Freiburg - Milieu Studies En Duurzaamheid

IES Abroad

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Freiburg - Milieu Studies En Duurzaamheid

IES Abroad

freiburg

Overzicht

De milieubeweging stond al lang geleden in Freiburg en nu is het een manier van leven. Bekend om de leiding te nemen in de ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën en architectuur, trekt Freiburg ook onderzoekers en milieuorganisaties van over de hele wereld aan. Kom de Freiburg's vele unieke bijdragen aan deze belangrijke beweging bestuderen.

Dit Engels-geleerde programma stelt u in staat om onderwerpen in Milieucunde, Bosecologie en Duurzaamheid te verkennen, terwijl u in Freiburg woont, vlakbij het prachtige Zwarte Woud en de Rijn.

Freiburg en de omliggende gebieden zullen uw klas zijn. Stel je voor om naar de Rijnrivier te reizen om monsters te nemen en de lokale ecologie, of de bossen van de Zwitserse Alpen, te observeren om je discussies over bosbeheer en toerisme te bevorderen. Waar mogelijk nemen je cursussen je buiten de klas om je praktische ervaring te geven en te profiteren van alles wat je studie in het buitenland heeft te bieden.

Alle cursussen behalve Duitse taalcursussen op het milieu-programma worden georganiseerd als drie wekenmodules, zodat u zich kunt richten op elk onderwerp dat u studeert en dus de faculteit kan u en uw klasgenoten op uitgebreide vakgebonden excursies in en rond Freiburg brengen. De meeste cursussen worden gegeven aan IES in het buitenland door faculteit verbonden aan Albert-Ludwigs-Universität Freiburg. Studenten kunnen, afhankelijk van de beschikbaarheid, enkele modules in het ministerie van Bosbouw en Ecologie Management aan de universiteit nemen. Facultatieve universiteitsmodules en onderzoeksassistentmogelijkheden worden aangeboden na de reguliere termijn, in februari voor de herfstperiode en eind juli voor de lente termijn.

Naast milieudisciplinaire onderwerpen, kunt u in het SprachLehrInstitut (Taalonderwijscentrum) van het Albert-Ludwigs-Universität Freiburg de Duitse taal aan het begin, het intermediaire of het geavanceerde niveau bestuderen.

We willen dat je thuis in Freiburg voelt, dus we doen alles wat we kunnen om u te helpen integreren in het leven in de stad. Van huisvesting tot culturele evenementen is ons werk ervoor te zorgen dat u de meest authentieke studie in het buitenland mogelijk heeft.

Feiten op een rij

 • Centrum : IES Abroad Freiburg
 • Stad : Freiburg
 • Land : Duitsland
 • Programma Credits : 15-19 studiepunten
 • Voertaal: Engels
 • Taalvoorwaarden : Geen

Programma Data

Nadat u bent toegelaten, raadpleegt u de reisdata-sectie van de Predeparture-informatie in uw MyIESabroad-account voordat u reist.

Fall 2017

 • Aankomst: vrijdag 1 september 2017
 • Vertrek: zaterdag 16 december 2017 - Indien niet deelnemen aan de post-programmamodule of de onderzoeksassistent / zaterdag 27 januari 2018 - Indien ingeschreven in de optionele post-programmamodule / zaterdag 17 februari 2018 - indien deelnemend In het onderzoeksassistentschap.

voorjaar 2018

 • Aankomst: dinsdag 27 februari 2018
 • Vertrek: Zaterdag 7 juli 2018 - Indien niet deelnemen aan post-programmamodule of onderzoeksassistent / zaterdag 28 juli 2018 - Indien ingeschreven in de optionele post-programmamodule of onderzoeksassistent

Academici

Onze missie is simpel: om u de beste studie in het buitenland mogelijk te maken - inclusief de hoogwaardige academische en culturele ervaringen. Wij bieden unieke cursussen die milieu-studies en duurzaamheid en andere onderwerpen door middel van een diepgaande en hands-on benadering verken. Onze wereldklasse professoren versterken uw academische ervaring en geven u elke dag nieuwe perspectieven in de klas. Een beperkt aantal cursus opties zijn ook beschikbaar in de prestigieuze Albert-Ludwigs Universität Freiburg.

