Course in Technology - Building Information Modeling (BIM) en Building Energy Modeling (BEM) Tools voor Net-Zero Energy Building Design

CEPT | Summer Winter School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Course in Technology - Building Information Modeling (BIM) en Building Energy Modeling (BEM) Tools voor Net-Zero Energy Building Design

CEPT | Summer Winter School

Duurzaam en netto-nul gebouwontwerp vereist analyse tijdens de vroege ontwerpstadia om de impact van de bouworiëntatie, vorm, raamwandverhouding, omhullende thermische kenmerken en HVAC-systemen te evalueren. Deze cursus zal een hands-on workshop zijn waarbij gebruik wordt gemaakt van industriestandaard Building Information Modeling (BIM) en Building Energy Modeling (BEM) tools om ontwerpopties te verkennen naar het behalen van nul-ontwerpdoelstellingen.

De behandelde onderwerpen omvatten:

 1. Energieletterdheid
 2. Klimaat
 3. Whole Building Energy Analysis.

Deelnemers zullen kennis opdoen om EnergyPlus-modellen van BIM te maken met behulp van Formit360, Revit en Insight 360, kwaliteitsborging van energiemodellen en de invloed van ontwerpparameters op de algehele energieprestaties van het ontwerp onderzoeken. Naast ontwerp- en analysestrategieën, zullen de deelnemers kennis maken met de beste werkwijzen en concepten voor bestaande bouwmodellering, kalibratie, efficiënte werking van gebouwen en onderhoud.

Leerdoelstellingen zijn onder meer Bouwkunde, Net-zero bouwdefinitie en ontwerpproces, Climate Consultant, Opaque en HVAC Load Calculation Tools, Energy Plus energiemodelcreatie met behulp van BIM-tools (Revit), Parametrische analyse en prestatie-evaluatie voor duurzaam ontwerp.

Kosten voor studenten: Materiaalkosten: Rs.500 / zoals vermeld in kosten.


Cursusfaculteit

KRISHNAN GOWRI

is een professional op het gebied van bouwwetenschap en energiemodellering, met meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het naleven van energiecodes en ontwikkeling van energiesimulatie. Hij leidde het Energy Plus Cloud-project en diende tijdens de periode 2014-2018 als producteigenaar voor Revit-Insight energy design tool bij Autodesk. Voordat hij bij Autodesk kwam, was Krishnan Senior Research Engineer bij het Pacific Northwest National Laboratory, waar hij leiding gaf aan de ontwikkeling van Building Energy Codes-software en gerichte E4-teams (Energy Efficiency Expert Evaluation). Krishnan ontving zijn Masters en Doctoral degrees in Building Engineering van het Center for Building Studies van Concordia University, Montreal, Quebec. Op dit moment is Krishnan hoofd van BIM2BEM Solutions LLC en een geassocieerd faculteitslid van het Shoreline Community College dat cursussen in Clean Energy Technology geeft.


Werkplan van de cursus

 • Credits: 3
 • GPA-status: GPA
 • Aantal studenten: 20
 • Datums: 10 december - 14 december 2018
 • Duur: 5 dagen
 • Locatie: CEPT Campus
 • Kosten: studenten: INR 18.000 GST voor niet-CEPT-studenten
 • Kosten - Professionals: INR 22.500 GST
 • Inhabitation: Technologie
Deliverables: Modellen, Presentatie, Rapporten
Vereisten voor studenten: studenten met inzicht in bouwwetenschap, warmteoverdracht
Open voor professionals: Ja
Vereisten voor professionals: PE of Ervaring met Building Technologies
Onkosten voor alles: INR 500 / -
Deze school biedt programma's in:
 • Engels
CEPT | Summer Winter School

Laatst bijgewerkt op August 27, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Dec. 10, 2018
Duration
Duur
5 dagen
Voltijd
Price
Prijs
18,000 INR
voor studenten. 22.500 INR voor professionals.
Locations
India - Ahmedabad, Gujarat
Startdatum : Dec. 10, 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Dec. 14, 2018
Dates
Dec. 10, 2018
India - Ahmedabad, Gujarat
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Dec. 14, 2018