High School-programma in Brazilië

Via Mundo

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

High School-programma in Brazilië

Via Mundo

Via Mundo high school

Wat?

Het High School-programma in Brazilië (Programa de Ensino Médio no Brasil), gelanceerd in 2001, biedt jonge studenten van over de hele wereld de mogelijkheid om een ​​speciale culturele ervaringervaring in Brazilië te beleven.

Duur en start van het programma

Je kunt ervoor kiezen om in Brazilië te studeren voor een periode (3 maanden), een semester (5 maanden) of een volledig academisch jaar (10 maanden). Je kunt je programma starten midden / eind januari of eind juli. Het Braziliaanse academisch jaar begint in Midden januari en eindigt eind november / begin december, met vakanties in juli en december / januari.Via Mundo high school

Waarom?

Je zult studeren in een vriendelijke schoolsfeer, bij een lokaal gastgezin wonen, Portugees leren, levenslange vrienden maken en respect en waardering voor een andere cultuur verbeteren. Je zult genieten van de ontspannen Braziliaanse manier van leven en ontdekken hoe eenvoudig het is om vrienden te maken, terwijl je volwassener wordt en nieuwe perspectieven leert over de wereld.

Maak je op voor een onvergetelijke ervaring!

Wie?

Om aan het programma deel te nemen, moet u aan de volgende vereisten voldoen:

  • tussen 14 en 18 jaar oud zijn (op het moment dat je Brazilië binnenkomt)
  • naar de middelbare school in het thuisland gaan of het laatste jaar van de middelbare school niet langer dan een semester hebben afgemaakt voordat je naar Brazilië reist
  • goede academische prestaties hebben
  • in goede gezondheid verkeren en de persoonlijke vaardigheden hebben om een ​​interculturele ervaring te beleven (zoals verantwoordelijkheid, flexibiliteit en ruimdenkendheid)
  • de student zelf moet beslissen om deel te nemen aan het programma
nationaliteiten

We hebben studenten uit verschillende landen en nationaliteiten verwelkomd: VS, Canada, Duitsland, Argentinië, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Polen, Zwitserland, Colombia, Ecuador, Oostenrijk, België en Slowakije. De diversiteit aan nationaliteiten neemt elk jaar toe.Via Mundo high school

Hoe?

School

Het Braziliaanse onderwijssysteem is verdeeld in drie niveaus: Elementair (Ensino Fundamental), Secundair (Ensino Médio), inclusief technisch en beroepsonderwijs, en Hoger onderwijs (Ensino Superior), undergraduate en graduate.Via Mundo

Het curriculum voor secundair onderwijs bestaat uit drie grote kennisgebieden: taal, codes en hun technologieën (Portugese taal, moderne vreemde taal, kunst en lichamelijke opvoeding); Natuurwetenschappen, Wiskunde en hun technologieën (natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde); en Humans Sciences en hun technologieën (aardrijkskunde, geschiedenis, filosofie en sociologie).

Studenten zijn gegroepeerd in klassen per leerjaar, leeftijd en, in sommige gevallen, prestatieniveau. De prestaties worden beoordeeld op basis van examens en minimale aanwezigheid. In Brazilië kunnen scholen openbaar of privé zijn. Het federale publiek en de particuliere scholen bieden onderwijs van de beste kwaliteit. VIA MUNDO plaatst studenten in particuliere scholen en federale openbare instituten, die allemaal worden erkend op basis van hun goede opleidingsniveau en structuur. Scholen werken in ploegen (zowel 's ochtends als' s middags).

accommodatie

Je wordt gehost door een zorgvuldig geselecteerde Braziliaanse familie, waar je je dagelijkse basismaaltijden hebt en het dagelijkse leven en de routine deelt. Op deze manier zul je onderdompelen in de Braziliaanse cultuur en het dagelijkse leven van een Braziliaanse student beleven. De Braziliaanse cultuur is erg gezinsgericht en het is gebruikelijk om de weekenden door te brengen met de uitgebreide familie op het strand, barbecue te bereiden, een verjaardag te vieren, thuis te genieten van een film, reizen etc.

Lokale coördinator

Gedurende het programma wordt u bijgestaan ​​door een lokale coördinator, die u volledige ondersteuning en begeleiding zal geven. In geval van nood kunt u onze 24/7 noodtelefoon bellen.Via Mundo high school

Meer informatie

Welkomoriëntatie en Portugese studies

Bij aankomst in Brazilië woont u een welkomstrichtlijn bij samen met andere studenten uit verschillende landen. Tijdens de Orientation-activiteiten leert u meer over het programma, enkele van de belangrijkste culturele verschillen, uitdagingen van de ervaring en manieren om hiermee om te gaan.

Als speciale functie van het programma, zul je een intensieve cursus Portugees volgen om de basisbeginselen te leren om op school en met je gastgezin en vrienden te communiceren. De Portugese taal wordt gegeven door gekwalificeerde leraren en bestudeerd via een specifieke methode van het Portugees als vreemde taal.

Na de intensieve cursus krijg je een reguliere cursus Portugees aangeboden met wekelijkse lessen tijdens de eerste semester van het programma.

Optionele excursies en activiteiten

Gedurende het hele programma zullen er georganiseerde activiteiten plaatsvinden op basis van uw interesse. Deze activiteiten omvatten cultuur, sport, vrije tijd of sociale projecten / evenementen, zoals: danslessen, voetbal, beachvolleybal, kitesurfen, Capoeira, sociale projecten, percussieworkshops, bezoeken aan het historische centrum, musea enz.

Daarnaast organiseert Via Mundo speciale uitstapjes naar fantastische bestemmingen rond Brazilië zoals: Rio de Janeiro; het Amazonewoud; de noordoostelijke kust; onder andere.

Voetbal training

Studenten die geïnteresseerd zijn in buiten voetbal kunnen hun programma ook aanvullen met voetbaltraining.

Aanmeldingsprocedure

U moet het aanvraagformulier invullen via een partneragentschap in het land van herkomst of rechtstreeks met het kantoor van Via Mundo (voor het geval er in uw eigen land geen partneragentschap is). Na ontvangst van het aanvraagformulier, zal het programmateam het bekijken, controleren op informatie in afwachting en acceptatie- en plaatsingsbrieven afgeven voor visumdoeleinden.

Visumaanvraag

Braziliaanse overheid vereist een tijdelijk visum voor studies in het land. Visumvereisten moeten worden bevestigd door een Braziliaans consulaat / ambassade in uw eigen land. Via Mundo zal een aantal van de benodigde documenten voor visumaanvragen verstrekken en deze van tevoren naar zijn partneragentschap of naar u sturen.Via Mundo high school

Deze school biedt programma's in:
  • Portuguese (Brazil)


Laatst bijgewerkt op May 14, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Jan. 2019
Juli 2019
Duration
Duur
3 - 10 maanden
Deeltijd
Voltijd
Locations
Brazilië - São Luís, Maranhão
Startdatum : Jan. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Startdatum : Juli 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Jan. 2019
Brazilië - São Luís, Maranhão
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Juli 2019
Brazilië - São Luís, Maranhão
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan