Cursus in nieuwe duurzame mode

Milano Fashion Institute

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Cursus in nieuwe duurzame mode

Milano Fashion Institute

Nieuwe duurzame mode

Het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsmodellen door middel van duurzaamheid. Duurzaamheid is een nieuwe vorm gegeven aan de spelregels van de mode-industrie. Vanaf de lange en complexe reis van het integreren van ethiek en esthetiek in de waardeketen, is werken aan verantwoorde innovatie tegenwoordig niet alleen wenselijk maar ook noodzakelijk. Tegenwoordig moeten de bedrijven een "duurzaam" bedrijfsmodel ook "eigentijds" maken en beantwoorden aan de behoeften van de Millennials en de toekomstige generaties. Een zorgvuldig gebruik van technologie zou deze verschuiving kunnen katalyseren. De korte cursus "Nieuwe duurzame mode", ondersteund door Vogue Talents, is gericht op het voorbereiden van afgestudeerde en afstuderende studenten, jonge managers, professionals en jonge ondernemers om om te gaan met de complexiteit van verantwoordelijkheid in de mode-industrie door het bieden van concrete hulpmiddelen en het delen van inspirerende bedrijfspraktijken.

Belangrijkste feiten


Regisseur van de cursus: prof. Francesca Romana Rinaldi
Start van registratie: 18 februari, 2019
Einde van registratie: 19 juli, 2019
Start van de colleges: 2 september, 2019
Lezing eindigt: 25 september, 2019
Duur: 4 weken, 120 uur.
Frequentie: 80% van de totale klassen is het minimum dat vereist is om het certificaat te behalen
Locatie: Milaan, Campus Bovisa Politecnico
Waarde van de cursus: 2.400 €
Een korting van de economische waarde gelijk aan de 20% voor studenten en alumni MFI wordt verstrekt, terwijl de zitplaatsen het laatst. De cursus is volledig in het Engels.
Gedurende de hele cursus is een Italiaans-Engelse tweetalige assistent voor onderwijs beschikbaar voor zowel Italiaanse als buitenlandse studenten.

Beschrijving van de cursus

De korte cursus "Nieuwe duurzame mode" heeft tot doel de meest actuele informatie en interessante voorbeelden met betrekking tot innovatieve bedrijfsmodellen in de mode met de deelnemers te delen

Ondersteuning

Een volledige beurs aangeboden door Vogue Talents biedt een unieke kans om de cursus bij te wonen: om deel te nemen aan de selectie moeten de kandidaten een 20-dia's bedrijfsplan sturen naar een nieuw product / dienst op een duurzame manier. De winnaar van de beurs wordt toegekend door het Vogue Talents-team na een zorgvuldige evaluatie van alle ontvangen bedrijfsplannen. De winnaar krijgt de gratis deelname aan de cursus en ontvangt media-aandacht. De winnaar krijgt ook de kans om 1 maand stage te lopen in de CSR-afdeling van Gucci als toonaangevend bedrijf in duurzame luxe. Om deel te nemen aan het selectieproces, stuurt u uw ondernemingsplan naar het volgende e-mailadres: info@milanofashioninstitute.it De deadline voor het verzenden van het 20 dia's bedrijfsplan is 4 juni 2018. Mededeling van de toegekende beurs zal enkele dagen na de deadline.

Educatieve doelen

De korte cursus "Nieuwe duurzame mode", ondersteund door Vogue Talents, heeft tot doel de meest actuele informatie en interessante voorbeelden over innovatieve bedrijfsmodellen in de mode met de deelnemers te delen.

  • De deelnemers voorbereiden op het omgaan met de complexiteit van verantwoordelijkheid in de mode-industrie;
  • Concrete hulpmiddelen bieden om te leren hoe en waar innovatieve vezels in de mode te selecteren, hoe een strategie voor ingrediëntenbranding in duurzaamheid te bouwen, hoe een aantal goede verantwoordelijkheidsrichtlijnen te maken en toe te passen, hoe een goed duurzaamheidsverslag te structureren, hoe een goed bedrijfsplan in te structureren. duurzame mode;
  • Het delen van inspirerende bedrijfspraktijken in zowel massamarkt-, premium- als luxesegment, voor de verschillende bedrijfsmodellen

Waarom deze cursus volgen?

De cursus is zeer geschikt voor afgestudeerde en afstuderende studenten, jonge managers, professionals en jonge ondernemers die bereid zijn om de uitdagingen van de verantwoordelijkheid in de mode-industrie aan te gaan. Meer specifiek is de cursus opgebouwd rond de professionele cijfers van junior brand managers, productmanagers, retailmanagers, PR

Onderwijsmodel

Het lesmodel is als volgt samengesteld:

  • In lezingen in de klas
  • Case studies
  • Bedrijfsbezoeken
  • Project werkt
  • Sessies van loopbaanoriëntatie en / of beoordelingen van zakelijke ideeën

Traditionele lezingen in de klas worden afgewisseld met casusbesprekingen, vergaderingen met managers en andere vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, bedrijfsbezoeken, activiteiten in de klas en projectwerkzaamheden. Loopbaanoriëntatie zal worden aangeboden aan de studenten die gericht zijn op het werken in de industrie; feedback op de zakelijke ideeën zal worden gedeeld met deelnemers die bereid zijn om ondernemer te worden. Aan het einde van de cursus wordt aan elke student een MFI certificaat bezorgd.

Toelatingseisen

Voor het aanvragen van de toelating tot de cursus moet de kandidaat op dit moment zijn ingeschreven aan een Bachelor of Art / Science-cursus of een diploma gelijk aan of hoger dan een Bachelor hebben. Jonge ondernemers, pas afgestudeerden met een driejarige opleiding of specialisatie en afgestudeerden van ontwerpscholen en faculteiten, bedrijfskunde en economie, marketing en communicatie, engineering, architectuur, talen, rechten, humaniora.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op November 12, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2, 2019
Duration
Duur
4 weken
Voltijd
Price
Prijs
2,400 EUR
120 uur.
Information
Deadline
Juli 19, 2019
Locations
Italiƫ - Milaan, Lombardije
Startdatum : Sept. 2, 2019
Aanmeldingslimiet Juli 19, 2019
Einddatum Sept. 25, 2019
Dates
Sept. 2, 2019
Italiƫ - Milaan, Lombardije
Aanmeldingslimiet Juli 19, 2019
Einddatum Sept. 25, 2019