkeling van de vereiste artistieke, audiovisuele, multimedia en ontwerpkennis. Deelnemers zullen ook kennis kunnen maken met de trainingsmethoden van RUFA, de interactie met leerkrachten, door praktische en theoretische methoden te integreren, onderzoek te doen naar de concepten van onderzoek en artistieke productie en beste praktijken met betrekking tot design.

Wat is het doel van het Foundation Year?

 • Het verkrijgen van 60 aanvullende CFA's voor inschrijving bij de Italiaanse universiteit
 • Om de minimale vereiste van 12 jaar schoolbezoek aan te vullen

Het stichtingsjaar biedt deelnemers de mogelijkheid om de basis te leggen voor het volgen van een eerste-niveau opleiding die is opgenomen in de zogenaamde "RUFA-ervaring". In deze context kunnen studenten zichzelf op de proef stellen, hun relatie met de taal verbeteren, in contact komen met de universiteit en nationale academische excellentie en professionele relaties opbouwen met de docenten. Er zijn vijf verschillende onderwerpen: Italiaanse taal en cultuur, schrijfworkshop, kunstgeschiedenis, design en Italiaanse stijl, een specifieke cursus fotografie, video, kunst en design, een eindtoets en een CILS / B2-certificering.
In totaal zijn er 485 uren studie, verdeeld over 20 uur per week. De 60 behaalde studiepunten geven studenten toegang tot RUFA - of een andere instelling - academische cursussen van het eerste niveau en worden niet erkend met het oog op het verminderen van de onderwijslast die wordt geboden door vervolgopleidingen.

Onderwerp (T = theoretisch • TP = theoretisch-praktisch)

165 Taal

75 Cultuur

Schrijfworkshop (TP) 2 25 Geschiedenis van kunst, design en Italiaanse stijl (T) 8 60 Specifieke cursus (TP) 12

50 foto / video

50 Art

50 Basisontwerp

Laatste test 2 10 CILS / B2-certificaat 4 Totaal 60 485

Het jaar van de stichting RUFA is in het Italiaans of in het Engels, afhankelijk van de gekozen optie. Het lidmaatschap staat open voor alle studenten, ongeacht het taalniveau bij binnenkomst, zelfs als ze de voorkeur hebben boven een B1.

Algemene informatie

 • Periode: van oktober 2019 tot juni 2020
 • Taal: Italiaans of Engels
 • Taalvereisten: bij voorkeur niveau B1
 • Inschrijvingstermijn: 30 september 2019
 • Kosten: € 6.500,00 *
 • Diploma afgegeven: Certificate of Participation CILS Certification

* De kosten omvatten:

 • zonder registratie
 • deelname en examengeld
 • CILS-certificering
 • RUFA-kaart (conventies met bioscopen, theaters, sportscholen en educatief materiaal)
 • eindcertificaat

De betaalmethode vereist 25% op het moment van inschrijving en 75% op 30/09/19. De kandidaten moeten vóór 30 september 2019 de aanvraag tot toelating overleggen, waarbij zij hun middelbare schooldiploma voegen, samen met hun "transcript of record" van de uitgevoerde opleidingsactiviteiten.

RUFA behoudt de mogelijkheid om de geschiktheid en motiverende sfeer van studenten vóór inschrijving te controleren. De cursus wordt geactiveerd met minimaal 6 studenten totdat alle beschikbare plaatsen zijn bereikt.

Opleiding te volgen in:
 • Engels
 • Italiaans
Laatst bijgewerkt op Juli 8, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
1 jaar
Voltijd
Prijs
6,500 EUR
De betaalmethode vereist 25% op het moment van inschrijving en 75% op 30/09/19
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Einddatum
Juni 2020
Aanmeldingslimiet

okt 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Juni 2020