Documentaire - Jaarprogramma

Prague Film School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Documentaire - Jaarprogramma

Prague Film School

Jaarprogramma: 6 september 2019 - 23 mei 2020

EERSTE SEMESTER - DOCUMENTAIRE

In de cursus documentaire productie van het eerste semester voltooien de studenten tal van schietopdrachten die zijn ontworpen om kritieke vaardigheden te ontwikkelen in documentaire filmtaal, cameratechniek en bewerking. Lezingen, demonstraties, screenings en analytische oefeningen vormen de basis voor het veldwerk.

Onderwerpen die worden behandeld zijn:

- Documentaire camera

- Documentaire bewerking

- Documentaire schrijven

- Geluids- en geluidsontwerp

- Verlichting

- Camerabeweging

- Interviewtechnieken

- Documentaire thema's en genres

- Onderzoek

- Documentaire ethiek

Door elkaars opdrachten te bemannen, verwerven studenten uitgebreide vaardigheden in het regisseren, produceren, opnemen en opnemen van geluid. Strenge kritieken zijn een essentieel onderdeel van de cursus. Naast deze oefeningen produceert en regisseert elke student een korte documentaire korte film van 5 minuten over een onderwerp naar keuze. Studenten bemannen ook elkaars projecten.

Gespecialiseerde cursussen in bewerken en cinematografie zijn de andere sleutelcomponenten van het programma. Studenten leren om te bewerken op de nieuwste versie van Avid Media Composer en leren fotograferen met Sony 4K XDCam (en andere formaten, indien geïnteresseerd) en lichttheorie. Door zowel verhalende als documentaire technieken te bestuderen en te oefenen, krijgen studenten een gevorderde vloeiendheid in de taal van de film.

Als aanvulling op het praktische gedeelte van de cursus, volgen de studenten vertoningen om documentaire films te begrijpen als een evoluerend medium, dat momenteel opnieuw wordt uitgevonden door filmmakers die op nieuwe en innovatieve manieren gebruik maken van cinematografie, geluid, muziek, montage, grafische afbeeldingen, animatie en distributieplatforms. Deze vertoningen putten uit een rijke pool van internationale documentaires, zowel uit het verleden als het heden, die thema's en genres kruisen. Deze voorbeelden zullen op hun beurt studenten helpen hun eigen unieke stem te vinden, als documentaire filmmakers.

TWEEDE SEMESTER - DOCUMENTAIRE

In Advanced Documentary Production richten studenten zich op diepgaande ontwikkeling en pre-productie van hun diplomafilms. Dit omvat het voltooien van wekelijkse opdrachten voor instructeurs en peer review en leren om onderzoek te doen en een overtuigend voorstel en een behandeling te schrijven. Tegen het einde van het semester zal elke student zowel een eigen diplomafilm hebben geproduceerd en geregisseerd - een documentaire van 15 minuten - en bemand zijn met de projecten van hun klasgenoten. Door middel van uitgebreide brainstorm- en pitching-sessies verlaten studenten ook de cursus, gewapend met een portfolio van bekritiseerde projectideeën om zich verder te ontwikkelen en te realiseren na voltooiing van het programma.

Het programma van het tweede semester omvat de Documentary Workshop, een praktische cursus waarin studenten hun technische vaardigheden verder ontwikkelen door middel van wekelijkse opname- en redactieoefeningen. Onderwerpen die aan bod komen zijn: geavanceerde interviewtechnieken, documentaire re-enactments, archiefonderzoek, portret van een persoon of plaats, muziek voor documentaire en verschillende scenario's in de scenografie van de cinema Vérité-stijl.

Het belangrijkste onderdeel van het tweede semester, en inderdaad de hele jaargang van de documentaire, is de diplomafilm - die van uitzendkwaliteit moet zijn.

APPLICATIE DEADLINE

Deadline aanvraag: 18 maart 2018

KOSTEN

Collegegeld: € 15.900

Toeslag voor apparatuur: 980 Euro

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op October 15, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Open Inschrijving
Duration
Duur
1 jaar
Voltijd
Price
Prijs
15,900 EUR
collegegeld
Locations
Tsjechiƫ - Praag, Prague
Startdatum : Open Inschrijving
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Open Inschrijving
Tsjechiƫ - Praag, Prague
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan