EUSP Summer School:

 • 4 cursussen in de Russische geschiedenis, cultuur en kunst door de EUSP-faculteit
 • 10 ECTS studiepunten mee naar huis nemen
 • 24/7 assistentie in het Engels
 • Campus in het centrum van St. Petersburg
 • Wandeltochten, musea, theaters, boottochten
 • 4 weken onvergetelijke positieve ervaring
 • Uitstapjes naar Veliky Novgorod, Ladoga, Peterhof en Tsar's Village

European University at St. Petersburg (EUSP) nodigt bachelor- en masterstudenten, onderzoekers, journalisten en iedereen die geïnteresseerd is in Russische studies uit om meer te leren over geschiedenis, cultuur en de moderne levensstijl in Rusland op onze vierweekse zomerschool.

We hebben de school gepland voor de beste maanden om te genieten van St. Petersburg, een van 's werelds beste reisbestemmingen, in de' Witte Nachten ', wanneer de zon slechts een korte periode van schemering ondergaat, terwijl de stad nooit slaapt. Het is ook de beste tijd om 's nachts de spectaculaire opening van de belangrijkste bruggen van St. Petersburg te bekijken en de rivieren en kanalen te boeien.

Vier EUSP-professoren zullen cursussen geven die zijn toegesneden op een beter begrip van Rusland door middel van lezingen die specifiek gericht zijn op Sint-Petersburg. De onderwerpen die in elke cursus worden behandeld, bieden echter sleutels om de geschiedenis van Rusland, de culturele diversiteit en de relaties tussen staat en samenleving te begrijpen. De hoogtepunten van elke cursus zijn studiereizen naar musea, historische bezienswaardigheden en theaters. Excursies omvatten ook het berijden van de metro van Sint-Petersburg (metro) om zijn indrukwekkende architectuur onder de grond te zien, proeven van wat Petersburgians bij verschillende 'etnische keukens' eten, en ballet kijken - waaraan Rusland ook zijn faam te danken heeft.

Al onze cursussen worden in het Engels gegeven. Ze zijn ontworpen om interactief, inzichtelijk en informatief te zijn. Leeractiviteiten en studiereizen zorgen voor nieuwe vaardigheden, kennis, onvergetelijke ervaringen en vier weken plezier voor alle schooldeelnemers.

getuigenis

"EUSP biedt een prachtige gelegenheid om enkele weken ondergedompeld te blijven in de prachtige, fascinerende en complexe geschiedenis en politiek van Rusland in een van 's werelds mooiste steden." Lance Empey (Utah, VS)

cursussen

Weken 1-2

The Window to Europe: History in St. Petersburg (door prof. Sergei Podbolotov)

Het hoofdthema van de cursus is het idee van St. Petersburg in de Russische geschiedenis. Het beslaat de periode vanaf de stichting van Sint-Petersburg door Peter de Grote tot de ineenstorting van het communisme aan het einde van de twintigste eeuw. De cursus beoogt de historische ontwikkeling van de hoofdstad van het Russische rijk te bespreken, de rol van Petrograd (Sint-Petersburg) in de revolutie en het lot van de stad die onder de communistische dictatuur hernoemd werd in Leningrad. Lezingen in de klas worden aangevuld met educatieve uitstapjes naar Tsarskoe Selo in de buurt van St. Petersburg en naar het middeleeuwse stadje Novgorod de Grote.

Tempels, Markten, Diaspora's: Diversiteit in Sint-Petersburg (door prof. Gevorg Avetikyan)

Deze cursus introduceert de verschillende achtergronden, overtuigingen en culturen van degenen die in St. Petersburg wonen. Als de hoofdstad van het Russische rijk, toen de op één na grootste stad van de Sovjet-Unie en de moderne Rusland, is St. Petersburg altijd een belangrijk economisch en cultureel centrum geweest, dat miljoenen migranten uit verschillende hoeken van Rusland en uit het buitenland aantrok. Velen van hen hebben hun eigen gemeenschappen opgericht op basis van regionale, etnische en religieuze verwantschap of andere vormen van affiniteit. Deze bottom-up consolidatie in groepen met gedeelde identiteiten ging vaak gepaard met imperialistisch en staatsbeleid gericht op wat men 'diversiteitsmanagement' zou kunnen noemen. We zullen enkele cases bestuderen door lezingen over de geschiedenis en de moderne staat van verschillende diaspora's in Sint-Petersburg. . We zullen ook hun plaatsen van aanbidding en economische activiteit bezoeken in een zoektocht naar een andere kijk op de structuur en het leven van de stad.

Week 3-4

Rijk. Staat. Gebouw: Architectuur van St. Petersburg (door prof. Vadim Bass)

Deze cursus behandelt de architectuur van St. Petersburg als een veld waar verschillende krachten met elkaar in wisselwerking staan: krachten zoals die van de staat en de samenleving, van professionele en andere sociale groepen, en van de Russische en niet-Russische cultuur. De architectuur hier wordt beschouwd als een middel voor culturele uitwisseling, evenals een gebied voor de vertegenwoordiging van macht, cultuur en politieke systemen. Sociale en culturele kwesties zullen worden onderzocht door architecturale monumenten te bestuderen en hun visuele elementen, stijl en vorm te analyseren. De cursus is verdeeld in drie secties die de volgende periodes van Russische architectuur omvatten: middeleeuws en imperiaal, Sovjet en post-Sovjet. In-class lezingen worden vergezeld door architecturale excursies door het stadscentrum en door de woonwijk in de vroege Sovjet-periode.

St. Petersburg: een stad inbeelden, een stad bouwen (door prof. Olga Bychkova)

Het verkennen van St. Petersburg met wetenschappers van Science and Technology Studies (STS) is een reis naar ervaring. In onze klas zullen we waarnemingen van historische gebeurtenissen, de technologische infrastructuur van de stad en literaire beelden van deze infrastructuur combineren om een idee te geven van wat het betekent om in Sint-Petersburg in het verleden en vandaag te leven. Leeractiviteiten zullen worden gewijd aan twee onderwerpen die we gebruiken om een denkbeeldige stad te bouwen. Eerst zullen we het verhaal van water in St. Petersburg verkennen. We zullen een route volgen van de bronzen ruiter van Pushkin naar de misdaad en straf van Dostojevski om de vormgevende sociotechnische vormen van het leven in de stad te observeren. We zullen dan de cultuur en praktijken van voedselconsumptie ontdekken door prerevolutionaire en Sovjet-tijdperk plaatsen te bezoeken waar de lokale bevolking de voorkeur gaf om te eten en te drinken. Studenten bezoeken thematische musea - zoals het Museum van Water, het Broodmuseum en het Museum van Metro (metro). We zullen ook een interactieve reis door de stad maken met een speciale taak om beelden van water- of voedselinfrastructuren te verzamelen.

Cultuur activiteiten

Bezoek aan het Mariinsky Theater, de Filharmonische Zaal, de Hermitage, het Russische Staatsmuseum, wandeltochten door St. Petersburg, een reis naar Peterhof, Tsar's Village, het Ladogameer en een tijdreisavontuur door het middeleeuwse stadje Novgorod te bezoeken.

Prijs

 • 4-weekse school (academische cursussen
 • Russische Visa-ondersteuning, hulp bij het boeken van uw accommodatie, witte nachten en plezier: gratis

Kalender

 • 01 - 27 juli 2019

Het is ook mogelijk om je aan te melden voor slechts de helft van het programma voor twee weken met een verlaagd collegegeld.

Deadline voor aanmelding

 • 30 april 2019

Twee eenvoudige stappen om toe te passen:

 • 1. Vul het online aanvraagformulier in en voeg hier uw CV, motivatiebrief en een gescande kopie van uw laatste transcriptie van onderzoeksrecords aan toe
 • 2. Ontvang onze bevestiging
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 1 andere vakken van European University at St. Petersburg »

Laatst bijgewerkt op January 8, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Juli 1, 2019
Duration
4 weken
Voltijd
Prijs
1,500 USD
Op locaties
Op datum
Begindatum
Juli 1, 2019
Einddatum
Juli 27, 2019
Aanmeldingslimiet

Juli 1, 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Juli 27, 2019