Lees de Officiële Beschrijving

Digitale productie voor mode

Innovatie voor het modesysteem, een van de belangrijkste sectoren van de Italiaanse economie, hangt niet alleen af ​​van productinnovaties, maar de rol die nieuwe digitale technologieën hebben gespeeld bij ontwerp- en productieprocessen wordt steeds belangrijker. Industrie 4.0, of slimme productie, wordt de vierde industriële revolutie genoemd omdat het de manier waarop ontwerpers en bedrijven werken en reageert op de veranderende behoeften van markt en consumenten aanzienlijk kan herdefiniëren.

Dankzij de deelname van professoren en professionals uit het veld, wordt de cursus "Fashion 4.0" geconfronteerd met de thema's die zijn gewijd aan nieuwe digitale technologieën die worden toegepast op de mode-industrieprocessen die alle fasen van het creatieve en productieproces ondersteunen, van ontwerp tot 3D afdrukken.

Industrie 4.0, de trend die het meeste invloed zal hebben op de toekomst van de mode-economie, is opgezet als middel om de traditionele productieprocessen te herzien, te vernieuwen en het concurrentievermogen van Italiaanse modebedrijven te vergroten.

In het bijzonder is de cursus gewijd aan de volgende onderwerpen:

 • het modesysteem vandaag, tussen innovatie en traditie
 • mode en digitale technologieën
 • toepassing van de belangrijkste softwareprogramma's op het gebied van mode: virtuele prototyping, driedimensionaal scannen, CAD, 3D-modellering, additieve printtechnologieën

De cursus zal worden gegeven door middel van theoretische lessen, een workshop voor het digitale ontwerp van een modeaccessoire en een workshop voor 3D-printen.

Belangrijkste feiten

 • Regisseur: Alba Cappellieri
 • Einde van registratie: 27 mei, 2019
 • Start van de colleges: 10 juni, 2019
 • Einde colleges: 28 juni, 2019
 • Duur: 4 weken, 120 uur
 • Frequentie: 80% van de totale klassen is het minimum dat vereist is om het certificaat te behalen
 • Locatie: Milaan, Campus Bovisa Politecnico
 • Waarde van de cursus: € 2. 400 (inclusief btw 22%)

Een korting van de economische waarde gelijk aan de 20% voor studenten en alumni MFI wordt verstrekt, terwijl de zitplaatsen het laatst.

De cursus is in het Italiaans.

Gedurende de hele cursus is er een Italiaans-Engelse tweetalige onderwijsassistent beschikbaar voor buitenlandse studenten tijdens het project en printworkshops.

Beschrijving van de cursus

Studenten zullen ontwerpmethodologieën leren waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste generatie innovatieve digitale technologieën. De cursus omvat theoretische lessen, oefeningen, praktische experimenten en ontwerpworkshops gericht op het verdiepen van de verschillende fasen van het ontwerpen van modeproducten, van de conceptfase tot de 3D-drukfase.

Studenten verkennen 3D-scanmethoden, leren de limieten en voordelen van de verschillende apparaten. Een deel van de cursus zal dan worden gewijd aan experimenten met software voor digitale modellering, CAD-tekening en 3D-modellering. Studenten zullen in staat zijn om fysiek prototypen van producten met behulp van additief printen en lasersnijden technologieën.

Zodra de theoretische en technische basis voor het gebruik van digitale technologieën is aangeleerd, zullen studenten worden aangemoedigd om originele projecten op het gebied van modeproducten te ontwikkelen, waarbij ze de opgedane kennis via het ontwerp en 3D-printingworkshops implementeren.

Vennootschap

De cursus "Fashion 4.0" wordt uitgevoerd door de faculteit Milano Fashion Institute , samengesteld uit academici en praktijkmensen met verschillende achtergronden: modevormgeving, machinebouw en bedrijfsbeheer van het modesysteem, en wordt uitgevoerd in samenwerking met toonaangevende professionals en bedrijven van de sector. Een multidisciplinair team garandeert het meest complete begrip van de behandelde onderwerpen

Educatieve doelen

De cursus is bedoeld om studenten voor te bereiden op de wereld van het werk door de ontwikkeling van projecten waarvan de memoranda zijn gesteld en geformuleerd, vergelijkbaar met die in de voorhoede van de industrie.

De cursus is bedoeld om professionals op te leiden die in staat zijn om de verschillende fasen van het ontwerpproces in het modeproduct op een innovatieve manier te beheren.

Het eerste doel van de cursus is om studenten te voorzien van nuttige kennis om virtuele scantools, 3D-ontwerpsoftware en productietechnologieën te gebruiken door middel van additief printen toegepast op de sector. Het uiteindelijke doel is om modeproducten digitaal te ontwerpen en modellerings- en productieprocessen te beheren.

Waarom deze cursus volgen

Tegenwoordig worden digitale technologieën steeds vaker in veel productiesectoren gebruikt en veranderen ze de hele supply chain grondig. Hun toepassing op het gebied van mode is een realiteit. De nieuwe ontwerpers moeten zich aanpassen aan de veranderingen: vandaag ontwerpen betekent niet alleen creativiteit hebben, maar ook weten hoe de juiste hulpmiddelen moeten worden gebruikt. Deze cursus stelt u in staat om nuttige vaardigheden te ontwikkelen voor het werken in de mode-industrie 4.0.

Onderwijsmodel

Het onderwijsmodel is als volgt samengesteld:

 • Theoretische lessen in de klas
 • Oefeningen
 • Project- en prototyping-workshops

Traditionele lezingen in de klas worden afgewisseld met casusbesprekingen, ontmoetingen met professionals uit de sector, oefeningen in de klas en ontwerpworkshops.

Aan het einde van de cursus wordt aan elke student een MFI certificaat bezorgd.

cursussen

De cursus is gestructureerd in 4 modules:

 • Module 1: Fashion-systeem in de digitale tijdperk
 • Module 2: Digitale hulpmiddelen voor mode
 • Module 3: Projectworkshop
 • Module 4: Workshop digitale prototypering

Selectie proces

Het selectieproces zal gebaseerd zijn op de evaluatie van het CV en het aanvraagformulier.

Toepassing

Om toelating te vragen, moet de kandidaat:

 1. Vul het online aanvraagformulier in, hier beschikbaar
 2. Voeg het cv toe in Europees formaat in het online aanvraagformulier, dat hier beschikbaar is

Na ontvangst van de documenten, informeert het Milano Fashion Institute de aanvrager over het uiteindelijke resultaat van de selectie (toelating of niet-toelating).

Toelatingseisen

Om de toelating tot de cursus aan te vragen, moet de kandidaat een goede kennis hebben van Illustrator-software, Photoshop en het Adobe-pakket en digitale modelleringssoftware.

Financiële verplichting

De deelnemers moeten zowel persoonlijk als financieel een aanzienlijk engagement aangaan.

De totale kosten bedragen € 2.400, te betalen als volgt:

 • 1e aflevering
 • 2e aflevering

Kosten omvatten een deel van het studiemateriaal en het gebruik van faciliteiten van het Instituut.

Financiële steun wordt verstrekt aan Masters-studenten Milano Fashion Institute en Alumni Milano Fashion Institute .

Opleiding te volgen in:
Italiaans

Zie 5 andere vakken van Milano Fashion Institute »

Laatst bijgewerkt op November 8, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Juni 10, 2019
Duration
4 weken
Voltijd
Prijs
2,400 EUR
Deadline
Mei 27, 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
Juni 10, 2019
Einddatum
Juni 28, 2019
Aanmeldingslimiet
Mei 27, 2019

Juni 10, 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Mei 27, 2019
Einddatum
Juni 28, 2019