Diversiteit van religies en levensbeschouwingen in het openbaar onderwijs

Helsinki Summer School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Diversiteit van religies en levensbeschouwingen in het openbaar onderwijs

Helsinki Summer School

Diversiteit van godsdiensten en Wereldbeelden in het openbaar onderwijs

ORGANISATOR:

Faculteit Gedragswetenschappen van de Universiteit van Helsinki

Verwante Degree Programma:

  • Erityispedagogiikka
  • Luokanopettaja
  • Varhaiskasvatus
  • Yleinen ja aikuiskasvatustiede

DATA:

8.-2017/08/18

PRIJZEN:

600-900 EUR

Met dank aan:

5 ECTS

COÖRDINATOR:

Arto Kallioniemi

Target studenten

Studenten die hebben verschillende religies en levensbeschouwingen en die geïnteresseerd zijn in vragen met betrekking tot de rol van religies en levensbeschouwingen in de publieke sfeer en het onderwijs. De cursus gaat in op de kwesties vanuit een multidisciplinair perspectief, maken gebruik van religieuze studies, theologie, gender studies, onderwijs, sociale wetenschappen, onderwijs voor diversiteit en sociale rechtvaardigheid, antropologie en multicultureel onderwijs. Studenten van deze velden - bachelor niveau of op een masterniveau - zijn van harte uitgenodigd om deze cursus te volgen. studenten lerarenopleiding zijn ook bijzonder welkom.

Synopsis

Het belangrijkste doel is om een ​​multidisciplinaire academische zomerschool cursus te voorzien van een nadruk op de diversiteit en de pluriformiteit van religies en levensbeschouwingen in het onderwijs. Om dit te doen, de cursus bestaat uit lezingen, workshops, groepswerk, veldwerk en excursies in Helsinki. De summer school bevordert wereldbeeld dialoog tussen de deelnemers en vergroot hun bewustzijn van religieuze, spirituele en wereldbeeld-gerelateerde vragen in het openbaar onderwijs, met name in het schoolonderwijs. Vragen en debatten van de rol van de levensbeschouwingen en religies in het onderwijs worden steeds belangrijker in alle westerse landen. Deze cursus zal een perspectief vanuit Finland, een geseculariseerde post-Lutherse welzijn land in Noord-Europa.

Leerdoelen

De cursus zal de studenten bewust te maken van vragen met betrekking tot religies en levensbeschouwingen in het onderwijs te verhogen. De cursus zal ook het verbeteren van het vermogen van de studenten aan groepen die zeer heterogeen in kwesties in verband met religies en levensbeschouwingen zijn tegenkomen. De cursus zal studenten de kans om wereldbeeld dialoog te oefenen in het dagelijks leven te geven en zoekt hen een kans om te studeren in multireligieuze contexten en om mensen met verschillende achtergronden respect te geven.

Methoden natuurlijk formaat en onderwijs

Lezingen, workshops, groepswerk, veldwerk en excursies vinden plaats met vooraanstaande Finse wetenschappers. Experimenteel leren zal een sleutelrol spelen.

Middelen en beoordelingscriteria

Grading schaal: 5 = uitstekend 4 = zeer goed 3 = goed 2 = gemiddeld 1 = slecht = 0 mislukken. Participatie tijdens de colleges en in-class opdrachten (20%)

  • Rapporten (20%)
  • Essays (30%)
  • Learning dagboek (30%)
Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
11 dagen
Voltijd
Price
Prijs
600 EUR
600-900 EUR
Locations
Finland - Helsinki
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan