CanSat: Hands-on Satellietontwerp

TU Berlin Summer & Winter University

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

CanSat: Hands-on Satellietontwerp

TU Berlin Summer & Winter University

ruimte
  • Zomerschool: 24 juli - 17 augustus 2017
<li><strong>Cursus prijs: 2.200 euro</strong></li> <li><strong>18 uur van klassikale sessies per week, 5 studiepunten</strong></li>

Onderwerp

Space Technology

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor studenten met een algemeen begrip van de techniek die willen inzicht te krijgen in de spannende onderwerp van de ruimte technologieën. Met de praktische aanpak toegepast, ervaren studenten die werken aan een uitdagend project in een interdisciplinair team. Dit bereidt hen voor een systems engineering carrière met een leidende positie in de technische industrie. Met de basiskennis in de ruimte technologieën die wordt bijgebracht in deze cursus hebben de studenten een goed uitgangspunt om zich voor te bereiden voor een permanente educatie in de ruimte engineering. Het wordt aanbevolen dat de studenten gebruik maken van hun eigen laptops voor de hands-on project.

Leerdoel / Output

Na deelname aan deze cursus zullen de studenten kennis van de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot de ruimte technologieën. Studenten zullen de delen van een ruimte systeem te leren kennen en hun correlaties te begrijpen, en in staat om te plannen en uitvoeren van een ruimtemissie zal zijn. Praktisch, Studenten kunnen ontwerpen van een deel van een ruimte aan de voorzijde overeenkomstig mechanica, elektronica en programmering.

Natuurlijk Components

De cursus start met inleidende lezingen over de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot de ruimte technologieën. Daarnaast zal een praktische opleiding worden gegeven aan specifieke technische vaardigheden in de mechanica, elektronica en programmering die nodig zijn om de hands-on project uit te voeren te ontwikkelen. Tijdens het project werk eenheden, zullen delen van een CanSat worden ontworpen met het toezicht in kleinere groepen. Tijdens een lancering campagne, zal de CanSat worden getest onder reële omstandigheden. De cursus wordt aangevuld met een excursie naar de ruimte gerelateerde bedrijven en instellingen in Berlijn.

korte beschrijving

Een CanSat is een kleine satelliet in de vorm van een commercieel drank kan dat verschillende meten taken uitvoert. In deze cursus wordt een CanSat ontworpen, gebouwd en getest in het veld tijdens een raketlancering. Daarom wordt alle basisprincipes van onderwerpen met betrekking tot spannende gebied van ruimtevaarttechnologie bijgebracht en praktische vaardigheden voor de ontwikkeling van een CanSat worden opgeleid. De theoretische eenheden worden aangevuld met praktische oefeningen. Delen van de CanSat worden ontwikkeld in intensief begeleid kleine groepen. Tijdens een excursie naar een site in Berlijn, waar de ruimte gerelateerde bedrijven en instellingen zijn gevestigd, zullen de deelnemers inzicht in de faciliteiten die worden gebruikt voor de ontwikkeling van de satellieten te krijgen.

Vereisten

De algemene voorwaarden van de TU Berlijn Summer University zijn: ten minste een jaar van de universiteit ervaring + Engels niveau B2 of gelijkwaardig. Deelnemers moeten een algemeen begrip van de techniek hebben.

Docent (en)

Prof. Dr.-Ing. Klaus Brieß staat aan het hoofd van de voorzitter van Space Technology bij Instituut voor Lucht- en Ruimtevaart van de TU Berlijn. Hij heeft uitgebreid behandeld nano en pico satelliet-technologieën en hun verschillende toepassingen voor de communicatie en remote sensing van de aarde, de maan en de planeten. Drie assistenten van de voorzitter van Space Technology, Dr. Zizung Yoon, Cem Avsar, Dipl.-Ing. en Sebastian Trowitzsch, Dipl.-Ing. zijn betrokken bij de zomerschool cursus.

Prof. Dr.-Ing. Klaus Brieß

Studie van de Information Technology aan de Technische Universiteit van Ilmenau, wetenschappelijk medewerker aan de universiteit van Ilmenau, onderzoek in de auto-elektronica, sinds 1989 werkervaring op het gebied van ruimtevaarttechnologie, 1992-2003 engineering en onderzoek bij Duitse Aerospace Center DLR, camera ontwerp voor de Russische Mars-96 missie en andere ruimte imagers, uitbreiding studies in satellietcommunicatie (USA) en bij de International Space University, system engineer in verschillende ruimtevaartprojecten en voorstellen voor de Aarde remote sensing of planetaire exploratie, sinds 2003 hoogleraar aan de TU Berlijn, relevante activiteiten: lid van de International Academy of Astronautics (IAA), hoofd van de sectie "Space Technology" van de Duitse Aerospace Society "Deutsche Gesellschaft für Luft- und Raumfahrt Lilienthal-Oberth eV", lid van de "Gesellschaft zur Förderung des akademischen Nachwuchses" , mede-oprichter van de "Space Initiative Berlin-Brandenburg (RIBB)", en anderen, meer dan 130 internationale publicaties

Cem Avsar

Cem Avsar afgestudeerd in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de Technische Universiteit van Berlijn in 2010. Tijdens zijn studie aan de TU Berlijn, werd hij les informatica voor acht semesters als tutor. Ook nam hij deel aan praktische ruimte gerelateerde projecten tijdens zijn tijd van de studies. Met zijn afstuderen trad hij toe tot de staf van wetenschappelijke onderzoekers van de TU Berlijn, voorzitter van Space Technology. Hij werkte aan modulaire satelliet-architecturen en CubeSats. Zoals Prof. Dr.-Ing. Klaus Brieß 'assistent was hij sterk betrokken bij het vormgeven van de ruimte technologie curriculum. Hij slaagde er ook onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld een student-gebouwde rover. Zijn projecten behuizing van de directe betrokkenheid van studenten in de hands-on hoorcolleges. Tot op heden heeft hij talrijke ruimte technologie gerelateerde cursussen, bijvoorbeeld Satellite Technology, Aerospace Electronics, Aerospace System Design, Space Robotics en nog veel meer lezingen. Hij voortdurend edeavours aan de moderne aanpak van praktische techniek werkvormen toe te passen. Vandaag is hij managing director van de in Berlijn gevestigde ruimtevaartbedrijf beSpace.

Nikolas Korn

Nikolas Korn afgestudeerd in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Berlijn in 2014. Tijdens zijn studie was hij werkzaam bij GEA Grasso op 3D CAD modelleren van schroefcompressor onderdelen. Later trad hij toe tot de PiNaSys als onderzoeker. Er hij is gericht op hardware en software ontwikkeling van geminiaturiseerde attitude vastberadenheid systemen voor de parabolische vlucht experimenten evenals GPS baan simulaties. In april 2015 nam hij deel aan de 25. DLR paraboolvluchtcampagne in Bordeaux, Frankrijk.

Sebastian Trowitzsch

Sebastian Trowitzsch behaalde een diploma Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, studeerde hij af aan de TU Berlijn in 2010. Van 2005 tot 2012 was hij actief betrokken bij het ontwerp, de controle en de werking van de picosatellite BEESAT. Sinds 2010 is hij projectleider en de system engineer van de follow-up missie BEESAT-2.

Dr. Zizung Yoon

Na zijn afstuderen aan de TU Berlijn, Zizung Yoon toegetreden tot het ontwikkelingsteam van de kleine satelliet TET (120 kg) in het bedrijf astro- und Feindwerktechnik. Samen met het onderzoek ervaring opgedaan in de industrie, volbracht hij zijn Ph.D. op het gebied van fouttolerant regelsysteem voor de houding.

Momenteel is hij leidt een onderzoeksteam met het doel om een ​​nanosatelliet missie om een ​​intersatellite communicatienetwerk demonstreren ontwikkelen en lanceren. Hij heeft diepgaande ervaring in het lesgeven in onderwerpen met betrekking tot ruimtevaartuigen dynamiek en contro

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op February 25, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Juli 2018
Duration
Duur
4 weken
Voltijd
Price
Prijs
2,200 EUR
Locations
Duitsland - Berlin, Berlijn Regio
Startdatum: Juli 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Juli 2018
Duitsland - Berlin, Berlijn Regio
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan