Lees de Officiële Beschrijving

De Certified Accounting Technician (CAT) is een beroepskwalificatie ontworpen door ACCA waarmee u het werk van professionele accountants kunt ondersteunen. De eindexamenexamens zijn gelijk aan het eerste jaar van een universitaire opleiding. Als gevolg hiervan mogen CAT-afgestudeerden rechtstreeks overstappen naar het Fundamentals-niveau (Skills Module).

De kennis, vaardigheden en praktische ervaring die je hebt opgedaan tijdens het bestuderen van de CAT-kwalificatie, kunnen je vrijstellen van bepaalde papieren en meetellen voor de praktijkervaringseis van de ACCA-kwalificatie.

Er zijn negen onderzoeken naar de CAT, die zijn opgedeeld in vier niveaus. Elk niveau is ontworpen om de kennis, vaardigheden en inzichten te testen die nodig zijn om te werken in boekhoudkundige ondersteunende rollen. Naast het afronden van je examen, moet je minimaal een jaar relevante ervaring opdoen tijdens het volgen van je financiële opleiding om de Technicus-kwalificatie te behalen.

Wanneer u aan de criteria voor de Certified Accounting Technician-status hebt voldaan, verleent ACCA u de titel Certified Accounting Technician en kunt u de letters 'CAT' achter uw naam gebruiken.

De CAT-kwalificatie kan uw opstap zijn naar de ACCA-kwalificatie en lidmaatschap van de wereldwijde instantie voor professionele accountants.

Syllabus programmeren

Inleidend certificaat in Financiële en Management Accounting **

  • FA1 - Financiële transacties opnemen
  • MA1 - Managementinformatie

Gemiddeld certificaat in financiële en management accounting **

  • FA2 - Financiële verslagen bijhouden
  • MA2 - Beheer van kosten en financiën

Diploma in boekhouding en bedrijf **

  • FAB - Accountant in het bedrijfsleven
  • FMA - Management accounting
  • FFA - Financiële boekhouding

Opties (2 willekeurige papers)

  • FAU - Foundations in Audit
  • FTX - Foundations in Taxation *
  • FFM - Foundations in Financial Management

* Beschikbare varianten (MYS, VK)

** Extra certificaten van ACCA

examens

De eerste 7 papers zijn computer-gebaseerde examens. De optiedocumenten zijn papieren examens. Studenten die de computer-gebaseerde examens proberen te behalen, kunnen hun resultaten onmiddellijk na voltooiing van de examens verkrijgen. Op papier gebaseerde examenresultaten worden binnen 5 tot 6 weken gepubliceerd.

Ouderdag

Oudersdag wordt eenmaal per semester gehouden. Op deze dag kunnen ouders met docenten de voortgang van de studenten bespreken. Een verslag over aanwezigheid en cijfers van interne examens zal beschikbaar zijn om de discussie tussen docenten en ouders te verbeteren. Tot op heden was de respons positief, waardoor een goede verstandhouding tussen ouders, studenten en docenten werd bevorderd.

CAT Afgestudeerden

Afgestudeerden met een jaar relevante en onder toezicht staande praktische ervaring moeten hun praktijkervaringseisen indienen, die voorafgaand, tijdens of na het examen / onderzoek aan ACCA kunnen zijn. Na goedkeuring kunnen CAT-gediplomeerden de prestigieuze initialen van de ontwerpafdeling 'CAT' aan hun namen toevoegen.

Voortgang naar ACCA

CAT-afgestudeerden die trachten de ACCA-kwalificatie na te streven, krijgen vrijstelling van de Kennismodule (3 papers) en kunnen dus rechtstreeks doorstromen naar de Skills Module (6 papers).

Carriere vooruitzichten

CAT-afgestudeerden kunnen financiële managers ondersteunen in elk type bedrijf, zowel lokaal als internationaal.

intakes

Januari, maart, april, juli en september

Opmerking: CAT wordt alleen als een voltijds programma aangeboden

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 22 andere vakken van Sunway University »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Jan. 2020
Duration
Op locaties
Op datum
Begindatum
Jan. 2020
Aanmeldingslimiet

Jan. 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum