Contemporary China Studies Programme (semester)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het programma Contemporary China Studies Programme biedt je een unieke kans om te leren over en ervaring te hebben met het hedendaagse China tijdens een spannend studieprogramma voor één semester in het buitenland dat ECTS-credits voor je studieprogramma thuis bevat. De CCSP is een unieke leerervaring voor gevorderde bachelorstudenten die nieuwsgierig zijn naar de culturen en levensstijlen van Azië, die willen studeren aan een universiteit van wereldklasse en die de zakenwereld in China willen verkennen in een werkelijk fascinerende maar toch internationale en toegankelijke omgeving. CCSP is gevestigd in Shanghai, een van de meest opwindende steden ter wereld, en wordt gegeven in samenwerking met de Fudan University, een van de meest prestigieuze onderzoeksgerichte universiteiten in China en door QS op de 40e plaats in de wereld gerangschikt. Met CCSP heeft u de keuze uit Chinese taalcursussen, Engelstalige academische cursussen over verschillende onderwerpen en een stage in een lokale organisatie of een multinationaal bedrijf. In combinatie met regelmatige groepsuitstappen en sociale activiteiten die je kennis laten maken met de traditionele Chinese cultuur, is CCSP een multidisciplinair academisch programma dat diepgaande theoretische en praktische perspectieven biedt op de opkomende status van China als mondiale macht.

Het programma bestaat uit drie delen:

 • Academische cursussen
 • Een taalcursus
 • Een stage

Je mag elke combinatie van academische en taalcursussen en een aangeboden stage tijdens het semester kiezen, met een maximale studiebelasting van het equivalent van 30 ECTS. We zullen u vragen om een ​​voorlopige selectie te maken tijdens uw sollicitatieprocedure. Je definitieve selectie kan echter een week in het programma worden gemaakt, nadat je de kans hebt gehad om deel te nemen aan een van de cursussen van jouw interesse. Als je CCSP-credits nodig hebt voor je studie thuis, raden we je ten zeerste aan om je thuisuniversiteit te raadplegen over je studiekeuze vóór de start van het programma.

ACADEMISCHE CURSUSSEN

Academische cursussen over onderwerpen variërend van hedendaagse Chinese cultuur en maatschappij, economie, zaken en marketing tot Chinese politiek, diplomatie, religie en psychologie worden allemaal in het Engels gegeven. Alle cursussen worden gegeven voor een periode van 2 of 3 uur per week, met behulp van een effectieve mix van lesmethoden, evenals Chinese en westerse studiematerialen. Tentamens kunnen bestaan ​​uit schriftelijke toetsen, groeps- of individuele presentaties, papers of opdrachten, afhankelijk van de cursus. De volledige lijst met beschikbare cursussen is hieronder:
 • Bedrijf
 • Bevoorradingsketen
 • afzet
 • Veldwerk
 • Marktplaats
 • Transitional Chinese Society
 • Samenleving en cultuur
 • Shanghai Studies
 • Chinese film
 • Verstedelijking en ontwikkeling
 • Psychologie en leven
 • Cultuur en gezondheid
 • Politieke economie

TAALCURSUS

Taalcursussen worden aangeboden door gelicenseerde Fudan University-taaldocenten in kleine instellingen op beginners- en intermediair niveau. Plaatsing vindt plaats op basis van uw Chinese taalvaardigheid, die wordt getest aan het begin van het programma.

STAGE

Je krijgt een unieke kans om stage te lopen in een lokale organisatie of een internationaal bedrijf. Een stage lopen in Shanghai biedt een onschatbare kans om werkervaring op te doen in een mondiale omgeving, praktische blootstelling aan de bedrijfswereld en het management in China, en de kans om unieke professionele en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen.

Pre-departure

Lang voor uw vertrek wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan onze CCSP WeChat-groep, waar belangrijke en nuttige informatie zal worden gedeeld, en u ontvangt een uitgebreide CCSP Pre-Departure Guide, boordevol praktische informatie over wonen en studeren in Shanghai.

oriëntering

Je verblijf in Shanghai begint met een gratis ophaalservice vanaf het vliegveld en een uitgebreid oriëntatieprogramma om je vertrouwd te maken met je universiteit, met Shanghai en met je nieuwe klasgenoten.

excursies

Je wordt regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan onze buitenschoolse activiteiten, zoals sociale activiteiten, culturele optredens en excursies naar bezienswaardigheden in en rond Shanghai.

accommodatie

Wij zorgen voor uw accommodatie bij Tohee International Students Village, op slechts een steenworp afstand van de campus van de Fudan University.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Contemporary China Studies Programme is taught at Fudan University, one of the most prestigious, research-oriented universities in China. In the most recent QS ranking of world universities, Fudan ... Lees meer

The Contemporary China Studies Programme is taught at Fudan University, one of the most prestigious, research-oriented universities in China. In the most recent QS ranking of world universities, Fudan University is ranked as the 1St university in Shanghai and 40th worldwide. Lees Minder