Je neemt 16-19 studiepunten per semester. Milieucursussen zijn 3 credituren waard en worden in het Engels geleerd. Taalcursussen zijn 4 studiepunten en worden in het Duits gegeven. Cursussen die maandag tot en met vrijdag worden onderwezen.

Maak je eigen academische ervaring door te kiezen uit de volgende vereiste en optionele onderdelen:

 • Duitse taalcursus (verplicht, 4 studiepunten)
 • Vier opeenvolgende milieudisciplines (verplicht, 3 studiepunten per stuk)
 • Optionele post-module of onderzoeksassistentschap (3 studiepunten)

* Opmerking: Vanaf het begin van de herfst 2017 hebben de studenten de mogelijkheid om de Duitse taalcursus voor drie of vier credits te nemen.

Academische Structuur

Het programma begint met oriëntering en een vereiste drie weken intensieve Duitse cursus aan de universiteit voor 3 studiepunten. U gaat gedurende drie uur per week door uw Duitse studie gedurende de reguliere universiteitssemester om een ​​extra 1 krediet van Duits te verdienen.

De eerste milieu studies module is een vereiste IES in het buitenland-geleerde cursus. Dit wordt gevolgd door een keuze uit modules, die u voor een periode van drie weken één per keer neemt. De meeste modules worden gegeven aan IES Abroad. Een beperkt aantal modules kan worden aangeboden in de masteropleiding in het departement bosbouw en ecologie aan de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg (Uni Freiburg). Modules aan de universiteit worden gedoceerd op een afstudeerhoogte van het eerste jaar, maar zijn geschikt voor studenten van IES in het buitenland. Tutorial support is beschikbaar. Studenten uit dezelfde afdeling aan Albert-Ludwigs- Universität kunnen zich inschrijven voor IES Abroad-onderwezen milieucursussen.

Opties voor programma-extensies

Optionele Modules

Nadat je programma eindigt, kan je drie weken doorgaan met je academische ervaring in Freiburg door deel te nemen aan een extra 3-kredietcursus aan de universiteit. Een aparte vergoeding is van toepassing.

onderzoek assistentschappen

U kunt een onderzoeksassistent aanvragen om samen te werken met een faculteit van de universiteit over een onderzoeksonderwerp op het gebied van milieustudies. Assistentships zijn vier tot zes weken lang en vinden plaats na het einde van de termijn. Alle plaatsingen worden gecontroleerd en aangeboden als academische opties die IES in het buitenland verdienen. Studenten die deelnemen aan het onderzoeksassistentschap kunnen niet deelnemen aan de aanvullende optionele module. Een bijkomende kosten zijn van toepassing. Onderzoeksonderwerpen kunnen beperkt zijn.

Het verzekeren van een assistentschap is een competitief proces en plaatsingen worden niet gegarandeerd. Plaatsen zijn afhankelijk van beschikbaarheid, op de achtergrond van een student en in de vaardigheden en op de kwaliteit van een student's CV / CV. Taalvereisten kunnen van toepassing zijn. De definitieve posities worden bepaald door een on-site interview.

Cursussen

IES Abroad Cursussen

Biologische Wetenschappen

 • BL / ES 306 - Ecosysteembeheer (herfst, lente)
 • BL / ES 307 - Klimaat en de vegetatie in het Zwarte Woud en de Zwitserse Alpen (Herfst)

economie

PO / ES / EC 303 - Duurzame Energie: Concepten, Beleid, Strategieën en Oplossingen (Herfst, Lente)

