Deze cursus wordt gegeven in de Engelse taal


De Fashion Design: Ontwerp je Capsule Collection stelt studenten in staat om te experimenteren met de basisgereedschappen van design. Theoretische lessen worden verbeterd door creatieve workshops, beurzen en mogelijke seminars met professionals uit de industrie.

Florence, met een eeuwenoude traditie in de modewereld en zijn uitmuntende productie, heeft een benijdenswaardige internationale reputatie op gebieden variërend van mode en artistiek vakmanschap tot design en technologische innovatie. Op zo'n onvergelijkbare plaats zullen studenten de huidige creatieve realiteiten en trends observeren en analyseren.

Doelwit

Deze cursus is bedoeld voor gemotiveerde studenten die geïnteresseerd zijn in het leren van de grondbeginselen van modeontwerp en geen voorkennis of ervaring in de discipline hebben. Dit is een inleidende cursus, er zijn geen eerdere onderzoeken binnen het vakgebied vereist.

Methodologie en structuur

Deze cursus introduceert de veelzijdige industrie die modeontwerp is. Studenten zullen een breed scala aan onderwerpen behandelen, zoals modegeschiedenis, trendonderzoek en technieken, en vaardigheden zoals tekenen, patroon maken en kleermakerijtechnieken ontwikkelen om een capsulecollectie als hun laatste cursusproject te voltooien. Tijdens de cursus leren studenten de huidige trends en leiders in de Italiaanse mode-industrie te identificeren en te bespreken en verwerven ze organisatorische vaardigheden en ervaring als onderdeel van een internationaal studententeam. Bovendien zullen ze de standaard onderzoeksmethoden, sleutelbegrippen en hulpmiddelen gebruiken die nodig zijn om een "verzamelproject" te ontwikkelen op basis van het gekozen "concept" en "doelwit".

Gedurende de cursus zullen studenten een ontmoeting hebben met verschillende professionals in het veld als onderdeel van een traditioneel lezing- of showroombezoek. Actieve deelname aan discussies met gastdocenten en aanwezigheid op de site is van fundamenteel belang.

Studie plan

Geschiedenis van de mode
Het doel van deze cursus is om studenten de tools te geven om de veranderingen in stijlen en tendensen en het vermogen om mode en de meest representatieve persoonlijkheden te analyseren, te individualiseren en te differentiëren.

Het concept van trend en Florence grondonderzoek
De cursus begint met een definitie van mode en stijl. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het belang van lichaamscommunicatie en hoe deze kan worden geïnterpreteerd als een expressief symbool dat een unieke en persoonlijke boodschap uitstraalt. Bovendien zullen studenten worden geleid om de link tussen verleden en toekomst te begrijpen tijdens de analyse van de verschillende elementen die tegenwoordig de basis vormen voor een toekomstige ontwikkeling naar nieuwe scenario's en innovatie in de mode-toeleveringsketen.

Introductie tot verzamelproject
Dit programma introduceert studenten in het concept van een modecollectie en is ontworpen om studenten de nodige vaardigheden te geven om originele ideeën te ontwikkelen en een capsulecollectie te maken. Studenten leren de verschillende projectfasen te coördineren: van concept tot onderzoek, tot het verkennen van materialen, tot technisch ontwerp, en hebben de mogelijkheid om samen met een Italiaans modebedrijf aan het eindproject te werken. De uiteindelijke output zal een capsulecollectie zijn, ontwikkeld volgens hedendaagse modetrends.

Modetekening
De cursus richt zich op de uitleg en realisatie van een basale tekening van een vrouw / man, met bijzondere aandacht voor anatomische proporties en de ontwikkeling van grafische technieken voor het draperen en de patronen van de hoofdstoffen.

Patroon maken en afstemmingstechnieken
De cursus richt zich op de moulage-techniek. Nadruk wordt gelegd op drapeertechnieken van verschillende stoffen, rechtstreeks op een mannequin.

Technologie van materialen
Via deze cursus maken de studenten kennis met de belangrijkste aspecten van textiel, van de vezel tot de afwerking, zodat ze een algemeen overzicht hebben van de textielproductieprocessen en een goed begrip van de verschillende soorten stoffen. Door bezoeken aan Italiaanse textielfabrikanten en musea verdiept de student de theoretische ideeën die hij tijdens de cursus heeft verworven.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Florence »

Laatst bijgewerkt op February 25, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
3 weken
Voltijd
Prijs
2,600 EUR
Op locaties
Op datum