CONTACT Zomer Peacebuilding-programma

SIT Graduate Institute

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

CONTACT Zomer Peacebuilding-programma

SIT Graduate Institute

Overzicht

In dit professionele en academische trainingsprogramma van drie weken leer je de kernideeën en -praktijken van conflicttransformatie. Het programma vindt plaats op de campus van het SIT Graduate Institute in Brattleboro, Vermont, en wordt geleid door een diverse groep van internationaal erkende faculteit met jarenlange ervaring, klaslokalen en onderzoekservaring.

De filosofie van het programma is dat training voor conflicttransformatie het meest effectief is wanneer het op vaardigheden gebaseerde academische instructie combineert met persoonlijke interactie tussen vredesopbouwers over etnische, nationale, religieuze en culturele scheidslijnen. Jij en je mede CONTACT deelnemers zullen van elkaar en je instructeurs leren in een intensief format volgens een ervaringsgericht leermodel. Doorgaans nemen vredesbouwers uit minstens 15 landen deel aan het programma.

Enkele van de onderzochte onderwerpen zijn conflictanalyse, sociale identiteit en conflict, vredesopbouwende interventies, verzoening na een conflict, interculturele communicatie, gender en vredesopbouw, bemiddeling, onderhandeling, dialoog, beleidsbeïnvloeding, kunst en vredesopbouw, geweldloze sociale actie en monitoring en evaluatie.

2018 Programmadata

4-22 juni 2018

Components

Het Summer Peacebuilding-programma bevat de volgende componenten:

 • Professionele training en workshops om kennis, vaardigheden en bewustzijn te ontwikkelen rond sleutelbegrippen in vredesopbouw en gemeenschapsontwikkeling
 • Culturele evenementen om de verschillende ervaringen van deelnemers met de gemeenschap te delen

Leerdoelen

 • Kennis van fundamentele theorieën van interculturele gemeenschap, identiteitsontwikkeling, conflicttransformatie, verzoeningsprocessen, herstelpraktijken, vredesopbouw en ontwikkeling, niet-gewelddadige sociale actie, en trauma en veerkracht
 • Vaardigheden op gebieden zoals dialoog, bemiddeling, onderhandeling, training en facilitering voor vredeseducatie en op kunst gebaseerd programmabeheer
 • Bewustwording van hoe persoonlijke en sociale identiteiten van invloed zijn op conflicten en vredesopbouwpraktijken
 • Attitudes van moed, nieuwsgierigheid, re-humanisering, intercultureel begrip en inclusie

Activiteiten

 • Presentaties door gerenommeerde docenten en docenten
 • Teamwork en community-building activiteiten
 • Film bezichtigingen en discussies
 • Boekpresentatie en ondertekening
 • Lokale en regionale culturele evenementen
 • Outdoor recreatie
 • Bezoeken ter plaatse
 • Groepsuitwisseling met betrekking tot persoonlijke en gemeenschappelijke ervaringen met conflicten
 • Muziek- en bewegingsworkshops en uitvoeringen
 • Het bereiden en delen van maaltijden en culturele eettradities

Voor-credit cursussen:

U kunt voor een meerprijs het CONTACT-programma voor krediet nemen. Je neemt twee cursussen op graduaatniveau die worden gegeven door de internationale faculteit van CONTACT.

Peacebuilding I: Conflicttransformatie en wereldwijde relaties (2 credits)
Deze kerncursus van twee weken dient als een leerlaboratorium voor multiculturele gemeenschapsvorming, zelfreflectie en de verdieping van relaties met anderen over verschillen in ervaring, cultuur en geschiedenis. Inhoud van de cursus richt zich op de complexe en onderling verband houdende oorzaken en dimensies van langdurige gewelddadige conflicten, de terugkerende cycli van conflicten en de stappen die leiden tot genezing en verzoening. Deze cursus introduceert microvaardigheden zoals de fundamenten van bemiddeling, onderhandeling, facilitering en training, evenals strategieën voor verandering in plaatsen van gemeenschappelijk conflict.

Peacebuilding II: professionele praktijken in vredesopbouw (1 credit)
Deze cursus biedt u de mogelijkheid om voort te bouwen op het bewustzijn en de vaardigheden die zijn ontwikkeld in Peacebuilding I: Conflicttransformatie en wereldwijde relaties door middel van intensievere training in een bepaalde vaardigheden. Je kiest een keuzevak. Recent aangeboden secties omvatten:

 • Vredesopbouw en ontwikkeling
  Peacebuilding en ontwikkeling verkennen de effecten van oorlogseconomieën, handel en globalisering op vredesopbouw en bieden u de gelegenheid om na te denken over praktische benaderingen van ontwikkeling en vredesopbouw en deze te delen. Het onderzoekt de interesses en behoeften van verschillende actoren in ontwikkeling, evenals het complexe web van relaties dat ontwikkeld en ondersteund moet worden als de komende eeuw uiteindelijk het begin van een Millennium van Vrede zal zijn.
 • Strategieën voor wijzigingsagenten
  In deze cursus worden de verschillende opties besproken die beschikbaar zijn voor individuen die hun werk in conflictinstellingen aanpassen. Interactieve discussies zullen gericht zijn op de grenzen en mogelijkheden van specifieke veranderstrategieën, de omstandigheden die mogelijk een Pathway naar het bereiken van verandering meer haalbaar maken dan andere, en de mechanica van het ontwerpen en lanceren van een veranderingsinitiatief. Je selecteert een specifiek conflict om aan te werken in het hele keuzevak. Met dat conflict in het achterhoofd, ontwerp je een conflicttransformatie en een veranderingsproject op basis van de volgende reeks stappen: analyse, de theorie van verandering, projectontwerp, projectimplementatie en projectmonitoring en -evaluatie.

Collegegeld en tarieven

Zie een overzicht van de kosten voor dit programma.

Onderstaande uitgaven zijn exclusief reizen naar de campus van Vermont en persoonlijke uitgaven.

Item

Betaalmethoden

Collegegeld en kost en inwoning moeten volledig betaald zijn voor aanvang van het programma. SIT accepteert Visa en MasterCard, persoonlijke of bankcheque, contant geld of bankoverschrijvingen.

Stuur een e-mail naar admissions @ SIT .edu voor meer informatie over het betalingsproces.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op February 9, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Juni 2019
Duration
Duur
3 weken
Price
Prijs
2,895 USD
Collegegeld voor Graduate Credit
Locations
Verenigde Staten - Washington D.C., District of Columbia
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Verenigde Staten - Brattleboro, Vermont
Startdatum : Juni 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan