I Level Master Course in Italiaanse keuken en oenologie
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Turin, Italië
Talen
Engels, Italiaans
Studieformaat
Op de campus
Duur
3 maanden
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 5.500 / per course
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
I Level Master Course in Italiaanse keuken en oenologie
Vier weken theoretische en praktische lessen en de mogelijkheid van een praktische trainingsperiode bij de beste Italiaanse restaurants
I Level Master Course in Italian Cuisine and Oenology bestaat uit twee delen: de eerste bestaat uit theoretisch-praktische lessen op het ICIF hoofdkantoor, aangevuld met educatieve excursies; de tweede, bestaande uit een professionele stage (optioneel, niet inbegrepen in de abonnementskosten), bij een door de school geselecteerd restaurant.
De korte cursus is bedoeld voor professionals of studenten die een sneller trainingsprogramma willen ondergaan over traditionele en modern-creatieve gerechten, met inzichten in oliën, balsamico-azijn, kruiden en specerijen, traditionele voorgerechten, kazen, gebak en wijn.
Minimale aanwezigheid 12 - maximum 24.
Looptijd
De cursus heeft een totale duur van 3 maanden:
- 4 weken theoretische en praktische lessen aan het instituut
- 8 weken stage (optioneel) bij een Italiaans restaurant dat eerder door het Instituut werd geselecteerd
Degenen die kunnen inschrijven zijn:
- Houders van diploma's van hogeronderwijsinstellingen of -centra
- Buitenlandse en Italiaanse professionals uit de voedings- en wijnsector
- Werknemers uit de sector met minstens drie jaar gedocumenteerde ervaring in de horeca wereldwijd
Lesonderwerpen
Kooklessen
- Extra vierge olijfolie en andere kruiden
- Wijn, balsamico en aromatische azijn
- Kruiden en specerijen
- Warme en koude voorgerechten
- Groenten en salades
- Rijst en risotto's
- Soepen
- Gedroogde pasta en zijn sausen
- Verse en gevulde pasta
- Polenta, gnocchi, flans en timbales
- Zoetwater- en zeewatervissen
- Wit vlees, lam, varkensvlees en rundvlees
- kazen
Gebaksklassen
- desserts
- Kleine gebakjes
- IJsjes en sorbets
Wijnlessen
- Wijnbouw en wijnbereidingstechnieken
- Wijnproeveringstechnieken
- Combinatie van eten en wijn
- Introductie tot bekende Italiaanse wijnen
Italiaanse taallessen
- Basiskennis van de Italiaanse taal en grammatica
- Groepsgesprekken
Educatieve uitstapjes
De bereide recepten kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van het product. Het aantal bereide recepten varieert afhankelijk van hun moeilijkheidsgraad en, in het geval van hands-on lessen, van het niveau van bekwaamheid en snelheid van uitvoering van de deelnemende studenten.
Stage (optioneel)
De professionele stage - optioneel, niet inbegrepen in de abonnementskosten vindt plaats aan het einde van de Korte Cursus in restaurants die behoren tot de Jeunes Restaurateurs d'Europe Association, waarmee ICIF een overeenkomst heeft vastgelegd.
De restaurants voor de stage worden geselecteerd door ervaren ICIF medewerkers. Hier kunnen de studenten al die vaardigheden die ze tijdens de cursus hebben geleerd in de praktijk brengen en verbeteren, en hun kennis op hun specifieke interessegebied verbeteren. De groepen zijn verdeeld en elke student wordt naar een ander restaurant gestuurd. Bestuur en accommodatie worden verzorgd door de restauranthouders die de studenten ontvangen, die hen de accommodatie ter beschikking stellen.
vergoedingen
De kosten voor de Korte Cursus bedragen 5.500,00 Euro. De kosten voor de cursus zijn inclusief:
- Accommodatie in het gastenverblijf van het instituut in mini-appartementen (bestaande uit twee kamers met een, twee of drie bedden en een badkamer) inclusief ontbijt voor de periode van 4 weken
- Maaltijden op de school van maandag tot zaterdag (de school is gesloten op zondagen en op nationale feestdagen)
- Theoretisch-praktische lessen, volgens het geplande programma
- Educatief materiaal (hand-outs, audiovisuele hulpmiddelen, enz.)
- Voedingsproducten voor lessen en proeverijen
- Gebruik van apparatuur en hulpmiddelen tijdens lessen in de aangewezen klaslokalen
- Een compleet chef-uniform bestaande uit: een chef's-jas met het logo van het instituut, een paar chef's-broek, een schort met het logo van het instituut en een bandana met het logo van het instituut
- Bijstand, tijdens de Cursus, bij de bureaucratische procedures voor de afgifte van de tijdelijke verblijfsvergunning en van het belastingidentificatienummer
- Diploma van het instituut bij de voltooiing van de cursus
Alles wat hierboven niet is vermeld, is niet inbegrepen.
EXTRA KOSTEN DIE NIET IN DE KOERS ZIJN INBEGREPEN:
- 50 € voor de ziekteverzekering die de medische basiskosten en de kosten dekt of de patiënt naar het ziekenhuis recupereert voor ongevallen tijdens de werktijd gedurende de gehele periode van de cursus (alleen als de student niet zelf een sanitaire verzekering vaststelt) land).
- 50 € voor degenen die van plan zijn gebruik te maken van de transfer per groep bus, alleen bij aankomst in Italië, georganiseerd door het ICIF Institute op de zondag voor het begin van de cursus vanaf de luchthaven Milaan Malpensa. De betaling van de 50 euro kan worden gedaan in het saldo van de cursus per bankoverschrijving, of contant of met een creditcard op het kantoor van ICIF Direction op de eerste dag van de cursus.
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Professionele cursus banketbakker en bakken
- Barcelona, Spanje
Skills Competency Award in Hospitality Operations Specialist
- Santa Barbara, Verenigde Staten
Skills Competency Award in Human Resource Hospitality Specialist
- Santa Barbara, Verenigde Staten