Milieu/energiewetenschappen

 • BL / ES 306 - Ecosysteembeheer (herfst, lente)
 • BL / ES 307 - Klimaat en de vegetatie in het Zwarte Woud en de Zwitserse Alpen (Herfst)
 • ES 300 - Ecologie en beheer van boslandschappen in Zuidwest-Duitsland en de Zwitserse Alpen (Herfst)
 • ES 305 - Technologie van Hernieuwbare Energieën (Herfst)
 • ES 310 - Verandering van ecosystemen als gevolg van langdurige menselijke activiteiten in zuidwest-Duitsland en de Zwitserse Alpen (voorjaar)
 • ES 314 - Milieubewegingen en NGO's (Lente)
 • ES / GE 320 - Heritage Interpretation (Fall)
 • GE / ES 340 - Geografische Informatiesystemen (Herfst)
 • IB / ES 311 - Strategieën voor duurzaamheid in meerdere sectoren (herfst, lente)
 • PH / ES 302 - Etiek en duurzaamheid (voorjaar)
 • PO / ES / EC 303 - Duurzame Energie: Concepten, Beleid, Strategieën en Oplossingen (Herfst, Lente)
 • US / ES 304 - Freiburg Green City - sociale, ecologische en economische aspecten van duurzaamheid (herfst, lente)
 • US / ES 313 - Duurzaam stedelijk ontwerp (voorjaar)

geografie

 • ES / GE 320 - Heritage Interpretation (Fall)
 • GE / ES 340 - Geografische Informatiesystemen (Herfst)

internationale bedrijfsleven

IB / ES 311 - Strategieën voor duurzaamheid in meerdere sectoren (herfst, lente)

FILOSOFIE

PH / ES 302 - Etiek en duurzaamheid (voorjaar)

politicologie

PO / ES / EC 303 - Duurzame Energie: Concepten, Beleid, Strategieën en Oplossingen (Herfst, Lente)

Urban Studies

 • US / ES 304 - Freiburg Green City - sociale, ecologische en economische aspecten van duurzaamheid (herfst, lente)
 • US / ES 313 - Duurzaam stedelijk ontwerp (voorjaar)

Albert-Ludwigs-Universität Cursussen

Duitse taalcursussen

De universiteit biedt geen syllabi voor hun Duitse taalprogramma. Ze geven beginnende, intermediaire en gevorderde taalcursussen aan volgens het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor taal (CEFR).

Partnerinstelling (en)

Een van de oudste en meest gerespecteerde universiteiten, de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, staat voortdurend als een van de hoogste instellingen van het hoger onderwijs in het land.

Cursus-gerelateerde excursies

Cursus-gerelateerde excursies vormen een integraal onderdeel van IES Abroad Freiburg en universiteitscursussen en zijn inbegrepen in de programmageld. Tijdens deze reizen verzamelt u gegevens en participeert u in academisch onderzoek. Bestemmingen kunnen omvatten:

 • Zwarte Woud : Bestudeer de flora en fauna van dit bekende bos, net buiten Freiburg
 • Rijnrivierdal : Verken de ecologie van deze vruchtbare riviervallei
 • Zwitserse Alpen : Wandel door de Zwitserse Alpen en bestudeer de unieke ecosystemen van deze bergen

Huisvesting

We willen ervoor zorgen dat uw grootste uitdaging is om te beslissen welke landmarks het eerst om te zien of het beste café te ontdekken - niet te vinden waar u comfortabel voelt. We doen ons best om woningen te lokaliseren die weerspiegelen hoe de lokale studenten leven. Ons doel is dat wanneer u Freiburg vertrekt, het zich als thuis voelt.

Appartement-stijl universiteitswoning - U woont in een een- of tweepersoonskamer in een gezamenlijke suite met een gedeelde keuken en een bad. Suites worden gedeeld met Duitse en internationale studenten en hebben toegang tot internet.

Enkele appartementen in universiteitswoning - Een beperkt aantal enkele appartementen zijn beschikbaar tegen een toeslag. De appartementen hebben een eenpersoonskamer en een pantry-keuken. Internet toegang is beschikbaar.

Studenten bereiden meestal maaltijden in hun huisvesting of dineren in Freiburg's betaalbare studentencafetaria's. Maaltijden zijn niet inbegrepen in het programmageld.

Studentenleven

Oriëntering

Het programma begint met een verplichte oriëntatie die u voorstelt aan het personeel van IES Abroad, uw medestudenten, de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg en de stad Freiburg. Onderwerpen zoals academici, huisvesting, vervoer en gezondheid en veiligheid worden behandeld. Tijdens de oriëntatie start je ook drie weken intensieve Duitse taal instructie.

Daarnaast begint CORE ™, de uitgebreide oriëntatie- en re-entry experience van IES in het buitenland, tijdens de oriëntatie en gaat het hele semester door met activiteiten die zich richten op culturele aanpassing, doelbereik en voorbereiding op het terugkeerhuis.

Extracurriculaire activiteiten en culturele evenementen

Herdefinieer de manier waarop u leeft en leert in Freiburg door onze culturele evenementen, zoals:

 • Rondleiding van het voetbalstadion. Met zijn indrukwekkende fotovoltaïsche dak
 • Rondleiding van het groene district van Vauban
 • Bezoek aan de Ökostation - een centrum om het milieu bewust te maken
 • 'Rent-a-American' bezoeken aan lokale scholen om uw cultuur te delen

Universiteit Evenementen en Culturele Activiteiten

Een aantal evenementen en activiteiten zijn beschikbaar bij de Albert-Ludwigs- Universität Freiburg, zoals sportteams, sociale clubs en gedeeltelijk gesubsidieerde reizen naar bestemmingen in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland.

Taalpartners

IES Abroad medewerkers in Freiburg kunnen u helpen bij het vinden van een Duitse tandem-partner, met wie u Duits kunt oefenen. Met een taalpartner in Freiburg geeft u ook een uniek inzicht in het lokale studentenleven.

Geschiktheidsvereisten

 • 18 jaar oud
 • In goede staat bij je thuis school
 • 2,75 GPA of beter op een 4,0-schaal (GPA's onder 2,75 worden per geval beoordeeld)
 • Sophomore, junior of senior standing wanneer het programma begint - sommige lokale universiteitskursussen zijn mogelijk niet beschikbaar voor sophomores
 • Geen Duitse taal is verplicht

Paspoort en Visa Vereisten

Een paspoort dat tenminste zes maanden na de einddatum van het programma geldig is, met minstens twee blanco pagina's vereist.

Amerikaanse burgers die in het bezit zijn van een geldig paspoort hoeven geen visumpresident te verkrijgen om in Duitsland te komen. Bij toegang krijgt u meer informatie over het verkrijgen van de vereiste studentenvisum / verblijfsvergunning ter plaatse en eventuele gerelateerde kosten. Niet-Amerikaanse burgers kunnen voor aankomst een studentenvisum krijgen.

Kosten

Fall 2017

 • Onderwijs : $ 15.150
 • Behuising : $ 3.610
 • Verzekering : $ 230
 • Totaal : 18,990 dollar

Academiejaar

 • Onderwijs : $ 27.255
 • Behuising : $ 7.220
 • Verzekering : 550 dollar
 • Totaal : $ 35.025

Beschouw deze prijzen als uitgangspunt. Wij raden u aan contact op te nemen met uw studie in het buitenland om de werkelijke kosten voor u te bepalen wanneer u factoren in de financiële hulp, beurzen, uw schoolbeleid en andere factoren.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op October 23, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Feb. 27, 2018
Sept. 2018
Duration
Duur
1 - 2 semesters
Voltijd
Price
Prijs
18,990 USD
Locations
Duitsland - Freiburg, Baden-Württemberg
Startdatum: Feb. 27, 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Juli 7, 2018
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Dec. 16, 2017
Dates
Feb. 27, 2018
Duitsland - Freiburg, Baden-Württemberg
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Juli 7, 2018
Sept. 2018
Duitsland - Freiburg, Baden-Württemberg
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Dec. 16, 2017
Price
Programmakost Fall 2017