Lees de Officiële Beschrijving

Cursus in de moderegel

Juridische kennis en praktijk voor mode Managing Fashion

  • merkbescherming en verschillende typologieën van de bescherming van handelsmerken, evenals andere intellectuele eigendomsrechten die kunnen worden gebruikt om modecreaties en modellen te beschermen;
  • modeonderhandelingen en specifieke overeenkomsten voor de industrie;
  • problemen met de toeleveringsketen: van reclame tot digitale modeprocessen;
  • de 'made in'-discipline, de misdaadkwesties zoals namaak van merken en producten en mode-vervalsing.

De cursus zal constant worden uitgevoerd met praktische cases (geschillen, contacten, benchmarks en simulaties met managers en juristen van de mode-industrie) en werd afgesloten met de laatste schijnprocessen. De setting is Milaan, de Italiaanse en Europese modehoofdstad, die modebedrijven en juridische kantoren combineert die de industrie ondersteunen.

Belangrijkste feiten


Co-regisseur: Maria Lillà Montagnani en Nicola Guerini
Industrie - Adviseur: Avv. Michelangela Verardi
Start van registratie: 22 oktober 2018
Einde van registratie: 7 juni 2019
Start van de colleges: 8 juli 2019
Hoorcollege einde: 26 juli 2019
Duur: 4 weken, 120 uur.
Frequentie: 80% van de totale klassen is het minimum dat vereist is om het certificaat te behalen
Locatie: Milaan, Campus Bovisa Politecnico
Waarde van de cursus: 2.400 €
Een korting van de economische waarde gelijk aan de 20% voor studenten en alumni MFI wordt verstrekt, terwijl de zitplaatsen het laatst. De cursus is volledig in het Engels.
Gedurende de hele cursus is een Italiaans-Engelse tweetalige assistent-assistent beschikbaar voor zowel Italiaanse als buitenlandse studenten.

Beschrijving van de cursus

De cursus "Modewet" is bedoeld om de deelnemer de meest recente praktische informatie, benchmarks en veldexpertise te bieden met betrekking tot de meest relevante aspecten met betrekking tot juridische kaders en perspectief binnen mode- en luxebedrijven. Beginnend met een inleiding tot de industrie, van de belangrijkste bedrijfsmodellen tot industriesegmentatie en kernprocessen, zal de cursus zich richten op alle belangrijke fasen van de modellevenscyclus, van het conceptontwerp, tot het licentiëren en klantrelatiebeheer, in om de kennis van processen, beste praktijken, echte casestudy's, toegepaste kaders voor de mode- en luxesectoren te promoten, dankzij een multidisciplinaire faculteit bestaande uit academici, professionals en professionals in de industrie.

partnerships

De cursus 'Moderegel' wordt uitgevoerd door de faculteit Milano Fashion Institute , samengesteld uit academici en praktijkmensen uit de wet, modeontwerp en modezaken, in samenwerking met toonaangevende juridische kantoorprofessionals en mode

Educatieve doelen

De cursus "Moderegel" is ontworpen voor:

  • Jonge afgestudeerden en rechtsgeleerden, die vanuit een juridisch perspectief noties en fundamentele kennis over mode- en luxebedrijven willen verwerven.
  • Jonge afgestudeerden in bedrijf en economie, die de meest relevante juridische kwesties op een manier willen begrijpen

Aan het einde van de cursus heeft de deelnemer geleerd hoe om te gaan met de complexiteit van mode- en luxebedrijfsprocessen, hoe de relevante regels en bedrijfspraktijken correct worden beheerd en toegepast, van contracten en overeenkomsten tot het beheer van handelsmerken en andere IPR's, evenals hoe goed te relateren en waarde toe te voegen in relaties met verschillende belanghebbenden van het bedrijf (licentieprocessen, waardeketen, enz.).

Waarom deze cursus volgen?

De cursus is geschikt voor rechtenstudenten, advocaten, jonge managers, professionals en jonge ondernemers die bereid zijn om de uitdagingen van de modebedrijven aan te gaan. Het is een uitstekende gelegenheid om inzicht te krijgen in de meest actuele juridische kwesties en de daaruit voortvloeiende best practices in de branche, waarbij verschillende professionele cijfers kunnen worden gebruikt: van advocaten tot licentiebeheerders, productmanagers, retailmanagers.

Onderwijsmodel

Het lesmodel is als volgt samengesteld:

  • In de klas Hoorcolleges
  • Case studies en best practices
  • Gastsprekers
  • Project werkt en schijnprocessen

Traditioneel lezingen in de klas worden afgewisseld met casusbesprekingen, vergaderingen met managers, advocaten en andere vertegenwoordigers van de industrie, in klassenactiviteiten en projectwerkzaamheden. Daarnaast zal carrièreoriëntatie worden aangeboden aan de studenten die gericht zijn op het werken in de industrie. Aan het einde van de cursus wordt aan elke student een MFI certificaat bezorgd.

Toelatingseisen

Voor het aanvragen van de toelating tot de cursus moet de kandidaat op dit moment zijn ingeschreven aan een Bachelor of Art / Science-cursus (rechten, bedrijfskunde) of een diploma gelijk aan of hoger dan een bachelor hebben. Jonge ondernemers, pas afgestudeerden met een driejarige opleiding of specialisatie en afgestudeerden van ontwerpscholen en faculteiten, bedrijfskunde en economie, marketing en communicatie, engineering, architectuur, talen, rechten, humaniora.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 5 andere vakken van Milano Fashion Institute »

Laatst bijgewerkt op February 3, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Juli 8, 2019
Duration
4 weken
Deeltijd
Voltijd
Prijs
2,400 EUR
120 uur.
Deadline
Juni 7, 2019
Op locaties
Op datum
Begindatum
Juli 8, 2019
Einddatum
Juli 26, 2019
Aanmeldingslimiet
Juni 7, 2019

Juli 8, 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Juni 7, 2019
Einddatum
Juli 26, 2019