Diploma in Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom kiezen voor MedTech?

 • Moderne onderwijsmethoden: projectmatig leren, open innovatie-werkruimten, uitgebreide praktische ervaring in moderne laboratoria, een open en collaboratieve relatie met de industrie en onderzoeksinstellingen.
 • Hooggekwalificeerde professoren: ervaren faculteit, allen met Ph.Ds van prestigieuze universiteiten.
 • State of the Art Faciliteiten en Laboratoria: Laboratoria op de belangrijkste wetenschappelijke gebieden (Chemie, computerwetenschappen, elektronica, natuurkunde ...)
 • Goed afgeronde opleiding in bedrijfsbeheer, bestuur en ethiek: succesvolle ingenieurs hebben een uiteenlopende reeks competenties nodig die zich uitstrekken tot communicatievaardigheden, bedrijfsbeheer en een waardering voor de regelgeving en de wisselwerking tussen ethiek en moderne technologieën.
 • Mogelijkheden van Dual Degrees: kansen om te profiteren van gastprofessoren, gezamenlijke onderzoeksprojecten en gezamenlijk diplomabedrag met de University of Michigan, een van de best beoordeelde universiteiten in de VS.

Een engineeringprogramma dat in het Engels wordt gegeven, de sleutel tot een wereldwijde carrière

Het opleiden van ingenieurs om effectief te zijn in de steeds complexer wordende en innovatiegedreven bedrijfsomgeving van vandaag, gaat verder dan de traditionele, op een bepaald onderwerp gebaseerde instructie en vereist multidisciplinaire op competenties gebaseerde benaderingen van het hoger onderwijs met de nadruk op het ontwikkelen van creatieve probleemoplossende en ondernemerschapsvaardigheden.

De missie van MedTech is om zeer effectieve ingenieurs op te leiden die in staat zijn om een bijdrage te leveren aan en leiding te geven aan innovatieve ondernemingen in de geglobaliseerde wereld van vandaag.

Specialisatiegebieden

 • Software Engineering
 • Renewable Energies Engineering
 • Computer Systems Engineering

Software Engineering

Software is een essentieel onderdeel van bijna elk geautomatiseerd systeem dat tegenwoordig wordt gebruikt, van missiekritieke applicaties op vliegtuigen en ruimtevaartuigen tot moderne medische apparatuur, kracht- en industriële installaties en spelconsoles. Als gevolg hiervan is het bouwen van softwaresystemen voor betrouwbaarheid, prestaties en onderhoudbaarheid een essentiële vaardigheid in de hedendaagse moderne samenleving.

Het engineering-programma MedTech Software biedt ingenieursstudenten een degelijke training in de theoretische en technische aspecten van betrouwbare high-performance softwaresystemen. Het programma leidt ook studenten op in de managementaspecten van software-engineering, inclusief project- en teammanagement. Het software-engineeringprogramma is gebouwd op een solide basis in de algemene gebieden van hardware- en softwaresystemen en -netwerken en omvat geavanceerde training in softwareproces en -beheer, software-architectuur en ontwerppatronen en softwarekwaliteitsborging.

Afgestudeerden van het software engineering-programma zijn zeer in trek bij lokale en internationale bedrijven die zijn gespecialiseerd in softwareontwikkeling, systeemintegratie, migratie en onderhoud.

Onze technische studenten krijgen een solide basis in ondernemerschap en in bedrijfsbeheer, inclusief financiën en operations management. Ze krijgen ook trainingen op de belangrijke gebieden van engineering ethiek, technisch schrijven en effectieve presentaties.

De training wordt gedurende vier semesters gegeven na een gemeenschappelijk kernprogramma van 2 jaar dat wordt gedeeld met andere software-engineeringprogramma's.

Twee semesters in de laatste 18 maanden voor afstuderen worden besteed aan een Coop-programma dat werkt aan een goedgekeurd eindproject bij een lokale of internationale industriële partner.

Renewable Energy Engineering

MedTech is tot nu toe de enige instelling in Tunesië die een diploma biedt op dit belangrijke en geavanceerde vakgebied. Hernieuwbare energie is een breed technisch gebied dat de gebieden van alternatieve energiebronnen, energie-efficiëntie, energiediensten, faciliteitenbeheer, installatietechniek en naleving van de milieuwetgeving integreert.

Onze afgestudeerden moeten gekwalificeerd zijn om het potentieel van hernieuwbare energietechnologieën te onderzoeken, de technische, economische en milieuproblemen in verband met installaties voor hernieuwbare energie op te lossen, energie-intensieve industriële installaties controleren en manieren voorstellen om de energie-efficiëntie en zuinigheid te verbeteren.

Onze technische studenten krijgen een solide basis in ondernemerschap en in bedrijfsbeheer, inclusief financiën en operations management. Ze krijgen ook een opleiding op de belangrijke gebieden van technische ethiek, veiligheidsvoorschriften en -normen, evenals technisch schrijven en effectieve presentatievaardigheden.

De training wordt in vier semesters gegeven na een gemeenschappelijk kernprogramma van 2 jaar dat wordt gedeeld met andere engineeringprogramma's.

De laatste 9 maanden voor afstuderen worden besteed aan een Coop-programma dat werkt aan een goedgekeurd eindproject bij een lokale of internationale industriële partner.

Computertechniek

Het Computer Systems Engineering-programma leidt studenten op voor een productieve carrière in de computerindustrie. Het richt zich op de belangrijkste principes en technieken die ten grondslag liggen aan het ontwerp, de evaluatie en de toepassing van computersystemen.

Het curriculum behandelt de belangrijke gebieden van elektronische schakelingen en systemen, ontwerp van het digitale systeem, computerarchitectuur, netwerken, algoritmen en softwaresystemen. De focus ligt ook op het ontwerp van computers voor algemene doeleinden, netwerken en geïntegreerde en geïntegreerde systemen.

Het engineering Computer-programma biedt studenten drie specialisatie-tracks tijdens hun laatste jaar: systemen en netwerken (met keuzevakken in netwerkbeveiliging, cloud computing en parallelle en gedistribueerde computing), hardware en embedded systemen (met cursussen in VLSI-ontwerp, microprocessorontwerp en real -tijdsystemen) of Robotica en besturing (met cursussen in besturingssystemen, robotica en computervisie).

Door hun brede opleiding in computerarchitectuur, hardware en software zijn afgestudeerden op de computertechnologie een geweldige aanvulling op talloze industriële bedrijven, designbedrijven en innovatieve ondernemingen. Ze kunnen afgestudeerden verder studeren op elk gebied van software of hardwaresystemen.

Onze technische studenten krijgen ook een solide basis in ondernemerschap en in bedrijfsbeheer, inclusief financiën en operations management. Ze krijgen ook een opleiding op de belangrijke gebieden van technische ethiek, technisch schrijven en effectieve presentaties.

De training wordt in vier semesters gegeven na een gemeenschappelijk kernprogramma van 2 jaar dat wordt gedeeld met andere technische computerprogramma's.

De laatste 9 maanden voor afstuderen worden besteed aan een Coop-programma dat werkt aan een goedgekeurd eindproject bij een lokale of internationale industriële partner.

Toelating

Bij MedTech hebben we ons gecommitteerd om een leerervaring als geen ander aan te bieden.

De toelating tot MedTech is zeer selectief en we zijn er trots op de beste studenten te selecteren door verdienste en potentieel te identificeren. Hoewel de grootste nadruk wordt gelegd op academische prestaties, waarderen we ook de motivatie van onze aanvragers en hun bereidheid om zichzelf uit te dagen.

Daarom gebruiken we een geïndividualiseerd en uitgebreid proces om elke toepassing te evalueren.

Meer informatie over onze toelatingscriteria voor het engineeringprogramma:

Succesvolle afronding van het pre-Engineering tweejarig programma, een "Licentie" -diploma in een wetenschappelijke of ingenieursdiscipline, een "premier cyclus" hoger onderwijs graad van een instelling van HE of gelijkwaardig.

Onze toelatingsprocedure

 • De toelatingsprocedure start wanneer de kandidaat het online aanvraagformulier invult en een volledig bestand indient (zie hieronder voor een volledige lijst met vereiste documenten).
 • De kandidaat moet de toepasselijke toegangsprijzen (300TND) betalen.
 • De kandidaat neemt de Engels en Math-toets (indien van toepassing).
 • Na het voltooien van de test kan de toelatingsdienst een interview met de kandidaat plannen (indien van toepassing).
 • Het toelatingsbesluit wordt vervolgens aan de kandidaat meegedeeld binnen een periode van maximaal zeven werkdagen.
 • Bij toelating wordt een toelatingsbrief aan de kandidaat afgeleverd en is een aanbetaling van 1.000 TND vereist als inschrijvingsbevestiging. Anders wordt de toelating geaccepteerd aan een andere kandidaat.

De Engelse taalvaardigheidstest wordt afgewezen voor de volgende aanvragers

Aanvragers die als volgt een minimale score in een gestandaardiseerde test aantonen

 • IELTS 5.5TOEFL PBT 563TOEFL IBT 70
 • Engelse moedertaalsprekers
 • Videoconferentiegesprekken kunnen worden gepland voor internationale studenten

Online aanvraagformulier

Een kandidaat die wenst te worden toegelaten tot MedTech moet het online aanvraagformulier invullen.

Vereiste documenten voor het Engineering-programma:

 • Een recente geboorteakte in het Frans.
 • Een kopie van de CIN of het paspoort (voor internationale studenten).
 • Eén gecertificeerd exemplaar van het High School Diploma met het examenrapport.
 • Een gewaarmerkt afschrift van de academische rapporten (de laatste drie jaar).

Alle ingediende documenten blijven eigendom van de SMU. Incomplete bestanden worden niet verwerkt.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

South Mediterranean University's vision is to be a reference for educational excellence in Tunisia and beyond. Our rigorous programs bring together innovative teaching methods with the latest advancem ... Lees meer

South Mediterranean University's vision is to be a reference for educational excellence in Tunisia and beyond. Our rigorous programs bring together innovative teaching methods with the latest advancement in management, preparing managers and leaders to add effective and sustainable value to the business community. Our programs boast an outstanding network of faculty, staff and students who come together in a multi-cultural setting with the intellectual vitality comparable to those of the finest higher education institutions worldwide. Lees Minder