Een levensveranderende ervaring

Als je in de diepte van ons meeslepende Ecovillage Design Education (EDE) Face-to-Face-programma in een gemeenschap ergens in de wereld bent gedoken, zul je weten dat het een levensveranderende ervaring is. Hierdoor hebben velen een dieper doel en betekenis gevonden en hebben ze zelfs het verschil gemaakt in hun gemeenschap, hun levenswerk. Anderen hebben dingen gezien en geleerd die hen ertoe brachten om effectiever wereldwerkers te worden. Dit geldt ook voor degenen die ons online Design for Sustainability (GEDS) -programma hebben bestudeerd en hun begrip van de vier dimensies van duurzaam gemeenschapsontwerp hebben verdiept.

Agents wijzigen

Wat al onze studenten delen, is een honger om een ​​plaats en ruimte te vinden om als agenten voor positieve verandering op te treden. Velen hebben hun eigen door Gaia Education geïnspireerde workshops willen creëren, vergaderingen willen organiseren, mensen willen inspireren of sociale ondernemers willen worden en nog veel meer. Toch kennen we veel mensen die niet voldoende zelfvertrouwen hebben om onze programma-inhoud te leveren aan uiteenlopende en soms uitdagende doelgroepen. Dit gaat veranderen. U staat op het punt te veranderen, omdat u alle benodigde hulpmiddelen krijgt om een Gaia Education Certified Trainer te worden.

Accelerate Change

Gaia Education opleiding Gaia Education Training of Trainers (ToT) beantwoordt aan een internationale vraag naar meer goed opgeleide docenten en facilitators die in staat zijn om onze Face-to-face en Project-Based Learning-programma's in 48 landen uit te voeren. Recentelijk heeft Gaia Education krachten gebundeld met UNESCO Global Action Program Priority Area 5 - Versnelde verandering op lokaal niveau. We beginnen aan een pad van expansie dat vraagt ​​om gekwalificeerde trainers die capaciteit kunnen opbouwen voor de implementatie van de duurzame ontwikkelingsdoelen op lokaal niveau.

Gaia Education gecertificeerde facilitators en trainers zullen worden uitgerust met de vaardigheden en methodologieën om transformatieve leeromgevingen te faciliteren en gesprekken met meerdere belanghebbenden te organiseren die gezamenlijke actie mogelijk maken. Het doel van de Training van Trainers is allereerst om je te helpen je ervaring te verdiepen in het onderwijzen, faciliteren en trainen van mensen door samenwerking en participatie mogelijk te maken in een gemeenschap van studenten. Daarnaast ondersteunen en hopen we je te inspireren om te weten wat je het diepst wordt genoemd, en vooral, waarom dit soort onderwijs zo kritisch belangrijk is voor de toekomst van het leven op aarde.

Cursusinhoud

Gaia Education Training van Trainers is gebouwd op drie pijlers:

Duurzame ontwikkelingsdoelen - Onderhandelen over spanningen tussen mondiaal en lokaal

De wereld wordt gekenmerkt door een sterke en creatieve spanning. Het is een spanning tussen wat globaal is en wat lokaal is. Het wereldwijde gezicht is krachtig en probeert meer te zijn. Maar een vloed neemt toe en versterkt gestaag de lokale bevolking, wat resulteert in een toenemende 'Glocalization' naarmate de mondiale en lokale samenvloeiing plaatsvindt. Deze module leert randmedewerkers en facilitators hoe te navigeren tussen de twee sferen in taal, ethiek en implementatie. Het zal deelnemers ondersteunen om relevante VN-conventies te decoderen in zinvolle kaders voor transformatieve actie op lokaal niveau. Onderwerpen zijn onder meer de verticale integratie van SDG's, de prioritaire gebieden van het wereldwijde actieprogramma van de UNESCO en de manier om klimaatconvergenties wereldwijd te vertalen naar gedrag door veranderingen in levensstijl en gedrag.

Vergemakkelijkende participatieve leerreizen

Het doel van deze module is dat facilitators de nodige vaardigheden en het vertrouwen krijgen om de vier dimensies van duurzaamheid te onderwijzen op manieren die deelnemers ondersteunen zichzelf zowel innerlijk als uiterlijk te bekrachtigen. Van deze toekomstige facilitators wordt verwacht dat ze kennis hebben op de gebieden die zij van plan zijn te onderwijzen en deze module zal hen voorbereiden om dit materiaal te leren op een manier die een leergemeenschap opbouwt en diep put uit de groep waarmee ze werken. Deelnemers zullen een dynamische balans van meditatie beoefenen, experimenteren met faciliteren en verduidelijking van principes om te navigeren in een holistische educatieve ervaring. Er zal ook voldoende tijd zijn voor faciliterende oefeningen waarbij alle deelnemers vertrouwen krijgen in het gebruik van participatieve leermiddelen door de leiding te nemen in toegewezen sessies.

Het werk verdiepen

De rand is het ontmoetingspunt tussen het bekende en het onbekende, tussen iets dat te bekend is, waardoor het ons saai en te onbekend is, wat het verwarrend maakt. De rand is een zone van hoge intensiteit, instabiliteit, creativiteit en innovatie. Net zoals het mogelijk is, door het ontwerp van ecologisch duurzame systemen, de diversiteit en het leven te vergroten door de randen tussen naburige biologische gemeenschappen te maximaliseren, is het dus mogelijk om een ​​groter randeffect te creëren bij gemeenschapsontwikkeling, waardoor het voordeel voor de samenleving wordt gemaximaliseerd als een hele. Deze module positioneert Gaia-trainers als maximaliseringen van randen tussen verschillende gemeenschappen met verschillende werkingsmodi, machtsstructuren, culturen, fysieke omgevingen en wereldbeelden. Het zal trainers voorzien van de vaardige middelen om zich aan te passen aan meerdere scenario's en situaties en uiteindelijk gedijen en anderen helpen gedijen door creativiteit en spelen voor collaboratief voordeel.

Wat je zult ontvangen

 • volledige tutorial ondersteuning om de cursus te voltooien en alle leerresultaten te bereiken
 • een uitgebreide Docentenhandleiding (digitaal)
 • een Gaia jeugdactiviteitengids (digitaal)
 • een certificaat van voltooiing
 • een extra korting als u GEDS online cursussen volgt
 • een Pathway om deel te nemen aan de door Gaia Education Gecertificeerde Trainers 'Rooster
 • snelcursus face-to-face cursuscertificering
 • goedkeuring voor deelname aan een door Gaia Education gecertificeerd programma, vanaf januari 2019.

Hoe word je een Gaia Education Certified Trainer?

Het nemen van de ToT maakt deel uit van de Gaia Education leertraject en brengt je een stap dichter bij het worden van een gecertificeerde trainer. De minimumvereiste om te worden gecertificeerd is om het volgende te voltooien:

 • Woon een Gaia Education Certified Face-to-Face Ecovillage Design Education-programma (EDE) bij
 • Het minimum van één dimensie van de Gaia Education Design for Sustainability (GEDS) online cursus voltooien, met de nadruk op het gebied dat u wilt onderwijzen
 • Volg de cursus Gaia Education Training of Trainers (ToT)
 • Geef een interview tijdens de Gaia Education TOT. Hiermee wordt nagegaan of u geschikt bent om te worden gecertificeerd en opgenomen in de door Gaia Education opgeleide trainerslijsten of om eventuele aanvullende stappen te bepalen om hieraan te voldoen.

De status van de gecertificeerde trainer behouden

Een gecertificeerde trainer is betrokken bij een continu proces van opkomst, actieve betrokkenheid, innovatie en ontwikkeling. Om de gecertificeerde trainerstatus te behouden, moet je:

 • up-to-date informatie over de Trainers Directory bijhouden.
 • Regelmatig artikelen bijdragen, ideeën uitwisselen en relevante informatie delen met de Global Ecovillage Educators for a Sustainable Earth (GEESE) en via andere communicatiekanalen van Gaia Education .
 • een consistente positieve facilitatorevaluatie van studenten en organisatoren.
 • ten minste één door Gaia Education gecertificeerd face-to-face-programma hebben gefaciliteerd binnen twee jaar na ontvangst van uw certificering.

Gecertificeerde trainers nemen officieel de vlucht vóór januari 2019

Vanaf nu tot december 2018 worden allen die deelnemen aan de leertraject en een Gaia Education Certified Trainer worden aangemoedigd om hun eigen netwerk op te bouwen, hun faciliterende ervaring te verdiepen en mensen naar hun eigen georganiseerde cursussen te trekken. Ze zullen genieten van het extra voordeel van een snelle EDE-certificering voor elke cursus / s die ze willen uitvoeren. Tegen januari 2019 zullen alle gecertificeerde Gaia Education Face-to-Face-programma's ten minste één Gaia Education Certified Trainer bevatten in hun facilitatorenteam. Door deel uit te maken van de Trainers Rooster, kan een Certified Trainer mogelijk worden goedgekeurd voor programma's die overeenkomen met zijn / haar expertisegebied.

Aankomende training van trainers (TOT's)

Thailand

 • 27 februari - 13 maart 2019. Vergemakkelijkt door Jane Rasbash en Pracha Hutanuwatr

Canada

 • 27 april - 2 mei 2019. Vergemakkelijkt door Giovanni Ciarlo en Jane Rasbash.

Rio de Janeiro

 • 1-5 mei 2019. Gefaciliteerd door May East en Emmanuel Khodja.

Findhorn

 • 2019. Gefaciliteerd door May East, Jane Rasbash en Deborah Benham.

Bewustwording van de SDG's

Ontdek het nieuwe Handboek SDG-multipliers

Het doel van dit handboek voor SDG-multiplier is om de deelnemers aan de training van multipliers te ondersteunen in het proces van stappen om zich als multiplicatoren te gedragen en om zelf een training aan te bieden.

Het zeer interactieve proces nodigt deelnemers uit deel te nemen aan constructieve gesprekken over de lokale relevantie van de 17 SDG op basis van een reeks flashcards die zijn ontworpen om kleine groepsdialogen te structureren.

Maak kennis met de door Gaia Education gecertificeerde trainers

Gaia Education Trainers zijn toonaangevende experts op hun gebied, met ervaring in training en facilitering in landelijke en stedelijke omgevingen, van het wereldwijde zuiden tot het wereldwijde noorden en overal daar tussenin.

Gaia Education gecertificeerde facilitators en trainers zijn uitgerust met de vaardigheden en methodologieën om transformatieve leeromgevingen te faciliteren en gesprekken met meerdere belanghebbenden te organiseren die gezamenlijke actie mogelijk maken.

Opleiding te volgen in:
 • Engels
Gaia Education
Laatst bijgewerkt op November 23, 2018