Diploma in bakken en gebak
SAIT - Southern Alberta Institute of Technology
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Calgary, Canada
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
2 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
CAD 16.803 *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
* voor binnenlandse studenten; 44.641 USD voor internationale studenten
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
Neem uitzonderlijke instructeurs met achtergronden in traditionele en hedendaagse bak- en banketkunsten van over de hele wereld, voeg ultramoderne trainingsfaciliteiten en een progressief curriculum toe en je krijgt het beste Baking and Pastry Arts-programma in Canada.
Als je je hele leven met veel plezier hebt gebakken, een artistieke flair hebt en geïnteresseerd bent in het creëren van magie met elegante dessertspektakels, kunnen we je passie naar een hoger niveau tillen. Een carrière in bak- en banketkunsten zorgt ervoor dat je aan de ene kant exacte metingen en chemie in evenwicht houdt, terwijl je je verbeeldingskracht en creativiteit gebruikt om spannende nieuwe recepten te ontwikkelen aan de andere kant.
In een bedrijfstak waar veel vraag naar is, zijn afgestudeerden van SAIT's Baking and Pastry Arts-programma na hun afstuderen goed voorbereid op een breed scala aan carrièremogelijkheden. In deze technische discipline wordt het ambacht van gebak gecombineerd met de kunst van het bakken, de suikerkunst en de ambachtelijke chocoladeproductie.
Bij SAIT richten we ons op uw succes door middel van een persoonlijke benadering, kleine klassen, veel praktische training en spannende nieuwe faciliteitsupgrades. Onze laboratoria zijn state-of-the-art en omvatten een gespecialiseerd chocoladelab en de culinaire campus in het centrum.
Tijdens dit voltijdse tweejarige diplomaprogramma word je getraind in basisprincipes van bakken en geavanceerde bakpraktijken. Het programma omvat gistproducten, ambachtelijk brood, gebak, suikerkunst, chocolade, speciale gelegenheden en bruidstaarten, vlaaien, tortes en nog veel meer. Je leert ook belangrijke managementvaardigheden op het gebied van voedselregelgeving, klantenservice, kostprijsberekening, prijzen, merchandising en het starten van een eigen bedrijf.
Hands-on, productieomgeving
Ons belangrijkste doel is om u voor te bereiden op de echte wereld in een praktische, productiestijl. Tijdens je tweejarige opleiding ontvang je ongeveer 1.400 praktijktrainingen in de bakkerijlabs. Je leert stapsgewijze tactieken en komt weg met kennis van best practices, evenals praktische strategieën om in de echte wereld te implementeren. Je krijgt ook de kans om je talenten te laten zien door brood en banketproducten te bakken om te verkopen in onze gastronomische winkels, waaronder het beroemde Highwood Restaurant, de Market Place en de culinaire campus in het centrum.
Leer van topinstructeurs van over de hele wereld
Naast het leren van de bakwetenschap, zullen onze instructeurs ook uw creativiteit inspireren. De zeer vooraanstaande instructeurs in het Baking and Pastry Arts-programma zijn echt ongeëvenaard. Hun diverse achtergronden en specialiteiten variëren van executive banketbakkers van tophotels in New York, Hawaii en Bermuda tot lokale, ondernemende bakkers.
Professionele betaalde stage
Tussen je eerste en tweede studiejaar kun je je vaardigheden toepassen in een professionele betaalde stage. Naast het opdoen van ervaring in een echte wereld, bieden stages waardevolle verbindingen en mogelijkheden om te netwerken met toekomstige werkgevers.
Als student kun je ook profiteren van spannende internationale studiereizen. Eerdere tourlocaties waren Frankrijk, Australië, Thailand, Duitsland, Spanje en Portugal.
Werk eraan om een gecertificeerde gezel-bakker te worden
Studenten die het bakdiploma met succes hebben behaald, kunnen ervoor kiezen om het gezelschaps bakkerexamen te schrijven. Om een gecertificeerde gezel-bakker te worden, moeten studenten extra vereiste werkuren voltooien.
Je carriere
Na je afstuderen ben je voorbereid op een breed scala aan carrièremogelijkheden in de bak- en banketbakkerij. Mogelijk vindt u werk in binnen- of buitenland als een (n):
- Banketbakker
- Speciale taartdecorateur
- Bakkerijmanager
- Retail bakker
- Chocolatier
- Ondernemer
Afgestudeerden van het programma Baking and Pastry Arts hebben een arbeidsparticipatie van 96%.
Student succes
- Houd er rekening mee dat de openingstijden van de horeca kunnen variëren van 's ochtends vroeg tot' s avonds laat en vaak inclusief feestdagen.
- De bakkerij- en banketindustrie is een snelle, dynamische omgeving met een focus op kwaliteit en klantenservice. Je moet in staat zijn om op een gepaste manier met stressvolle situaties om te gaan (bijvoorbeeld omgaan met een line-up van klanten).
- Tijdens uw praktijkopleiding moet u zich volgens de verwachtingen van de branche verzorgen en kleden.
- U moet in goede fysieke conditie zijn voor deze veeleisende handel, waar u urenlang op de been zult zijn en repetitief productiewerk zult doen.
- De meeste succesvolle studenten besteden ongeveer 20 uur per week aan huiswerk en beoordeling, en er is extra onderzoek nodig om zich voor te bereiden op examens.
- Het materiaal wordt vrij snel gepresenteerd. Voor het grootste succes moet je aanwezig zijn en de verantwoordelijkheid nemen voor je leerervaring.
- Je moet in staat zijn om de Engelse taal te lezen, te schrijven en te begrijpen op een niveau dat het basis conversational English overtreft.
- Studenten met hogere cijfers op de middelbare school ervaren meestal meer succes in SAIT-programma's.
Geloofsbrieven en accreditatie
Na het succesvol afronden van dit programma ontvangen afgestudeerden een SAIT-diploma in Baking and Pastry Arts.
Studenten worden aangemoedigd om alle drie de periodes van de Alberta Journeyman Baker-examens te schrijven nadat ze de bijbehorende cursussen in het eerste en tweede jaar van het diplomaprogramma Baking and Pastry Arts met succes hebben afgerond.
Overdrachtsopties
De mogelijkheid om uw opleiding te bevorderen door overstap naar, binnen of vanuit SAIT is beschikbaar bij de volgende universiteiten en hogescholen:
- Alberta stage en branchetraining
SAIT / SAIT
Toelating en selectie
- Najaar 2020 start: aanvragen geaccepteerd van 2 oktober 2019 tot 1 juli 2020.
Belangrijke informatie
- Startdata: 8 september 2020
- Lengte: 2 jaar
- Collegegeld en vergoedingen per jaar:
- Jaar 1: $ 7539 (binnenlands) / $ 24,197 (internationaal)
- Jaar 2: $ 6.528 (binnenlands) / $ 20.444 (internationaal)
* Collegegeld, vergoedingen, boeken en leveringskosten kunnen worden gewijzigd
Ideale studenten
Student succes
- Houd er rekening mee dat de openingstijden van de horeca kunnen variëren van 's ochtends vroeg tot' s avonds laat en vaak inclusief feestdagen.
- De bakkerij- en banketindustrie is een snelle, dynamische omgeving met een focus op kwaliteit en klantenservice. Je moet in staat zijn om op een gepaste manier met stressvolle situaties om te gaan (bijvoorbeeld omgaan met een line-up van klanten).
- Tijdens uw praktijkopleiding moet u zich volgens de verwachtingen van de branche verzorgen en kleden.
- U moet in goede fysieke conditie zijn voor deze veeleisende handel, waar u urenlang op de been zult zijn en repetitief productiewerk zult doen.
- De meeste succesvolle studenten besteden ongeveer 20 uur per week aan huiswerk en beoordeling, en er is extra onderzoek nodig om zich voor te bereiden op examens.
- Het materiaal wordt vrij snel gepresenteerd. Voor het grootste succes moet je aanwezig zijn en de verantwoordelijkheid nemen voor je leerervaring.
- Je moet in staat zijn om de Engelse taal te lezen, te schrijven en te begrijpen op een niveau dat het basis conversational English overtreft.
- Studenten met hogere cijfers op de middelbare school ervaren meestal meer succes in SAIT-programma's.
Carrièremogelijkheden
Afgestudeerden kunnen banen zoeken in binnen- en buitenland als een(n):
- banketbakker
- specialiteit taartdecorateur
- bakkerij manager
- bakker in de kleinhandel
- chocolatier
- ondernemer
Gerelateerde carrières zijn onder meer:
- cateraar
- levensmiddelentechnoloog
- chef
Programma collegegeld
Galerij
English Language Requirements
Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
De fundamentele en geavanceerde technieken van Frans gebak
- Ferrières-en-Brie, Frankrijk
Certificaat in bakken - Pre-Employment
- Toronto, Canada
Diploma in bak- en banketkunstenbeheer
- Toronto, Canada