Engels als lingua franca: het veranderen van de taal praktijken

Helsinki Summer School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Engels als lingua franca: het veranderen van de taal praktijken

Helsinki Summer School

Engels als Lingua Franca: Veranderen van de taal Practices

ORGANISATOR:

Departement Moderne Talen, Universiteit van Helsinki

Verwante Degree Programma:

  • Masteropleiding in het Engels Studies
  • Masteropleiding in de taalverscheidenheid in het digitale tijdperk

DATA:

8.-2017/08/24

PRIJZEN:

850-1400 EUR

Met dank aan:

5 ECTS

COÖRDINATOR:

Dr Svetlana Vetchinnikova

doel Studenten

De cursus is geschikt voor studenten op master- en PhD-niveau, evenals de taal professionals die een belang in het Engels studies of toegepaste taalkunde.

Synopsis

Engels is uitgegroeid tot een wereldwijde taal van interculturele communicatie en wordt wereldwijd gebruikt als contact taal tussen mensen die geen gemeenschappelijke moedertaal niet delen. Non-native speakers van het Engels wordt steeds vaker gebruik van de taal met elkaar in gebieden zoals de academische wereld, het bedrijfsleven, de diplomatie, sport en persoonlijke relaties. Hoe werkt deze nieuwe sociolinguïstische situatie ontwikkelen en hoe beïnvloedt taal praktijken?

Na Mauranen (2012), deze cursus onderzoekt het fenomeen van het Engels als lingua franca (ELF) vanuit drie verschillende maar onderling samenhangende invalshoeken: cognitieve, microsocial en macrosociale. We zullen beginnen door te kijken naar de taalkundige kenmerken van ELF en denken hoe cognitieve eigenschappen van meertalige verwerking hen kan uitleggen. Verhuizen naar de microsocial perspectief zullen de studenten een kans om ELF interactie te observeren in de privé-sfeer te krijgen, met bijzondere aandacht voor misverstanden en vooruit te lopen op hen evenals meertalig praktijken. Op het macrosociale niveau, zullen we ons bezighouden met zaken als taal ideologieën, Taalimperialisme en taal ownership. Het verkennen van een zeer recente concept 'translanguaging', zullen we de complexe en vloeistof manieren waarop mensen gebruik maken van meerdere talen, waaronder Engels, in internationale communicatie, en met name in het hoger onderwijs te bespreken. We zullen blijven door te kijken naar de manier waarop luidsprekers te controleren en in te grijpen in hun eigen of elkaars taal gebruik in ELF interactie / schrijven, en sluit af met het nemen van een toegepaste perspectief op ELF en kijken naar de praktische gevolgen voor het onderwijs en de evaluatie, onder andere vakgebieden. Elk college onderwerp zal verder worden ontwikkeld met studenten in een gezamenlijke workshop formaat.

Voor meer informatie over ons onderzoek en bronnen, zie de ELFA project webpagina's: http://www.helsinki.fi/elfa

Leerdoelen

De studenten zullen kennis maken met het concept van ELF en het theoretisch kader. Ze zullen denken over de implicaties van het fenomeen van ELF voor de toekomst van het Engels en de praktische gevolgen daarvan, bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs. Daarnaast zullen ze hands-on ervaring met het werken met authentieke taalkundige gegevens en het toepassen van verschillende onderzoeksmethoden, zoals corpuslinguïstiek, discourse analysis en conversatie analyse te krijgen.

Methoden natuurlijk formaat en onderwijs

De dagen van de cursus zal worden verdeeld in ochtend en middag sessies. In de ochtend zullen de studenten de colleges te luisteren en in de namiddag, zullen ze een kans om hun nieuw verkregen kennis toe te passen in workshops of talenpractica krijgen. De interactieve activiteiten van de middag zal bevatten (groeps) discussies, groepswerk, hands-on ervaring met corpustaalkunde gereedschappen, mini-onderzoeken in groepen of individueel op een computer, oefeningen en opdrachten. We zullen ook fragmenten van echte onderzoeksgegevens gebruiken in onze workshops om authentieke academische ervaring te bieden.

Middelen en beoordelingscriteria

Pass / fail op basis van aanwezigheid, actieve participatie, individuele projectwerk (case studies), afstudeerproject presentatie.

In het individuele project, zal elke deelnemer het uitvoeren van een klein onderzoek van hun eigen keuze, met de volgende onderdelen: - een schriftelijke samenvatting van het project (1000-1500 woorden) worden ingeleverd op vrijdag, 18,8. Iedere deelnemer krijgt feedback en suggesties van de instructeurs te krijgen op maandag, 21.8. -een presentatie van het project tijdens de laatste vergadering van donderdag, 24,8. Meer details over de individuele project zal tijdens de eerste bijeenkomsten, met inbegrip van suggesties voor onderwerpen en data die gebruikt kunnen worden besproken.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
17 dagen
Voltijd
Price
Prijs
850 EUR
850-1400 EUR
Locations
Finland - Helsinki
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan