Keystone logo

2 Certificaat Opleidingen in Brouwen 2024

Filters

Filters

  • Certificaat
  • Food and Beverage Studies
  • Drankstudies
  • Brouwen
Vakgebieden
  • Food and Beverage Studies (2)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

Certificaat Opleidingen in Brouwen

Veel studenten volgen professionele certificaatprogramma's om zich voor te bereiden op specialisatie in een specifiek vakgebied. Het behalen van een certificaat vergt meestal minder tijd vergt dan het behalen van een bachelor- of masterdiploma, en het cursuswerk kan de student klaarmaken voor een baan en loopbaanontwikkeling.

Wat is een brouwcertificaat? Dit programma helpt een student om zich voor te bereiden op een carrière in de bierbrouwerij-industrie. Cursussen behandelen meestal de biochemie van brouwen, brouwhuisprocessen en -technologie, microbiologie, gist en fermentatiepraktijken, koelwetenschap, carbonatietechnieken en gemengde gastechnologie. Bedrijfslessen kunnen betrekking hebben op andere onderwerpen in de brouwindustrie, zoals sanitaire voorzieningen, verpakking, kwaliteitscontrole en vloeistoflogistiek. Laboratoriumwerk kan praktische bier-brouwprojecten inhouden en ook werk-excursies naar brouwerijen of distilleerderijen.

Na het behalen van een certificaat zouden de programmadeelnemers in staat moeten zijn hun eigen ambachtelijke bier te brouwen voor commercieel of persoonlijk gebruik. Ze kunnen ook kennis over temperatuurbeheersing en sanitaire voedselbehandeling toepassen bij het werken in professionele of thuiskeukens.

Certificaatprogramma's kosten doorgaans minder dan volledige universitaire diploma's, hoewel de kosten variëren en van de school afhangenl. De locatie van de instelling, inclusief of deze zich op een campus of in een brouwerij bevindt, kan ook van invloed zijn op de kosten. De duur van het programma en de manier waarop cursusmateriaal wordt geleverd, hebben ook invloed op de totale kosten.

Studenten die dit certificaat behalen, passen hun kennis vaak toe bij regionale of contractbrouwerijen, microbrouwerijen of brewpubs. Ze vinden vaak mooie banen zoals hoofdbrouwer, meesterbrouwer, assistent-brouwer, vatmaster of cellarman. Afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in marketing worden vaak brouwerij-vertegenwoordigers, producttrainers of industry insights managers. Functies als logistiek directeuren, kwaliteitsleiders, productie managers of uitvoerende bestuurders van brouwverenigingen zijn wellicht ook mogelijk. Studenten die graag schrijven, kunnen ook tijdschriftredacteuren of journalisten worden die schrijven over de internationale brouwerij-industrie.

Certificaatprogramma's combineren vaak onlinesessies met klassikale lessen en praktische brouwprojecten. Universiteiten die bierbrouw onderwijs aanbieden, zijn overal ter wereld te vinden. Zoek hieronder naar je programma en neem rechtstreeks contact op met het toelatingsbureau van de school van jouw keuze door het aanvraagformulier in te vullen.