Lees de Officiële Beschrijving

Het verloop van de film kostuum is een tweejarige cursus en heeft betrekking op alle industriële en zakelijke cijfers in verband met de afdeling kostuum. De uren ongeveer 950, die variëren afhankelijk van de geplande producties verstrekt.

The Year - De geschiedenis en technieken

De kostuums voor de bioscoop is een belangrijk element in de creatie en de bouw van de personages en het verhaal, maar ook het uiterlijk en de manier van een film. Net als bij mensen, kan het kostuum nooit generiek zijn, maar het is de realiteit; Dit is de reden waarom het kostuum werk kan worden vergeleken met die van een antropoloog. Het eerste jaar richt zich dan ook op de basis en de fundamenten van de geschiedenis van de film kostuums, de organisatie van de afdeling, het vakmanschap en het afstemmen technieken, in parallel met de filmtaal geletterdheid van alle afdelingen en basisinformatie technologie.

II Jaar - Performer

Het kostuum is om het karakter te leggen alvorens het teken om zelf uit te stellen, waardoor de kijker de status, locatie, geografische ligging, hoe en wanneer. Het kostuum benadrukt in volume en kleurenpalet dramatische en komische scènes van een film. In het tweede jaar te verdiepen u dan aspecten in verband met de bouw van het karakter en de Breakdown, te beginnen met het script, de ontwikkelingswerkzaamheden en Budgetbeheer, de relatie met de make-up afdeling en de acteurs, samen met de digitale modules Design, Set ontwerp en basen 3D Graphics.

voorwaarden

 • meerderheid
 • High School Diploma of gelijkwaardig
 • Verblijfsvergunning (voor buitenlandse studenten)
 • Kennis van het Italiaans - Excellent
 • film / televisie cultuur - Excellent
 • Vermogen om te werken in team - Goede
 • Kennis van het Engels - Basic

Vacatures

De werkgelegenheid die inherent zijn aan deze cursus zijn:

 • kostuumontwerper,
 • Assistent kostuumontwerper,
 • Set van Sarto,
 • Invecchiatore van kostuums,
 • Ontwerper van kostuums.

product Materiaal

De studenten van de academische opleiding of Direction, tenzij uitsluiting van sommige studenten voor eventuele afwezigheid of disciplinaire redenen, zal voldoen aan het einde van de cursus om een ​​portefeuille hebben 4/6 Annual audiovisuele producten die tijdens personeel maandelijkse boren.

Deze producten omvatten, onder andere, de achtervolging, de volgorde niveau, de strijd, de muziek video, komedie en science fiction op het groene scherm.

The Sage Studio einde van het jaar, maximaal 6 minuten, en de Short Film Diploma aan het einde van het tweede jaar van maximaal 12 minuten, zal altijd deel uitmaken van de portefeuille Course van de student afhankelijk van de producties die hebben deelgenomen.

Het is de bedoeling een examen aan het einde van de cursus, van essentieel belang voor de goedkeuring van de productie van het Diploma Short.

taal

De cursus is in het Italiaans, maar sommige modules en / of klassen zal in het Engels worden gehouden.

praktische activiteiten

De cursus bestaat uit lessen leert lezen en schrijven rijden doel van de uitoefening van de maand; uitoefent op de set en in het weekend; visie en kritische lessen van voltooide oefeningen.

FAQ

Lessen en frequentie

Wanneer beginnen de cursussen en wanneer ze eindigen?

De RFA cursussen beginnen in oktober en eind mei; Juni en juli worden gehouden jaareinde producties waarin alle studenten gedeeld door de bemanning.

Deelname is verplicht?

Ja. De RFA opleidingen hebben aanwezigheidsplicht elke dag. De frequentie van hoge kwaliteit is een belangrijke parameter die de Academy helpt bij het selecteren en identificeren van de meest verdienstelijke studenten.

Ik zal praktijklessen tijdens de cursus te doen?

. Ja De Roma Film Academy heeft tot doel studenten op te leiden in twee stappen: geletterdheid en technisch in het eerste jaar, op basis van genres en taal. De training methode is voornamelijk gebaseerd op de praktische technieken en theoretische concepten door middel van lezingen op de set, de maandelijkse oefeningen, studie essays en korte films diploma.

Wanneer zijn de lessen en op welk moment?

De lessen worden gehouden van maandag tot en met vrijdag, met één of twee dagelijkse ploegen en één weekend per maand van de productie. De lessen kunnen calendarizzate 9,30-18,30 zijn; de maandelijkse productie op de set schema's en zorgen voor verschillende looptijden, gemeld van tijd tot tijd op educatieve kalenders.

Waar moet je lessen te nemen?

De lessen worden gehouden in de lokalen van Cinecittà Studios en het Theater van het leggen van Roma Film Academy . specifieke lessen plaats vinden plaats direct in de kantoren van geselecteerde partners met de School. De maandelijkse educatieve producties en het einde van het jaar, ten slotte, worden gehouden op de plaats aangeduid van tijd tot tijd door de studenten op basis van het type project.

In welke taal zijn de cursussen?

Academische cursussen worden gegeven in het Italiaans, is dan ook noodzakelijk voor buitenlandse studenten een niveau van basiskennis. Alle studenten zijn verplicht elementaire kennis van het Engels, aangezien sommige van lesmodules zijn in het Engels.

Kan ik tegelijkertijd bij te wonen andere vakken?

Nee, de educatieve plan voor twee jaar van Roma Film Academy biedt een groot aantal uren besteed aan interdisciplinaire lezingen of gezamenlijke klassen, waarin twee of meer klassen samen te werken. Op sommige dagen, ook dual klasse shifts, dus het is niet mogelijk om twee cursussen tegelijk bij te wonen.

Kan ik mijn koers te veranderen?

. Ja De eerste vier weken van de vooropleiding worden gedefinieerd: het eerste jaar moeten lessen van alle academische opleidingen in de School bij te wonen. Deze periode is gewijd aan geletterdheid op zowel algemene afdelingen van de technische uitrusting en de hiërarchieën die dingen duidelijk maken aan degenen die nog aarzelen over welke cursus te kiezen. Aan het eind van de voorbereidende is het derhalve mogelijk een omschakeling uit te voeren, als gevolg van de ingangstest worden ondersteund door de leraar referent van de nieuwe koers gekozen.

Er zijn examens, tests of controles gedurende het jaar?

Ja. Periodiek we testen en educatieve testen. Dit, samen met de maandelijkse boren, met essays van het einde het eerste jaar en disciplinaire parameters, zijn de belangrijkste aspecten die deel uitmaken van de academische oordeel, nuttig is voor toelating tot het tweede jaar. Aan het einde van het tweede jaar, daarnaast zal er een afsluitend examen dat de goedkeuring van het diploma korte film bepalend zijn.

toelating

Wat zijn de basisvereisten in te schrijven voor een cursus?

De basisvereisten voor alle academische cursussen zijn leeftijd, een middelbare school diploma, een hoge vaardigheid en kennis van de Italiaanse taal, een goede film cultuur en een basiskennis van het Engels.

Omdat de eisen voor elke cursus worden geëvalueerd?

De eisen worden beoordeeld tijdens de invoer test, die het beginniveau van elke kandidaat bepaalt. Echter, de School behoudt zich het recht voor om uit te voeren tijdens de periode van twee jaar, naar eigen goeddunken, verdere controles met het oog op de voortgang van elke individuele student te volgen.

Wat is de toelatingsproef en hoe lang?

De ingang-test duurt ongeveer 30 minuten en is het instrument waarmee het hoofd van Human Resources en de leraar bepalen het beginniveau van elke kandidaat. Het interview is ook nuttig om te begrijpen wat is de houding en motivatie van de kandidaat. Kandidaten die niet voldoen aan, naar het oordeel van de school, worden de eisen niet geschikt wordt geacht. De ingang test is gratis en bindt niet aan de inschrijving. U kunt één of meer input bewijs boeken via de juiste formulieren.

Ik heb ervaring in de film / televisie-industrie om toegang te krijgen RFA cursussen?

Nee. Voor toegang tot de RFA cursussen is niet nodig om een ​​technische / artistieke opleiding aan het begin van de twee voorgaande jaren hebben het verstrekken van opleiding omvat geletterdheid voor elke afdeling.

Ik moet het materiaal aan de ingang test te nemen voor te bereiden?

Het is niet nodig om geproduceerd materiaal te hebben, maar je kan en moet brengen wanneer de ingang van het testen van hun potentieel reeds gemaakte materialen (bv. Video clip, korte, korte verhalen, gedichten, fotografie portfolio, ontwerpen, boek, script extracten en dergelijke ). Het materiaal moet op een USB-media of harde schijf geformatteerd voor Mac worden gebracht; Hij zal de leraar om te kiezen wat om naar te kijken onder de in de fase van de input-test materialen.

Als ik wil inschrijven in acteren klasse, ik moet een proef worden geconfronteerd?

Zelfs voor het verloop van waarnemend zal naar verwachting individuele toelatingsproef. De leerkracht kan, naar eigen goeddunken, vereisen het lezen van een tekst of vragen meer specifieke vragen nuttig zijn om het startniveau te overwegen. Er is echter vereist de voorbereiding van specifieke materialen.

Kan ik me aanmelden direct in het tweede jaar?

Voor sommige cursussen kunt u rechtstreeks inschrijven voor het tweede jaar na het passeren van een toelatingsexamen.

Wat is de motivatie brief die ik stuurde voor mijn toelatingsproef?

De sollicitatiebrief is een korte presentatie van een kandidaat schrijft uit te leggen waarom zij heeft besloten voor te stellen om een ​​bepaalde academische cursus, die de gestelde doelen, zoals elk van ervaringen, die studies hebben gedaan zijn. Een korte presentatie van het zelf en motivatie dus de wens om een ​​technisch / artistieke carrière in de audiovisuele sector, die het personeel RFA steun voor een beter idee van de kandidaat te ondernemen. De brief moet bestaan ​​uit een enkele pagina, eventueel in een "map", dwz 1800 karakters inclusief spaties en opgeslagen in PDF-formaat. Onder hen waren altijd: plaats, datum, persoonlijke gegevens van de aanvrager, met inbegrip van naam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres; voetnoten moeten in plaats daarvan krijgt de toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens bijgewerkt aan de hand van wetsdecreet nr. 196/2003.

Toen ik een motivatiebrief naar het secretariaat te sturen?

De brief moet alleen worden verzonden nadat u de bevestiging van uw inschrijving testen hebben ontvangen. Het zal het secretariaat om u te vragen dit formulier, segnalandoti de deadline voor het verzenden en e-mailadres te sturen.

registratie

Hoe ga je te registreren?

In te schrijven in academische cursussen moet je een instaptoets bij de tijd te nemen, gratis en vrijblijvende registratie. U kunt toelatingsproef boeken via het formulier in een van de door de sessies Roma Film Academy . Je kunt geen ondersteuning voor de instaptoets op andere momenten van het jaar en elke sessie heeft een andere inschrijfgeld. Na ontvangst van de uitkomst van de proefperiode, als risultassi van toepassing het secretariaat zal u informeren wat te doen om te melden.

Wat is de registratie?

De registratie is het bedrag dat nodig is om zijn plaats in de klas te bevestigen en mag alleen worden besteed aan het eerste jaar na de succesvolle communicatie van de toelatingsproef. Het inschrijfgeld varieert afhankelijk van de sessie waarop u bent geabonneerd en verlenen, zelfs als u niet van plan door te gaan met het volgen van lessen. U kunt zich aanmelden na het ontvangen van de positieve resultaten van de ingang test, zowel op het hoofdkantoor en de on-line, volgens de richtlijnen van het secretariaat.

Wat zijn de data en de termijnen waarbinnen ik me inschrijven?

Inschrijving staat open van maart tot september 2018. Het te betalen bedrag is afhankelijk van de sessie waarin u zich aanmeldt. Onthoud dat als u uw instaptoets te maken in mei en u in aanmerking komt, kunt u zich aanmelden zelfs later; U moet echter de kosten van het collegegeld die in die maand te betalen. Voor registratie aanvragen die vanaf aankomen vanaf augustus, de reserves School aan toelatingstoetsen alleen ingesteld voor cursussen die nog plaatsen beschikbaar.

Aan het einde van het eerste jaar dat ze automatisch worden ingeschreven in de tweede?

Aan het einde van het eerste jaar het secretariaat stuurt studenten de formulieren die nodig zijn om een ​​aanvraag voor de toegang tot het tweede jaar. Aanvaarding van de aanvraag is afhankelijk van de weg die in het eerste jaar, de laatste evaluaties van docenten en eventuele tuchtrechtelijke of administratieve maatregelen. De student, dus besluiten om hun studie af te ronden in het eerste jaar krijgen alleen een certificaat van deelname en dus niet verplicht zijn om de lijn van het tweede jaar te betalen.

Wat gebeurt er als je lid bent?

Met succes de toelatingsproef, het secretariaat stuurt de formulieren om in te schrijven. Eenmaal terug stuurde het ingevulde formulier, bent u officieel een RFA student. Om de praktijk te perfectioneren, wordt u gevraagd om een ​​aantal documenten, het tijdstip en de wijze die door de secretaris te sturen:

 • kopie van het certificaat van de middelbare school diploma;
 • 2 pasfoto's, een gedrukte en een digitaal verzenden via e-mail;
 • stempel ter waarde van € 2,00;
 • exemplaar van de belastingwetgeving;
 • bewijs van goede gezondheid (alleen voor de cursus in acteren).

Voor buitenlandse studenten is het ook vereist:

 • certificering verklaringen bij de afgifte van visa te verkrijgen studie aan de Italiaanse ambassade of het consulaat in het land van verblijf.

Hoeveel kost een cursus RFA?

De prijs van de cursussen wordt direct aangegeven in de specifieke cursus kaart.

De school heeft een maximum aantal studenten per klas?

Ja. Elk jaar de Academie definieert een maximum aantal studenten per klas volgens de kandidaten geschikt bevonden en supply chain management. Op deze manier worden alle studenten verzekerd van een high profile onderwijs op het gebied van onderwijs afgegeven, ruimte en apparatuur. Het aantal beschikbare plaatsen voor de inschrijving in het eerste jaar en voor de directe één in het tweede jaar worden direct vermeld in de klas kaart.

academische Path

Gedurende de twee jaar de Academie stelt me ​​in staat om stage te lopen?

De aanduiding van de school is om zich te wijden aan de volledige capaciteit op de frequentie van de cursussen en de productie-activiteiten in de loop van de periode van twee jaar. In uitzonderlijke gevallen of bij bijzonder belangrijke activiteiten, de Academie keurt periodes van training / stage in de loop, hoewel niet in lijn met de opleiding.

Combineer ik mijn werk met de frequentie aan de Academie?

De Academy is een allesomvattend engagement: lezingen, onafhankelijke en groep werksessies, de voorbereiding van de maandelijkse en speciale gebeurtenis projecten, vul de RFA student routine. E 'kan werken aan buitenschoolse schema's, echter een afwezigheid wegens werkgerelateerde redenen niet gerechtvaardigd zijn.

Want hij ondersteunt de Academie in het invoeren van de wereld van het werk?

RFA volgt zijn studenten tot het afstuderen en blijft deze na te volgen. Afhankelijk van de specifieke kenmerken die de student meer dan twee jaar heeft ontwikkeld, de verworven professionaliteit en verdienste van elke student, de school verslag van het profiel van de student of alumnus producties en professionele banen te nomineren. directe invoer in het professionele circuit is niet gegarandeerd, zelfs meer, dus als een van de technische of ethische normen niet tevreden is naar het oordeel van de School.

Kan ik werk voor de Academie?

Ja. Het gebeurt vaak dat een oud-student geworden medewerker of assistent voor educatieve of technische segmenten van RFA. De professionaliteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en de algehele curriculum oud-student zijn belangrijke parameters bij de selectie van de samenwerking.

Welk bewijs krijg ik tot het einde van de cursus?

Studenten die met succes de opleiding aangegeven door de school te voltooien, verkregen de release van de Postgraduate Diploma. In het geval van achterlating van de cursus of de student schorsing van de lessen, zullen ze alleen worden afgegeven de in het schoolreglement certificaten.

Hoe kan ik een "RFA Ambassador"?

De "Ambassador" (of ambassadeurs) zijn alumni die werken in de school het voorstellen van evenementen of activiteiten buiten het onderwijs en het doen van begeleiding werken aan de studenten van de School. Aan het eind van hun studie kunt u de Secretariaat worden overgebracht naar een baan aan een "ambassadeur" te worden. Als het management van mening dat u alle voorwaarden om de Academie te vertegenwoordigen, kunt u een "ambassadeur" te worden en genieten van de voordelen verbonden aan deze figuur.

Kan ik deelnemen aan RFA activiteiten, zelfs als ik mijn loop klaar?

Ja. De Academy zal uw contactpersoon in de database voor evidenziarti initiatieven, evenementen, gelegenheden of zakelijke mogelijkheden, afhankelijk van uw kwalificatie te houden. Blijf op de hoogte, zodat de contacten communiceren met het secretariaat e-mail en telefoon.

We kunnen cursussen in het Italiaans te voorzien van Engels modules. Wij hebben geen cursussen aan te bieden volledig in het Engels.

Opleiding te volgen in:
Italiaans

Zie 5 andere vakken van Roma Film Academy »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
6,500 EUR
- per academisch jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum