Lees de Officiële Beschrijving

EPAS is een jaar intensief onderwijs in het creatieve potentieel van het geluid zowel van zichzelf en als onderdeel van een multi-media-praktijk.

Hoewel er talloze cursussen leren hoe om visuele informatie te interpreteren, van middeleeuwse schilderkunst tot moderne reclame, geluid is een relatief onontgonnen vakgebied. En hoewel academische studies doen verkennen van de theoretische en conceptuele kanten van audio-productie, geluid wordt algemeen beschouwd als een technische, in plaats van esthetische, onderwerp. EPAS wil deze onevenwichtigheid aan te pakken door middel van een integratie van praktijk en theorie continu gevoed door theoretische, kritische en conceptueel denken. Op deze manier zullen de deelnemers in staat zijn om geluid te verkennen als een discipline op zich, evenals met betrekking tot het scherm productie, dans, theater, radio, architectuur en andere kunsten en media.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit het meest effectief kan worden bereikt in een internationale context ten volle te profiteren van de diversiteit van het onderzoek en de werkmethoden in heel Europa en assimileren ze in een educatief programma. De innovatieve curriculum benadrukt de ontwikkeling van de creatieve praktijk naast technische ambachtelijke en omarmt onderzoek als essentieel in de ondersteuning van creatieve ontwikkeling. Gemaakt door een consortium van Europese universiteiten, filmscholen, kunstacademies en kunstinstellingen, het algemene doel van de cursus is om de praktijk te produceren om te werken in de creatieve industrie, die niet alleen hoog opgeleide, maar ook individueel, creatief, kritisch bewust, vernieuwend en professioneel in hun aanpak.

De kracht van EPAS is dat de deelnemers toegang tot de expertise van verschillende instituten en ideeën uit te wisselen op Europees niveau. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om hun eigen projecten binnen een multiculturele omgeving te ontwikkelen, hen te voorzien van fundamentele inzichten in de diversiteit van de Europese denken te hebben. Hoewel de cursus wordt gegeven in het Engels, de verscheidenheid van de Europese filosofische en artistieke tradities is in het hart van deze cursus.

EPAS is het resultaat van een zeer ambitieuze samenwerking tussen de Aalto University (Finland), Nederlandse Film Academie (Nederland), ENSATT (Frankrijk), Festival International du Film d'Aubagne (Frankrijk), Internationaal Filmfestival van Vlaanderen (België), IFS Internationale Filmschule Köln (Duitsland); KASK en Conservatorium / School of Arts Gent (België) en The School of Sound (UK) met de steun van het Leven Lang Leren Programma van de Europese Unie. Het programma van deze partners ontwikkeld wordt georganiseerd door KASK en Conservatorium / School of Arts Gent (België), Nederlandse Film Academie (Nederland) en IFS Internationale Filmschule Köln (Duitsland). De deelnemers zullen een verklaring van de drie partnerinstellingen na afloop van de EPAS programma te verkrijgen. Het programma is Engels gesproken.

Organisatie van de cursus

Om mogelijk te maken werk en studie te combineren in dit postgraduaat, wordt het eerste semester georganiseerd in 5 modules van 8 of 9 dagen (twee weekenden en de week ertussen). Deze eerste semester geeft de student de mogelijkheid om te ontdekken, te verkennen het geluidsveld in verschillende disciplines. De modules zijn intensieve workshops met gastdocenten en hoogleraren van de verschillende instituten.

  • Module 1: On luisteren. (Luisteren - Ervaringsgericht geluid)
  • Module 2: Het overbrengen van een ervaring.
  • Module 3: geluid en ruimte.
  • Module 4: Op audiovisueel samenstelling.
  • Module 5: Persoonlijk onderzoek en project.

De modules van het eerste semester vindt plaats in Gent. Alleen de tweede module zal in Amsterdam worden georganiseerd.

In het tweede semester werken de deelnemers aan één van de partnerinstellingen te ontwikkelen en te voltooien hun persoonlijke afstudeerproject.

Het programma is Engels gesproken.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 4 andere vakken van KASK & Conservatorium / School of Arts Gent »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
1 jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum