Heavy metal muziek in de hedendaagse geschiedenis en maatschappij

Helsinki Summer School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Heavy metal muziek in de hedendaagse geschiedenis en maatschappij

Helsinki Summer School

Heavy Metal muziek in de hedendaagse geschiedenis en maatschappij

ORGANISATOR:

Departement Wijsbegeerte, Geschiedenis, Cultuur en Kunst Studies, Universiteit van Helsinki

Verwante Degree Programma:

  • Taiteiden tutkimuksen kandiohjelma
  • Taiteiden tutkimuksen maisteriohjelma

DATA:

8.-2017/08/24

PRIJZEN:

850-1400 EUR

Met dank aan:

5 ECTS

COÖRDINATOR:

Paolo Ribaldini

Target studenten

De cursus is bedoeld als multidisciplinaire mogelijk te zijn, het stimuleren van samenwerking tussen studenten uit verschillende academische achtergronden. De ideale kandidaten zijn geavanceerde studenten van de muzikale praktijk, musicologie, sociale studies, semiotiek, culturele studies, antropologie, filosofie, psychologie, taalkunde, gender studies en pedagogie bachelor- of masteropleiding.

Bekendheid met muziektheorie is een pluspunt, maar is niet verplicht. De lesmethoden omvatten teamwerk binnen de klasse, zodat enkele disciplinaire gaten kan worden gewijzigd door samenwerking. De cursus zal worden verdeeld in groepen van 4-6 studenten aan het begin van de cursus, zodat de groepen een breed scala van bevoegdheden zal hebben.

Een deel van de cursus werk omvat het geven van een presentatie, dus een zekere vertrouwdheid met het gebruik van het Engels is aan te bevelen.

Synopsis

Deze cursus verkent de ontwikkeling van de populaire muziek stijl van Heavy Metal. De primaire focus zal liggen op de muzikale elementen van het genre, de historische elementen en de relatie tot de hedendaagse Westerse maatschappij. Het laatste deel van de cursus zal zich richten op Finland, waar HM is bijzonder succesvol en kenmerkt muzikale cultuur meer dan in andere Europese of niet-Europese landen.

Leerdoelen

De studenten zullen het belang van de heavy metal muziek in de westerse muzikale cultuur, de historische ontwikkeling en de kenmerken van de subcultuur die verband houden met de muziek te waarderen. Deze subcultuur is vooral sterk in Finland en de Finse HM wordt wereldwijd erkend als een belangrijke uiting van deze muzikale stijl. De studenten zullen ook competenties in muziektheorie, sociologie van de muziek, muziek semiotiek en culturele studies te bereiken. Bovendien, de cursus geeft hen een stevige basis om kritisch te begrijpen populaire anders dan HM muziekgenres.

Methoden natuurlijk formaat en onderwijs

Lezingen, multimedia materiaal (muzikale voorbeelden, films, documentaires), workshop / seminar activiteiten, groepsdiscussies. De lessen vinden plaats vijf dagen per week, van maandag tot en met vrijdag.

Tijdens de colleges (voorlopig 9,00-11,00), de leraar bespreekt de geschiedenis van HM en de interactie met de samenleving en andere gebieden van de cultuur. De werkvormen zijn: -Lezen en becommentariëren van natuurlijk materiaal (bv boeken, artikelen), of commentaar op eerder toegewezen lezingen.

-Weergeven / Luisteren en commentaar op multimedia materiaal.

-Klas discussie.

Na de lunchpauze, de cursus verder met workshop / seminar activiteiten gericht op groepswerk (voorlopig op 12.00-14.00). Dit houdt in: -Analyse lezingen en audio / video voorbeelden over specifieke onderwerpen door de leraar voorgesteld. De groep werkresultaten in geschriften of diapresentaties voor de klas te bespreken. Opdrachten buiten de lessen zijn bedoeld om vooral worden gewerkt in teams.

-Seminar Ontmoetingen met muzikanten of deskundigen op het gebied van HM studies (zie 'Docenten en leerkrachten).

-Screening Van de documentaire film serie "The Pioneers of LA Hard Rock & Metal" en "The LA Metal scene ontploft", ter beschikking gesteld door de heer Bob Nalbandian.

-Als / Tweemaal (max.): Aanwezigheid in de avond in een medium / grote HM concert. Dit is onderworpen aan evenementen die plaatsvinden in Helsinki op het moment en op de prijs van een kaartje (ongeveer € 15-30).

Middelen en beoordelingscriteria

Examen aan het einde van de cursus.
Groepswerk. Het aantal punten als volgt geteld:

  • 4 uur van de klassen x 5 dagen / week x 3 weken = 60 hrs
  • ongeveer 2 uur individueel / groep werk buiten lessen x 5 dagen / week x 3 weken = 30 hrs
  • inleidende lezingen en laatste essay = ongeveer 45 uur

TOTAAL = 135 uur (5 ETCS, indien 1 ECTS = 27 uur werken)

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
17 dagen
Voltijd
Price
Prijs
850 EUR
850-1400 EUR
Locations
Finland - Helsinki
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan