Lees de Officiële Beschrijving

freiburg

Overzicht

De milieubeweging heeft lang geleden wortel geschoten in Freiburg - en nu is het een manier van leven. Freiburg staat bekend als toonaangevend in de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën en architectuur en trekt ook onderzoekers en milieuorganisaties uit de hele wereld aan. Kom de vele unieke bijdragen van Freiburg aan deze belangrijke beweging bestuderen.

Dit Engelstalige programma biedt u de mogelijkheid om onderwerpen uit de milieustudies, bosteologie en duurzaamheid te verkennen terwijl u in Freiburg woont, in de buurt van het prachtige Zwarte Woud en de Rijnvallei.

Freiburg en de omliggende regio's zullen jouw klaslokaal zijn. Stel u voor dat u naar de rivier de Rijn gaat om monsters te nemen en de plaatselijke ecologie te observeren, of de bossen van de Zwitserse Alpen om uw discussies over bosbeheer en toerisme te bevorderen. Waar mogelijk, brengen uw cursussen u buiten het klaslokaal om u hands-on ervaring te geven en om te profiteren van alles wat uw studie in het buitenland te bieden heeft.

Alle cursussen behalve Duitse taalcursussen over het Environmental Studies-programma zijn georganiseerd als modules van drie weken, zodat je je kunt concentreren op elk onderwerp dat je studeert, en dus kan de faculteit jou en je klasgenoten meenemen op uitgebreide cursusgerelateerde excursies in en rond Freiburg. De meeste cursussen worden gegeven op IES Abroad door faculteit aangesloten bij Albert-Ludwigs-Universität Freiburg. Studenten kunnen sommige modules in de afdeling bosbeheer en ecologiebeheer aan de universiteit volgen, afhankelijk van de beschikbaarheid. Optionele universiteitsmodules en mogelijkheden voor onderzoekassistentschap worden aangeboden na de reguliere termijn, tot en met februari voor de herfstperiode en tot eind juli voor de lentetermijn.

Naast onderwerpen op het gebied van milieustudies, kun je ook Duits studeren aan het begin, het middelbaar of gevorderd niveau van het SprachLehrInstitut (taalonderwijscentrum) van de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg.

We willen dat u zich thuis voelt in Freiburg, dus we doen er alles aan om u te helpen integreren in het leven in de stad. Van huisvesting tot culturele evenementen, het is onze taak ervoor te zorgen dat u de meest authentieke studie in het buitenland mogelijk maakt.

Snelle feiten

 • Centrum: IES Abroad Freiburg
 • Plaats: Freiburg
 • Land: Duitsland
 • Programmacredits: 15-19 credits
 • Taal van de instructie: Engels
 • Taal Vereisten: Geen

Programmadata

Nadat u bent toegelaten, raadpleegt u het gedeelte Reisdatums van de Predeparture-informatie in uw MyIESabroad-account voordat u uw reis boekt.

Herfst 2018

 • 31 augustus - 15 december ( IES Abroad Courses)
 • 31 augustus - januari / februari (post-programmamodule of onderzoeksassistentschap)

Lente 2019

 • Eind februari - begin juli ( IES Abroad Courses)
 • Eind februari - eind juli (post-programmamodule of onderzoeksassistentschap)

Aankomende deadline voor aanmelding:

 • Lente 2019 - 15 november 2018

academici

Onze missie is simpel: om u de best mogelijke studie in het buitenland te bieden, inclusief de hoogste academische en culturele ervaringen. We bieden unieke cursussen die milieustudies en duurzaamheid en andere onderwerpen verkennen via een diepgaande en praktische benadering. Onze hoogstaande hoogleraren verbeteren uw academische ervaring en geven u elke dag nieuwe perspectieven in de les. Een beperkt aantal cursusopties is ook beschikbaar aan de prestigieuze Albert-Ludwigs Universität Freiburg.

Je neemt 16-19 studiepunten per semester. Environmental Studies-cursussen zijn 3 kredieturen waard en worden in het Engels gegeven. Taalcursussen zijn elk 4 credits en worden in het Duits gegeven. Cursussen die van maandag tot en met vrijdag worden gegeven.

Creëer uw eigen academische ervaring door te kiezen uit de volgende vereiste en optionele componenten:

 • Duitse taalcursus (verplicht, 4 studiepunten)
 • Vier opeenvolgende cursussen van Environmental Studies (verplicht, elk 3 credits)
 • Optionele post-programmamodule of onderzoeksassistentschap (3 studiepunten)

* Opmerking: vanaf het najaar van 2017 hebben studenten de mogelijkheid om de Duitse taalcursus te volgen voor drie of vier credits.

Academische structuur

Het programma begint met oriëntatie en een vereiste intensieve cursus Duits van drie weken aan de universiteit voor 3 studiepunten. Je zet je Duitse studie gedurende drie uur per week voort tijdens het reguliere universitaire semester om een ​​extra 1 credit van Duits te verdienen.

De eerste module Environmental Studies is een vereiste IES Abroad cursus. Dit wordt gevolgd door een keuze van modules, die u elk drie weken lang één voor één neemt. De meeste modules worden gegeven op IES Abroad . Een beperkt aantal modules kan worden aangeboden in de masteropleiding van het departement bosbeheer en ecologie aan de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg (Uni Freiburg). Modules aan de universiteit worden op het eerste jaar afgestudeerd, maar zijn geschikt voor niet-gegradueerde IES Abroad studenten. Ondersteuning voor zelfstudie is beschikbaar. Studenten van dezelfde afdeling bij Albert- Ludwigs- Universität kunnen zich inschrijven voor IES Abroad cursussen milieumanagement.

Programma-extensieopties

Optionele modules

Nadat je programma is afgelopen, kun je drie weken lang je academische ervaring in Freiburg uitbreiden door deel te nemen aan een extra 3-credit cursus aan de universiteit. Er is een afzonderlijke vergoeding van toepassing.

Onderzoeksassistentschappen

U kunt een onderzoeksassistentschap aanvragen om samen te werken met een universitair faculteitslid over een onderzoeksthema op het gebied van milieukunde. De assistentschappen duren vier tot zes weken en vinden plaats na het einde van de termijn. Alle stages worden begeleid en aangeboden als academische opties die een IES Abroad tegoed IES Abroad . Studenten die deelnemen aan het onderzoeksassistentschap kunnen niet deelnemen aan de extra optionele module. Een extra kosten zijn van toepassing. Onderzoeksthema's kunnen beperkt zijn.

Het beveiligen van een assistentschap is een concurrerend proces en plaatsingen zijn niet gegarandeerd. Plaatsingen zijn afhankelijk van beschikbaarheid, de achtergrond en vaardigheden van een student en de kwaliteit van het CV / CV van een student. Taalvereisten kunnen van toepassing zijn. Laatste plaatsingen worden bepaald door een interview op locatie.

cursussen

IES Abroad Courses

Biologische Wetenschappen

 • BL / ES 306 - Ecosysteembeheer (herfst, lente)
 • BL / ES 307 - Klimaat en de vegetatie in het Zwarte Woud en de Zwitserse Alpen (herfst)

Economie

PO / ES / EG 303 - Duurzame energie: concepten, beleid, strategieën en oplossingen (herfst, lente)

Milieustudies

 • BL / ES 306 - Ecosysteembeheer (herfst, lente)
 • BL / ES 307 - Klimaat en de vegetatie in het Zwarte Woud en de Zwitserse Alpen (herfst)
 • ES 300 - Ecologie en beheer van boslandschappen in Zuidwest-Duitsland en de Zwitserse Alpen (herfst)
 • ES 305 - Technologie van hernieuwbare energie (herfst)
 • ES 310 - Verandering van ecosystemen als resultaat van langdurige menselijke activiteiten in Zuidwest-Duitsland en de Zwitserse Alpen (lente)
 • ES 314 - Milieumotaties en ngo's (lente)
 • ES / GE 320 - Erfgoedinterpretatie (herfst)
 • GE / ES 340 - Geografische informatiesystemen (herfst)
 • IB / ES 311 - Multi-sectorstrategieën voor duurzaamheid (herfst, lente)
 • PH / ES 302 - Ethiek en duurzaamheid (lente)
 • PO / ES / EG 303 - Duurzame energie: concepten, beleid, strategieën en oplossingen (herfst, lente)
 • US / ES 304 - Freiburg Green City - sociale, ecologische en economische aspecten van duurzaamheid (herfst, lente)
 • US / ES 313 - Sustainable Urban Design (lente)

Aardrijkskunde

 • ES / GE 320 - Erfgoedinterpretatie (herfst)
 • GE / ES 340 - Geografische informatiesystemen (herfst)

Internationale zaken

IB / ES 311 - Multi-sectorstrategieën voor duurzaamheid (herfst, lente)

Filosofie

PH / ES 302 - Ethiek en duurzaamheid (lente)

Politicologie

PO / ES / EG 303 - Duurzame energie: concepten, beleid, strategieën en oplossingen (herfst, lente)

Stedelijke studies

 • US / ES 304 - Freiburg Green City - sociale, ecologische en economische aspecten van duurzaamheid (herfst, lente)
 • US / ES 313 - Sustainable Urban Design (lente)

Albert-Ludwigs-Universität Cursussen

Duitse taalcursussen

De universiteit biedt geen syllabi voor hun Duitse taalprogramma. Ze geven les in Beginning, Intermediate en Advanced in overeenstemming met het Common European Framework of Reference for Language (CEFR).

Partnerinstelling (en)

Een van de oudste en meest gerespecteerde universiteiten, de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg geldt consequent als een van de topinstellingen voor hoger onderwijs in het land.

Cursus-gerelateerde excursies

Cursusgerelateerde excursies zijn een integraal onderdeel van IES Abroad Freiburg en Universitaire cursussen en zijn inbegrepen in de programmakosten. Tijdens deze reizen verzamel je gegevens en neem je deel aan academisch onderzoek. Bestemmingen kunnen zijn:

 • Zwarte Woud: onderzoek de flora en fauna van dit beroemde bos, net buiten Freiburg
 • Rhine River Valley: Ontdek de ecologie van deze vruchtbare riviervallei
 • Zwitserse Alpen: wandel door de Zwitserse Alpen en bestudeer de unieke ecosystemen van deze bergen

behuizing

We willen ervoor zorgen dat uw grootste uitdaging is om te bepalen welke monumenten het eerst moeten worden bekeken of om het beste café te ontdekken - zonder een plek te vinden om te wonen waar u zich op uw gemak voelt. We doen ons best om huisvesting te vinden die een afspiegeling is van hoe de lokale studenten leven. Ons doel is dat wanneer u Freiburg verlaat, het zich als thuis voelt.

Universitaire huisvesting in appartementstijl - Je woont in een een- of tweepersoonskamer in een co-ed suite met een gedeelde keuken en badkamer. Suites worden gedeeld met Duitse en internationale studenten en hebben toegang tot internet.

Enkele appartementen in universitaire woningen - Een beperkt aantal eenpersoonskamers is beschikbaar tegen een toeslag. De appartementen zijn voorzien van een bad en een pantry-keuken. Internettoegang wordt geboden.

Studenten bereiden meestal maaltijden in hun behuizing of dineren in de betaalbare studentenkantines van Freiburg. Maaltijden zijn niet inbegrepen bij de programmakosten.

Studentenleven

oriëntering

Het programma begint met een verplichte oriëntatie die je kennis laat maken met de IES Abroad staf, je medestudenten, de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg en de stad Freiburg. Onderwerpen als academici, huisvesting, transport en gezondheid en veiligheid komen aan bod. Tijdens de oriëntatie begin je ook aan een drietal weken intensief Duits taalonderwijs.

Bovendien, CORE ™, IES Abroad 's Comprehensive Orientation

Buitenschoolse activiteiten

Herbepaal de manier waarop je leeft en leert in Freiburg via onze culturele evenementen, zoals:

 • Ronde van het voetbalstadion. met zijn indrukwekkend fotovoltaïsch dak
 • Ronde van de groene wijk van Vauban
 • Bezoek aan de Ökostation - een centrum voor het verhogen van het milieubewustzijn
 • 'Rent-an-American' bezoeken aan lokale scholen om uw cultuur te delen

Universitaire evenementen en culturele activiteiten

Een aantal evenementen en activiteiten zijn beschikbaar voor u in de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, zoals sportteams, sociale clubs en gedeeltelijk gesubsidieerde reizen naar bestemmingen in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Taalpartners

IES Abroad medewerkers in Freiburg kunnen u helpen bij het vinden van een Duitse 'tandem'-partner, waarmee u Duits kunt oefenen. Het hebben van een taalpartner in Freiburg geeft je ook uniek inzicht in het lokale studentenleven.

Toelatingseisen

 • 18 jaar oud
 • Met een goede reputatie op je thuisschool
 • 2,75 GPA of beter op een schaal van 4,0 (GPA's onder 2,75 worden van geval tot geval bekeken)
 • Tweedejaars, junior of senior staan ​​wanneer het programma begint - sommige lokale universitaire cursussen zijn mogelijk niet beschikbaar voor tweedejaars studenten
 • Geen Duitse taal vereist

Paspoort

Een paspoort dat minstens zes maanden geldig is na de einddatum van het programma, met ten minste twee blanco pagina's is vereist.

Amerikaanse burgers die in het bezit zijn van een geldig paspoort, hoeven geen visumvoorspel te krijgen om Duitsland binnen te komen. Bij toelating ontvang je meer informatie over het verkrijgen van de vereiste studentenvisa / verblijfsvergunning ter plaatse en alle bijbehorende vergoedingen. Niet-Amerikaanse staatsburgers kunnen verplicht worden om vóór aankomst een studentenvisum aan te vragen.

Kosten

Herfst 2018

 • Collegegeld: $ 15.560
 • Woningen: $ 3.710
 • Verzekering: $ 230
 • Totaal: $ 19,950

Academiejaar

 • Collegegeld: $ 27.990
 • Huisvesting: $ 7.420
 • Verzekering: $ 550
 • Totaal: $ 35,960

Beschouw deze prijzen als een startpunt. We moedigen u aan om contact op te nemen met uw studiebureau in het buitenland om de werkelijke kosten voor u te bepalen, rekening houdend met financiële hulp, studiebeurzen, uw thuisschoolbeleid en andere factoren.

Opleiding te volgen in:
Engels
IES Abroad

Zie 132 andere vakken van IES Abroad »

Laatst bijgewerkt op May 21, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Feb. 2020
Duration
1 - 2 semesters
Voltijd
Prijs
19,500 USD
Programmakosten najaar 2018
Op locaties
Op datum
Begindatum
Feb. 2020
Einddatum
Juli 31, 2019
Aanmeldingslimiet

Feb. 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Juli 31, 2019