Geavanceerd certificaat in culinaire kunsten
Northern Lights College
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Dawson Creek, Canada
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
1 Jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
CAD 9.710
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Invoering
Het Advanced Certificate in Culinary Arts is een programma van 35 weken dat is ontworpen om ITA Levels 1 en 2 van Professional Cook-training te omvatten, met aan het einde een Capstone-cursus van 30 uur.
Studenten voeren alle fasen van keukenactiviteiten uit, inclusief de voorbereiding en presentatie van groenten, soepen, sauzen, vlees, vis en gevogelte; koude keukenartikelen; desserts, bakken, gebak; basismenuplanning / -kosten evenals kennis van veiligheid, sanitaire voorzieningen en voedselopslag.
Studenten zullen ook waardevolle kennis van klantenservice opdoen, waardoor ze leiders in hun vakgebied kunnen worden. Niveau 1 begint in een volledig begeleide omgeving en voert elementaire kook- en voedselbereidingstaken uit, terwijl de niveau 2-omgeving studenten een gedeeltelijk onafhankelijke rol geeft bij het uitvoeren van dezelfde verscheidenheid aan taken.
Aan het einde van elk cursusniveau is er een ITA Certificate of Qualification (C of Q) examen. Na afronding van Professional Cook 1 krijgen studenten 600 uur werkgerelateerde training. De resterende 400 van de vereiste 1000 uur kunnen worden verkregen door in dienst te treden bij een extern bureau dat voedseldiensten levert terwijl u het Advanced Certificate-programma volgt. Na succesvolle afronding van Professional Cook 2 krijgen studenten 240 uur extra werkuren.
Studenten komen pas in aanmerking om hun C of Q voor Professional Cook 2 te schrijven na voltooiing van hun volledige 1000 op het werk gebaseerde trainingsuren.
Het Capstone-project (30 uur) is ontworpen om te demonstreren en te evalueren als een hoogtepunt van alle geleerde dingen op de twee niveaus. De activiteiten omvatten een dinerevenement waarin de vaardigheden van elk individu worden gedemonstreerd op het gebied van menuplanning, dineropstelling, dinerservice, het bereiden van kwaliteitsvoedsel, leveringstijdstip en opruimen van het diner.
Succesvolle afronding van beide niveaus van Professional Cook-studies en -examens zal resulteren in een ITA Level 2 Professional Cook-kwalificatie. Met de aanvullende voltooiing van het Capstone-project zal NLC een Advanced Certificate of Culinary Arts toekennen.
Studenten die ervoor kiezen om gelijktijdig te werken terwijl ze lessen volgen, hebben voldoende tijd om de 400 uur te voltooien die nodig zijn om de C van Q te schrijven aan het einde van niveau 2 (werkt ongeveer 15 uur per week).
Tussen PCOI 101 en 202 is een leesweek (30 uur) inbegrepen. Deze uren zijn niet meegerekend in de totale programma-uren.
Voorkeuren/partnerschappen: autoriteit voor branchetraining
Go 2 (Industry Training Organization die toezicht houdt op alle trainingen in de horeca voor ITA)
Northern Alberta Institute of Technology (NAIT)
Schooldistricten 59, 60, 81 en 87
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
Het programma komt in aanmerking voor Canada Student Loans. Ga naar StudentAid BC om online financiële hulp aan te vragen. Let op: studenten met twee studiepunten komen niet in aanmerking voor Studiefinanciering.
leerplan
Benodigde cursussen:
- PCOI 101 Professional Cook 1 institutionele toegang
- PCOI 202 Professional Cook 2 institutionele toegang
- PCOI 290 Culinary Arts sluitsteen
Carrièremogelijkheden
Professionele koks werken in verschillende omgevingen, waaronder: kampen, grootkeukens, familierestaurants, hotels, cruiseschepen, veerboten, resorts, verpleeghuizen, ziekenhuizen, cateringbedrijven en luchtvaartmaatschappijen.