Diploma (uitgebreid) in levensmiddelentechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het centrale doel van het diploma (uitgebreid) in levensmiddelentechnologie is het ontwikkelen van afgestudeerden die gerichte kennis en vaardigheden in levensmiddelentechnologie kunnen demonstreren. Het programma richt zich daarom centraal op het uitrusten van studenten met een diepgaande en gespecialiseerde kennis van de algemene principes en praktische vaardigheden die van toepassing zijn op de voedseltechnologie-industrie. Als onderdeel van de diplomastudie, en in samenwerking met de relevante werkplekinstellingen / organen / organisaties, worden studenten ook blootgesteld aan de relevante werkwereld om ervaring op te doen met het toepassen van de verworven kennis en praktische vaardigheden op de werkplekcontext. Het collegegeld en de werkervaring bieden succesvolle studenten toegang tot een aantal carrièremogelijkheden en banen met betrekking tot hun specialisatie.

Gedachte catalogus / Unsplash

Uitkomsten op exitniveau

Studenten moeten in staat zijn om:

  • Identificeer, evalueer en los zowel routinematige als onbekende problemen op met behulp van de juiste procedures / methoden / technieken.
  • Werk effectief samen met anderen in een team.
  • Beheer goed gedefinieerde en nieuwe leeractiviteiten binnen een gestructureerde leeromgeving.
  • Analyseer, synthetiseer en evalueer informatie, theorieën en ideeën die verband houden met analytische chemie / biotechnologie / levensmiddelentechnologie.
  • Blijk geven van inzicht in het toepassingsgebied en de belangrijkste gebieden van analytische chemie / biotechnologie / voedseltechnologie en hoe de respectieve discipline / veld zich verhoudt tot andere gebieden of systemen.
  • Bewaken hun eigen prestaties en beoordelen deze aan de gegeven criteria.
  • Presenteer en communiceer informatie effectief en zinvol met behulp van wetenschappelijke en academische / professionele discoursconventies en -formaten.
  • Toon verantwoordelijkheid voor het milieu en de gezondheid van anderen door wetenschap en technologie te gebruiken in overeenstemming met erkende professionele en / of ethische codes of praktijken.

Toelatingseisen

  • Minimale APS: 21
  • Engels: 4 (50%)
  • Wiskunde: 3 (40%)
  • Exacte Wetenschappen: 3 (40% +)
  • Life Science 3 (40% +)

Carrièremogelijkheden

Levensmiddelentechnologen onderzoeken de productie, verwerking, conservering, verpakking en distributie van voedsel

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder