Gecertificeerd Trainingsprogramma In Boulangerie

Ferrieres Paris

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Gecertificeerd Trainingsprogramma In Boulangerie

Ferrieres Paris

FERRIÈRES SCHOOL LANCEERT EEN NIEUW PROGRAMMA: EEN GECERTIFICEERD TRAININGSPROGRAMMA IN BOULANGERIE!

WILT U EEN ARTISANSE BAKKER WORDEN, EEN BAKKERIJ IN FRANKRIJK OF IN HET BUITENLAND OPENEN, OF EEN BAKKERIJ CHEF WORDEN IN EEN PRESTIGIEUZE ONDERNEMING, DOOR EEN INTENSIEF TRAININGSPROGRAMMA TE NEMEN? FERRIÈRES SCHOOL'S GECERTIFICEERDE TRAININGSPROGRAMMA IN BROOD MAKEN IS PERFECT VOOR JOU!

Gericht op studenten en professionals die herscholen zijn, vindt dit full-time trainingsprogramma plaats over een periode van 6 maanden en omvat een stage van 2 maanden in het Ferrières Ecosystem, dat bestaat uit 4 restaurants, een hotel, een cateringafdeling en ontvangstruimten. .

Praktische lessen, theorielessen over grondstoffen en toegepaste wetenschappen, zullen onze studenten voorzien van alle technieken en expertise die ze nodig hebben om echte boulangerieprofessionals te worden na voltooiing van het programma!

De eerste boulangerieklasse op de Ferrières-school begint in september 2018, nu aanvragen!

PRESENTATIE

Het programma bestaat uit trainingsdagen die zowel in het pedagogisch laboratorium als in de APP (Accelerated Professionalization Programme) plaatsvinden. De APP en de interne stage moeten worden gevalideerd voordat het definitieve certificaat wordt toegekend. Na voltooiing van het programma kunnen studenten beslissen om een ​​stage te lopen in een extern bedrijf dat is goedgekeurd door Ferrières.

LENGTE VAN HET TRAININGSPROGRAMMA

Schooljaar begint: 24 september 2018

  • 6 maanden full-time, in totaal 900 trainingsuren, inclusief:
    • Theorie klassen
    • Praktisch werk
    • Educatieve bezoeken
    • conferenties
    • examens
    • 2 maanden stage in een bedrijf (binnen het ecosysteem van Ferrières)
  • Mogelijkheid om een ​​module "VIENNOISERIES" toe te voegen: 2 weken extra training

Het curriculum wordt gevalideerd na afloop van de stage van twee maanden.

Trainingsprogramma in het Frans en aansluitend in het Engels vertaald.

PROGRAMMA

PROFESSIONELE CULTUUR

  • De bakkerswereld en zijn geschiedenis
  • Productnamen en woordenschat in boulangerie
  • De industrie "tarwe, meel, brood"

GRONDSTOFFEN

  • De oorsprong van bloem: tarwe
  • De samenstelling en kwaliteit van meel
  • Bloem indelen, correct meten en testen
  • Melk
  • vetten
  • Eieren en verse producten van dierlijke of plantaardige oorsprong
  • Water, zout en suiker
  • Bevroren producten, vacuümverpakt of ingeblikt
  • Verse gist / natuurlijk zuurdesem
  • Corrigerende agentia

PRAKTISCH WERK IN BROOD MAKEN

  • De verschillende stadia van het maken van brood
  • Professioneel materiaal en apparatuur
  • Verschillende soorten zuurdesem gebruiken
  • Kneedtechnieken (handmatig en mechanisch)
  • Introductie tot artistieke decoratieve elementen
  • Werken met bladerdeeg en gefermenteerd deeg
  • Het maken van traditionele Franse baguettes en speciaal brood
  • Brioches en aanverwante producten maken

TOEGEPASTE WETENSCHAPPEN

  • Voedsel bestanddelen
  • Voeding
  • Toegepaste microbiologie
  • Voedselbehoud
  • Hygiënische maatregelen (HACCP)
  • Preventie van beroepsrisico's
  • Inrichting en inrichting van gebouwen
  • Voorraadbeheer
  • Veiligheid op het terrein (Environmental Health Protection)
  • Verkoop- en marketingtechnieken voor producten
Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Frans


Laatst bijgewerkt op February 12, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 24, 2018
Duration
Duur
6 maanden
Voltijd
Locations
Frankrijk - Ferrières-en-Brie, Île-de-France
Startdatum : Sept. 24, 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates