Cursus: Architectuur als een sociaal bedrijf: de stedelijke omgeving regenereren door werkgelegenheid te creëren

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Architectuur als een sociaal bedrijf: de stedelijke omgeving regenereren door werkgelegenheid te creëren

 • Baanleider: Martina Ruini
 • 5 maanden, full-time in teams
Missie

Het doel is om concrete projecten te ontwikkelen gericht op de transformatie van stedelijke ruimtes, de aanpassing van bestaande gebouwen en het herstel van ongebruikte gebouwen.

Thema

Tot op heden wonen 3,5 miljard mensen, ongeveer de helft van de wereldbevolking, in steden: deze stedelijke bevolking concentreerde zich op 2% van het aardoppervlak en komt 70% van de wereldwijde CO2-uitstoot in de atmosfeer vrij, wat een enorme impact op het milieu heeft. Volgens demografische projecties van de Verenigde Naties zal de wereldbevolking tegen 2030 met 1,5 miljard toenemen, of ongeveer 100 miljoen meer mensen per jaar. Dit betekent een enorme uitbreiding, vooral in stedelijke centra. Op basis van deze gegevens worden steden geconfronteerd met een periode van grote sociale, economische en ecologische transformatie, die het onderwerp van de cursus is. De economische en productiecrisis, milieu-uitdagingen, nieuwe migratie en sociale integratie, die verlaten gebouwen recupereren om verder landgebruik te bestrijden, vereisen allemaal een nieuwe aanpak, die moet worden overwogen en gedeeld met de burgers in plaats van van bovenaf opgelegd.

Nadering

Ontwerpers, beheerders en lokale ondernemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de enorme voorraad bestaande gebouwen in de stad, om de levenskwaliteit te verbeteren en te reageren op de oproep aan burgers om hun steden te transformeren. Wijken en openbare ruimtes regenereren, planningsprocessen heroverwegen volgens de milieuagenda, processen van stedelijke sociale en ecologische regeneratie activeren, de gebouwomhulling opnieuw ontwerpen om het comfort te verhogen en het energieverbruik te verminderen, evenals het heropenen van stedelijke relaties verloren met de historische stad zijn enkele van de mogelijkheden die een duurzame ontwerpaanpak ons kan bieden.

Van toepassing zijn

Het aanvraagproces is het hele jaar door geopend. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen is de selectie van sollicitanten echter gebaseerd op "wie het eerst komt, het eerst maalt". Daarom geeft de school deadlines aan om te garanderen dat de kandidaten het proces kunnen voltooien voordat de cursus in oktober begint. .

Admissions

SOS - School of Sustainability verwelkomt applicaties van over de hele wereld. SOS zoekt recent afgestudeerden en opkomende professionals met verschillende achtergronden om een multidisciplinaire groep te vormen die in staat is om milieu-uitdagingen aan te gaan met behulp van een onderzoeksgestuurde creatieve aanpak. Het programma en met name de projecttrajecten zijn voornamelijk gericht op architecten, ingenieurs en ontwerpers, hoewel de school kandidaten met andere profielen uitnodigt op basis van hun motivatie en vaardigheden met betrekking tot de in de cursussen voorgestelde kwesties.

De criteria voor acceptatie zijn talent en motivatie, samen met de inzet en de ambitie om bij te dragen aan de verspreiding van de cultuur van duurzaamheid .

Aanvraagproces e Toegangsvereisten in een paar stappen
 1. Documenten voorbereiden
  • Voorblad
  • Curriculum Vitae / CV
  • Ontwerpportfolio
 2. Meld je nu aan via het contactformulier op de webben van de school
 3. Interview selectie

Aanmeldingsprocedure

Het toelatingsexamen bestaat uit een beoordeling van de aanvraag, werkportfolio en motivatiebrief , gevolgd door een interview.

Kandidaten worden beoordeeld op hun kwaliteiten, zoals bewezen in hun werk, en op hun potentieel om te profiteren van het programma en om in het algemeen Post Graduate- normen te bereiken, zoals aangetoond in hun interview. De beoordeling zal rekening houden met: creativiteit, visie en innovatie, zoals aangetoond in hun werk; vermogen om de doelstellingen van hun werk te verwoorden; intellectuele betrokkenheid op relevante gebieden; passende technische vaardigheden ; algemene interviewprestaties, inclusief mondeling gebruik van Engels.

Studenten moeten een professionele professionele bachelor- of masterdiploma van hoge kwaliteit hebben behaald in architectuur, engineering, design en andere. De voorkeur gaat uit naar kandidaten met minstens een jaar werkervaring in een ontwerpbureau .

Studenten moeten een ingevuld SOS-aanvraagformulier en een portfolio van voltooide studentenprojecten indienen, samen met relevant ondersteunend ontwerpmateriaal .

Kandidaten die geen Engels als hun eerste taal spreken, moeten bewijs leveren dat ze een algemeen Engels B2-niveau (CEFR) hebben , of hogere tussenliggende gesproken / geschreven validaties door middel van officiële certificaten.

Persoonlijke en contactgegevens: details van vooropleiding en eerdere ervaring.

Details moeten worden ingevoerd in het online formulier en een kopie van je diploma of diploma moet worden geüpload. Alle kandidaten met een buitenlandse bachelordiploma moeten ook een volledig transcript van hun eerstegraadscursus bijvoegen dat elk jaar van hun studies en de genomen vakken en behaalde cijfers vermeldt. Het aanbieden van een plaats aan een kandidaat die een diploma behaalt op het moment van de aanvraag, is afhankelijk van de kandidaat die het bewijs levert dat hij heeft voldaan aan de toelatingscriteria van het College.

We nodigen aanvragers uit om een aanvraag in te dienen zodra ze klaar zijn om de gevraagde documenten in te dienen, omdat aanvragen worden verwerkt op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Als u uw aanvraag uitstelt, is het programma mogelijk het hele jaar vol en uw aanvraag kan op die basis worden afgewezen.

Toelatingseisen

 1. Voorblad
  • Motiveringen opnemen om tot de cursus te worden toegelaten.
 2. Curriculum Vitae / CV
  • Omvat graadinformatie en professionele praktijkervaring.
 3. Ontwerpportfolio
  • U dient een digitale portfolio in PDF-formaat in te dienen van maximaal acht A4-omslagen en een maximale bestandsgrootte van 10 MB, inclusief vier tot zes projecten. Elk project moet een titelafbeelding en maximaal 4 ondersteunende galerijafbeeldingen bevatten. U moet een beschrijving van maximaal 50 woorden voor elke titelafbeelding opgeven en een bijschrift van maximaal 25 woorden voor elke ondersteunende galerijafbeelding.

Geef bij het indienen van samenwerkingsactiviteiten dit op en geef duidelijk uw rol en verantwoordelijkheid aan.

Het indienen van materiaal dat hierboven niet wordt vermeld, wordt niet geaccepteerd.

Interview

Alle aanvragers moeten een proeve van bekwaamheid afleggen. De school neemt contact met je op als je op de shortlist staat en nodigt je uit voor het interview.

Breng uw volledige inzending in de fysieke vorm en het recente werk of onderhanden werk dat u relevant acht voor het onderzoek naar het interview. Als het niet mogelijk is om een interview persoonlijk te beheren, wordt dit gepland via Skype.

Aanvaarding

De resultaten worden zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 30 juli, per e-mail meegedeeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

SOS - School of Sustainability - based in Bologna, Italy, is a post graduate practice academy by Mario Cucinella focused on training emerging professionals in the field of sustainability.

SOS - School of Sustainability - based in Bologna, Italy, is a post graduate practice academy by Mario Cucinella focused on training emerging professionals in the field of sustainability. Lees Minder