Over de cursus

De cursus wordt gegeven aan het University Center Myerscough en uitgereikt door de University of Central Lancashire. De cursus is een stap voorwaarts voor de florale ontwerper, ontworpen als een inleiding tot de commerciële aspecten van bloemdessin in een professionele standaard. Traditionele, historische, hedendaagse en experimentele ontwerpen zullen worden bestudeerd. Opgenomen in deze ontwerpen zijn de nieuwste trends in de manipulatie van vers plantmateriaal en experimentele ontwerpen met behulp van moderne decoratieve accessoires.

We moedigen werkervaring aan als een integraal onderdeel van de cursus, geven studenten een waardevol inzicht in de professionele bloemisterijsector en stimuleren hun carrièrevooruitzichten over de bredere bloemencontext.

Ontwerpmodules voor specialisten omvatten: professionele commerciële bloemisterij, bloemisterij-werkruimtebeheer, ontwerpprincipes en fotografievaardigheden, evenals bruiloft en grootschalig evenementontwerp. Je ontwikkelt ook kennis van alle essentiële en aanvullende professionele bloemisterijtechnieken, bedrijfsbeheer en onderzoeksmethoden voor de ontwerpindustrieën. Je krijgt de kans om je vaardigheden op het gebied van evenementmanagement te ontwikkelen en aan veel live-opdrachten te werken om een gevarieerd en gespecialiseerd bloemisterijportfolio te ontwikkelen gedurende de cursus.107454_FoundationDegreeFdAinProfessionalFloristryandFloralDesign-min.jpg

Cursus modules

Jaar 1

Academische en beroepsgerichte vaardigheden

Werken in de industrie vereist dat bloemisten een reeks praktische en professionele vaardigheden ontwikkelen. Deze module biedt u uit de eerste hand werkgerelateerde ervaring van een reeks praktische en technische vaardigheden, evenals het ontwikkelen van uw vermogen om informatie te presenteren in een geschikte academische en professionele stijl. Je wordt aangemoedigd om gedurende de hele module je eigen persoonlijke ontwikkeling te evalueren en erover na te denken. De module zal de basis vormen voor de verdere ontwikkeling van individuele vaardigheden door middel van onafhankelijk onderzoek in de module 'Industry Project'.

Bloemisterij Workroom Management

De basisprincipes die betrokken zijn bij de voorbereiding, verzorging, conditionering, installatie, opslag en onderhoud van bloemen- en plantenmateriaal en bloemisterijproducten worden bestudeerd. Er zal een praktische kennis van de identificatie van planten worden verkregen. Duurzaamheid, producerende landen en gezondheids- en veiligheidsbeleid binnen de bloemisterijsector komen ook aan bod.

Principes van ontwerp en fotografie Technische vaardigheden

Dit is een zeer creatieve en inspirerende module waarin de principes en elementen van design worden bestudeerd samen met fotografische technische vaardigheden. Dit zal je voorzien van de ondersteunende kennis in ontwerp en fotografie die zal worden toegepast op alle andere praktische modules van het tweejarige programma. Je zult elk van de principes en elementen in praktische sessies verkennen met behulp van een verscheidenheid aan media en abstracte vormen.

Professionele commerciële bloemisterij (dubbele module)

Deze module is grotendeels praktisch. Je ontwikkelt professionele commerciële vaardigheden in het ontwerpen en bouwen van een reeks commerciële bloemstukken voor verschillende gelegenheden. Native floral designstijlen, invloeden en key floral designers zullen worden bestudeerd. Je ontwikkelt een portfolio van het ontwerpwerk voltooid in het eerste jaar van de cursus. Je zult ook ervaring opdoen in het demonstreren en communiceren van je kennis.

Bedrijfsmanagement

Deze module introduceert sleutelgebieden van managementactiviteit, zoals personeelsbeheer, leiderschap, marketing en financiën, zodat studenten meer kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen om de toekomstige inzetbaarheid in op het land gebaseerde industrieën te verbeteren.

Jaar 2

Industry Project

Je zult de vaardigheden gebruiken die in eerdere modules zijn ontwikkeld om een geschikt branchegerelateerd project te identificeren. Door het plannen, uitvoeren en vervolgens rapporteren van de projectresultaten, wordt u aangemoedigd om het industrieproject te gebruiken om uw eigen persoonlijke vaardigheden en professionele werkrelaties met branchecontacten te ontwikkelen. Theorieën en vaardigheden van projectmanagement zullen worden ontwikkeld via ondersteunende lezingen.

Onderzoek & Ontwikkeling

Je krijgt de mogelijkheid om onderzoeksonderzoek te doen voor de bloemenontwerpindustrieën. Je ontwikkelt onderzoeksvaardigheden die nuttig zijn in de professionele context als je zelfstandig ondernemer wilt worden, evenals de academische context als je doorgaat met verdere studie. Tot de onderwerpen behoren marktonderzoeksvaardigheden, onderzoeksmethoden, technieken voor informatieverzameling, informatieanalyse en schrijfvaardigheid.

Wedding and Event Floral Design (dubbele module)

Deze gespecialiseerde dubbele module richt zich op bruidsfeestbloemen, zowel traditioneel als eigentijds in stijl. Je maakt een breed scala aan praktische huwelijksontwerpen voor de bruidsfeesten, locaties en recepties, inclusief grootschalige evenementontwerpen, periode-, moderne en experimentele stukken. Je zult ook de onderbouwende kennis van bruiloftsraadplegingen en evenementenplanning bestuderen, klantspecificaties opstellen en je werk kosten voor de commerciële markt om uit te blinken als een freelance bloemist.

Internationale bloementrends (dubbele module)

Deze module bouwt voort op de basis die is gelegd in de module 'Principes en elementen van ontwerp' van jaar 1. Je zult met alle aspecten van internationaal bloemontwerp experimenteren om je eigen stijl en flair te ontwikkelen. Een verscheidenheid aan internationale ontwerpers uit verschillende ontwerpdisciplines zal voor inspiratie worden bestudeerd.

Toelatingseisen

5 GCSE-slagen op niveau C (4) of hoger (inclusief wiskunde en Engels of gelijkwaardig)

Plus 48 UCAS Tariefpunten van een of meer van de volgende:

 • 2 A-niveaus (A2), minstens één op C of hoger
 • BTEC / C
 • 2 Schotse Highers op C of hoger
 • 3 Irish Highers op C of hoger
 • Internationaal baccalaureaat op 24 punten
 • NVQ niveau 3 in een relevante discipline

AS-niveaus, BTEC-subsidiaatdiploma en Scottish Intermediate 2s kunnen worden gebruikt om bij te dragen aan de toelatingseisen, maar ze zijn niet voldoende om alleen te worden ingeschreven. Alternatieve equivalente kwalificaties zullen ook als positief worden beschouwd.

Kandidaten die van mening zijn dat ze in aanmerking komen voor accreditatie van eerder gecertificeerde en / of ervaringsleren (APCL / APEL) voor bepaalde modules, zullen op individuele basis in overweging worden genomen.

Kandidaten voor wie Engels een tweede taal is, moeten bewijs van het International English Language Testing System (IELTS) op niveau 6.0 (zonder componentscore lager dan 5,5) of gelijkwaardig kunnen aantonen.

Alle aanbiedingen kunnen in een interview succesvol zijn

Leren en beoordelen

Leeromgeving:

De leeractiviteiten op de cursus zijn divers, waaronder online lezingen, video-seminars, live-presentaties, collegiale betrokkenheid, studiereis, tentoonstellingen en wedstrijdwerk.

Van studenten wordt verwacht dat zij uitgebreide onafhankelijke studie en onderzoek uitvoeren ter ondersteuning van lezingen, seminars en beoordelingen. Groepswerk en groepspresentaties vormen een belangrijk onderdeel van de cursus. Studenten hebben toegang tot gespecialiseerde IT-hardware en -software, een online leeromgeving en referentiefaciliteit.

Beoordeling:

Portfolio-ontwerp, digitale journaling, praktische oefeningen met beperkte tijd, verschillende documenten uit de werkindustrie, viva, presentaties, teamwerk en communicatiebeoordelingen.

Extra informatie:

Myerscough College organiseert een jaarlijkse bloemsierkunst

Studiereizen kunnen zijn:

 • British Floral Association FleurEx-beurs
 • Holland Studiereis
 • Covent Garden / London Study Tour
 • De 'Fleur Happenings' Fleur Creatif Show in Brugge
 • Culturele uitwisseling van Finland met zustercollege
 • RHS Tatton Flower Show
 • RHS Chelsea Flower Show
 • Harrogate Spring
 • WorldSkills-wedstrijden
 • Wereldbond van jaarlijkse bloemschikkingsverenigingen
 • Nationale vereniging van bloemschikkende verenigingen toont / clubnachten
 • American Institute of Floral Design Annual Symposium - Verenigde Staten
 • Hong Kong Flower Show

Welke werkervaring kan ik krijgen?

Studenten worden aangemoedigd om relevante sectorervaring op te doen in een bloemisterij- of florale ontwerponderneming. De cursus is gestructureerd om ervoor te zorgen dat er lezingen worden georganiseerd rond de hoogtijdagen van Kerstmis, Valentijnsdag en Moederdag, zodat studenten op deze momenten echte ervaringen kunnen opdoen. De studenten krijgen voortdurend verschillende kansen om te werken als onderdeel van het team met bloementijden bij Myerscough .

Er is geen formele stage op deze cursus. De modules Academic and Vocational Skills and Industry Project maken gebruik van zowel on-site als off-site werkomgevingen om studenten de gelegenheid te bieden echte praktische en technische vaardigheden te ontwikkelen en hen voor te bereiden op werk in hun gekozen vakgebied.

Progressie

Na succesvolle afronding van de cursus kunnen studenten een Honours Degree aanvragen in gerelateerde vakken, bijvoorbeeld de BA (Hons) Professional Floristry and Floral Design (Top-up) aan het Myerscough College .

Careers

De cursus is bedoeld om studenten de mogelijkheid te bieden om te werken op graduate niveau in de bloemdessin-industrie. Het bevordert een ethos van zelfontwikkeling en reflectie van praktische en technische bloemschikkingen en zakelijke vaardigheden. Module-inhoud benadrukt het belang van loopbaanontwikkeling en planning gedurende het hele proces.

Voorbeelden van mogelijke carrières zijn:

 • Senior bloemist / winkelmanager
 • Zelfstandig ondernemer met eigen bedrijf
 • Freelance bloemenontwerper
 • Tentoonstellingswerk
 • Raamdecoratie
 • Demonstratie en lesgeven
 • Koper / ontwerper voor multinationale winkels

Speciale vereisten

Extra kosten:

Bijkomende kosten voor items die essentieel zijn voor de cursus zijn:

 • Gereedschap en uitrusting voor bloemdessin - £ 350

Extra kosten voor kansen en items die optioneel zijn voor de cursus zijn onder andere:

 • Camera en tablet - £ 200
 • Excursies en excursies in het veld (inclusief mogelijke reizen naar het buitenland) - £ 750
Opleiding te volgen in:
Engels
Myerscough College

Zie 1 andere vakken van Myerscough College »

Laatst bijgewerkt op January 14, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
aug 2019
Duration
2 jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
aug 2019
Aanmeldingslimiet

aug 2019