Italiaans pasta programma
ALMA - The School of Italian Culinary Arts
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Parma, Italië
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
3 weken
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 4.900 / per course *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
08 May 2024
* Van € 4.900 naar € 3.900 MET BESCHIKBARE SCHOLARISSEN
Invoering
3 weken lessen, demonstraties en praktijksessies op school + optionele stage
Deze unieke cursus biedt studenten de mogelijkheid om de wereld van de Italiaanse pastaproductie te betreden. Ze leren specifieke technieken voor zowel droge als verse pasta en leren hoe ze moeten omgaan met de productie voor directe verkoop en cateringdiensten.
Dit is de perfecte kans voor alle internationale studenten die de technieken van het maken en produceren van pasta willen leren, zowel voor een vers pastalaboratorium als voor catering, om een echte professionaliseringservaring op te doen en een stap vooruit te zetten naar ondernemerschap in de sector.
Wil je meer weten of twijfel je nog over welk programma voor jou het beste werkt?
Boek uw 1-op-1 persoonlijke online oriëntatiegesprek op onze website!
Je hebt de mogelijkheid om een Skype of WhatsApp gesprek te organiseren met ons Toelatingsteam en je vragen te stellen. Een kans om meer te weten te komen over het onderwijstraject en de aanmeldingsprocedure en over de extra diensten die de school aanbiedt.
Geniet van onze Virtuele Open Dag
In alle veiligheid, door verbinding te maken vanaf je thuis-pc of smartphone, zul je in staat zijn om "virtueel binnen te komen" in de School, live te luisteren naar de presentatie van de cursus door onze medewerkers, en hen alle vragen te stellen die je wilt.
Carrièremogelijkheden
- Catering en restaurants
- Verse pasta en aanverwante laboratoria
- Zelfstandige activiteiten
Galerij
leerplan
Cursusstructuur
- Full time
- 5 dagen per week
- 3 weken demonstratie en hands-on sessies
- Stagefase: optioneel en geactiveerd naar goeddunken van de onderwijsdirecteur na evaluatie van het verloop van de residentiële fase
Inhoud
- Verse, droge, gevulde pasta
- Met de hand gemaakte deegwaren
- Pasta maken met behulp van professionele machines
- Drogen, pasteuriseren en houdbaarheid
- Historische achtergrond over pasta
- Instellen, schoonmaken en onderhouden van machines
- Het productieproces, Foodcost en Afvalmanagement
- Verpakking
- Opzetten en inrichten van een workshop verse pasta
- Pasta koken
- Italiaans restaurantdiner – pastacursussen