Elites en politiek in oude en nieuwe democratieën

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Elites zijn georganiseerd minderheden kan beïnvloeden de politieke en beleidsmatige uitkomsten van natiestaten regelmatig en serieus. Ze zijn belangrijke sociaal-politieke actoren in alle samenlevingen en alle politieke regimes, waaronder moderne democratieën.

In de nieuwe democratieën in Midden- en Oost-Europa, hebben de politieke elites van de cruciale rol in de snelle en grotendeels vreedzame systemische verandering van de Sovjet-type socialistische dictaturen naar West-type kapitalistische democratieën (1989-1991) gespeeld. Zij waren verantwoordelijk voor de consolidatie van de democratische regimes in CEE, maar ook voor de autoritaire verschuiving in Rusland en Wit-Rusland. Hun beslissingen waren cruciaal voor de verdere differentiatie in de ontwikkeling paden in reactie op de grote recessie van 2008-15.

In oude democratieën, waaronder de VS, ruim gedefinieerde politieke elites vormen op het beleid van opeenvolgende "besturen" (met inbegrip van de top leiderschap), evenals de electorale wedstrijden waarin deze "besturen" (her) opduiken. Deze cursus introduceert het concept van de elites, samen met zijn hedendaagse theoretisch kader en een overzicht van de patronen van de elite en sociaal-politieke transformaties in CEE (inclusief Rusland), evenals de oude democratieën.

Entry kwalificatie

Middelbare school / secundair onderwijs (of hoger)

Er zijn geen vereisten voor deze cursus. Vorige cursussen en / of interesse in geschiedenis, politiek, sociologie of de regio behulpzaam.

De documenten van binnenkomst kwalificatie worden in de volgende talen aanvaard: Engels.

Vaak kunt u een geschikte transcript van uw school te krijgen. Als dit niet het geval is, zal je officiële vertalingen samen met geverifieerde kopie van het origineel nodig.

Taaleisen

Engels

Andere eisen

Ten minste 1 referentie (s) moet worden verstrekt.

Een motivatiebrief moet worden toegevoegd aan uw aanvraag.

Collegegeld

$ 2,995.00 per programma korting wordt toegepast indien de combinatie van beide Crossroads I of Crime and Punishment met Crossroads II.

Kosten programma zijn collegegeld voor onderzoek zoals geschetst, gedeelde accommodatie, pre-departure materialen, lokale oriëntatie, ziekte- en ongevallenverzekering, luchthaven vergadering, cultureel programma, en in het land te ondersteunen. Lunches zijn inbegrepen MF en tijdens de reis segmenten (indien van toepassing) het ontbijt is ook inbegrepen.

  • Aanvraagrechten $ 50,00 eenmalige
  • Stort $ 250,00 eenmalige
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Collegium Civitas is a modern non-public university located in the heart of Warsaw,the most dynamic capital city of Central and Eastern Europe.

Collegium Civitas is a modern non-public university located in the heart of Warsaw,the most dynamic capital city of Central and Eastern Europe. Lees Minder