Coöperatieve ondernemingsrecht

Helsinki Summer School

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Coöperatieve ondernemingsrecht

Helsinki Summer School

Co-operative Enterprise Law

ORGANISATOR:

Universiteit van Helsinki, Ruralia Institute, Co-op Netwerk Studies

DATA:

8.-2017/08/24

PRIJZEN:

850-1400 EUR

Met dank aan:

5 ECTS

COÖRDINATOR:

Essi Frondelius

doel Studenten

Geavanceerde bachelor- en masterstudenten, met inbegrip van professionals die al werken, met minstens een sterke interesse in co-operative wet.

Synopsis

Coöperatieve onderneming wet is slechts zelden deel uit van het onderwijs curricula, ook al ongeveer een miljard leden over de hele wereld zijn betrokken bij deze bijzondere vorm van onderneming met een economische en sociale gevolgen aan te passen. De tekortkoming wordt verder benadrukt door de herhaalde crisis veerkracht van coöperaties en het groeiende besef dat duurzame ontwikkeling ook door en door ondernemingen moeten worden aangepakt. Iets is echter aan gedaan, want het probleem wordt aangepakt door internationale gouvernementele en niet-gouvernementele teksten; volgens zijn blauwdruk voor de Coöperatieve decennium 2011-2020 coöperatie wet staat ook hoog op de agenda van de International Cooperative Alliance.

Deze cursus is voor een goed begrip van de factoren die coöperatie wet vorm te maken. De term 'coöperatief recht "bevat ook andere rechtsgebieden zoals ze invloed hebben op de structuur en werking van coöperaties, zoals arbeidsrecht, fiscaal recht, het mededingingsrecht en de boekhouding en de boekhouding normen, evenals wetgeving en procedures voor de uitvoering.

Als studenten komen uit verschillende nationale achtergronden, zal verwijzing naar specifieke coöperatieve wetten alleen worden gedaan door middel van een voorbeeld.

De cursus wordt aangevuld met bezoeken aan en presentaties van coöperatieve organisaties.

Leerdoelen

Aan het einde van de cursus zullen de studenten in staat zijn om de coöperatieve vorm van de onderneming van andere vormen te onderscheiden, vooral van de vennootschap, in termen van de juridische structuur. Dit omvat de doelstellingen van de coöperaties, hun management en bestuur, de aard en structuur van de coöperatieve hoofdstad en haar controlemechanismen.

De studenten zullen leren over ontwikkelingen die coöperatieve wetten, niet in het minst als coöperaties nieuwe vormen onder de gevolgen van de globalisering vorm te geven. Deze complexe ontwikkelingen onder meer een algemene trend om de wet te harmoniseren; de opkomst van de internationale regelgeving die direct van invloed zijn op ondernemingen; regionale coöperatieve wetgeving en regionale modelwetten.

Methoden natuurlijk formaat en onderwijs

Klassikaal onderwijs, cursus literatuur en blended learning elementen (digitaal materiaal) en bezoeken aan coöperatieve organisaties. Middelen en beoordelingscriteria Grading schaal: 5 = uitstekend
4 = zeer goed
3 = goed
2 = gemiddeld
1 = slecht
0 = fail Leesmateriaal zal helpen de studenten volgen de colleges, een bijdrage leveren aan de discussie en voor te bereiden op het examenjaar dagboek, essay of schriftelijk examen. Het eindcijfer is gebaseerd op een onafhankelijke koers opdracht (leren dagboek, essay of schriftelijk examen).

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Aug. 2019
Duration
Duur
17 dagen
Voltijd
Price
Prijs
850 EUR
850-1400 EUR
Locations
Finland - Helsinki
Startdatum : Aug. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Aug. 2019
Finland - Helsinki
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan