CONTACT Zomer Peacebuilding-programma

SIT Graduate Institute

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

CONTACT Zomer Peacebuilding-programma

SIT Graduate Institute

Overzicht

In dit professionele en academische trainingsprogramma van drie weken leer je de kernideeën en -praktijken van conflicttransformatie. Het programma vindt plaats op de campus van het SIT Graduate Institute in Brattleboro, Vermont, en wordt geleid door een diverse groep van internationaal erkende faculteit met jarenlange ervaring, klaslokalen en onderzoekservaring. Deze groep omvat SIT faculteit, professionele vredesopbouwers en een faculteit van de internationale ngo Musicians without Borders, die samenwerken met SIT .

De filosofie van het programma is dat training voor conflicttransformatie het meest effectief is wanneer het op vaardigheden gebaseerde academische instructie combineert met persoonlijke interactie tussen vredesopbouwers over etnische, nationale, religieuze en culturele scheidslijnen. Jij en je mede CONTACT deelnemers zullen van elkaar en je instructeurs leren in een intensief format volgens een ervaringsgericht leermodel. Doorgaans nemen vredesbouwers uit minstens 15 landen deel aan het programma.

Enkele van de onderzochte onderwerpen zijn conflictanalyse, sociale identiteit en conflict, vredesopbouwende interventies, verzoening na een conflict, interculturele communicatie, gender en vredesopbouw, bemiddeling, onderhandeling, dialoog, beleidsbeïnvloeding, kunst en vredesopbouw, geweldloze sociale actie en monitoring en evaluatie.

2019 Programmadata

3-21 juni 2019

Components

Het Summer Peacebuilding-programma bevat de volgende componenten:

 • Professionele trainingen en workshops om kennis, vaardigheden en bewustzijn rond kernbegrippen bij vredesopbouw en gemeenschapsontwikkeling te ontwikkelen
 • Culturele evenementen om de verschillende ervaringen van deelnemers met de gemeenschap te delen

Leerdoelen

 • Kennis van fundamentele theorieën van interculturele gemeenschap, identiteitsontwikkeling, conflicttransformatie, verzoeningsprocessen, herstelpraktijken, vredesopbouw en ontwikkeling, niet-gewelddadige sociale actie, en trauma en veerkracht
 • Vaardigheden op gebieden zoals dialoog, bemiddeling, onderhandeling, training en facilitering voor vredeseducatie en op kunst gebaseerd programmabeheer
 • Bewustwording van hoe persoonlijke en sociale identiteiten van invloed zijn op conflicten en vredesopbouwpraktijken
 • Attitudes van moed, nieuwsgierigheid, re-humanisering, intercultureel begrip en inclusie

keuzevakken

Week een

Tijdens de eerste week van CONTACT, zul je met faculteit een reeks thema's en ideeën verkennen in conflicttransformatie en vredesopbouw, waaronder:

 • conflictanalyse en conflicttransformatie
 • vredesopbouw door middel van de kunsten
 • gender en vredesopbouw
 • wereldwijde trends in geweld en conflicten
 • geweldloze communicatie
 • interculturele communicatie
 • identiteit en conflict
 • activisme en sociale bewegingen
 • stereotypering, ontmenselijking en discriminatie
 • vredeseducatie

Alle inhoud wordt gepresenteerd met behulp van ervaringsgerichte onderwijsmethodologieën waarmee je je zult bezighouden met directe ervaring en reflectie door middel van kleine groepsdiscussies, innovatieve oefeningen en peer-to-peer sharing.

Week twee

Tijdens de tweede week van CONTACT, heb je de keuze om deel te nemen aan twee van de vijf mini-keuzevakken, die gedurende 2,5-daagse periodes worden gegeven. Keuzes zijn onder meer:

Een inleiding tot Musicians without Borders 'Principles and Methodology
Instructeur: Musicians without Borders Medewerkers: Kirindongo, Tinari, Smith

Deze keuzevak biedt een inleiding tot de vijf principes van Musicians without Borders 'community music training methodology: Safety, Inclusion, Equality, Creativity, and Quality. Je leert verschillende benaderingen van community music making, waaronder bodypercussie, drummen, zingen, bewegen en songwriting. Geen muzikale achtergrond / ervaring vereist.

Dialoog, bemiddeling en onderhandeling
Instructeur: Bruce W. Dayton

Dit keuzevak richt zich op drie kritische vaardigheden voor vredesopbouw, conflictbeheersing en organisatieverandering: dialoog, onderhandeling en bemiddeling. Je leert de theorie en praktijk van elk van deze vaardigheden en hoe en wanneer ze het best worden toegepast. Aanzienlijke delen van het keuzevak zullen worden besteed aan het beoefenen van elke aangeboden vaardigheid.

Persoonlijk en cultureel trauma: genadevolle en op kracht gebaseerde benaderingen van genezing
Instructeur: Miriam Dror en Cara Silverberg

Dit keuzevak kijkt naar een aantal basisprincipes van menselijke ontwikkeling in de richting van een begrip van persoonlijk, cultureel en historisch trauma. Je onderzoekt best practices voor het benaderen van trauma in verschillende situaties. De nadruk zal liggen op veerkracht en individuele en culturele vredesopbouw en bevrijding. Je eigen ervaringen en begrip worden gewaardeerd in het leerproces.

Conflictafstemming na conflicten
Instructeur: Joseph S ebarenzi

Dit keuzevak richt zich op de mogelijkheden en uitdagingen van verzoening en herstel na conflicten in delen van de wereld die zwaar zijn getroffen door massale geweldpleging. De instructeur deelt zijn eigen ervaringen met de Rwandese genocide en de emotionele, sociale en politieke uitdagingen die onvermijdelijk zijn bij het omgaan met massaal geweld. Technieken en beleid voor verzoening zullen worden onderzocht.

Musicians without Borders 'Training van workshopleiders
Instructeur: Musicians without Borders Medewerkers: Kirindongo, Tinari, Smith

Dit keuzevak staat open voor musici met interesse of ervaring in toonaangevende gemeenschapsmuziekworkshops. De cursus behandelt pedagogische, didactische en muzikale vaardigheden gerelateerd aan de vijf principes van Musicians without Borders 'community music training methodology: Safety, Inclusion, Equality, Creativity, and Quality. Je leert ook hoe Musicians without Borders geweldloosheid benadert in hun werk. De cursus biedt hands-on ervaring in toonaangevende activiteiten, waaronder body-percussie, drummen, zingen, beweging en songwriting en hun toepassingen met diverse doelgroepen.

Week drie

Tijdens week drie, heb je de keuze om een ​​van de drie 4,5-daagse keuzevakken te nemen. Keuzevakken omvatten:

Conflict en ontwikkeling
Instructeur: Tatsushi Arai

Dit keuzevak verbindt het veld van ontwikkelingshulp met internationale conflicttransformatie. Het onderzoekt prominente theorieën over op hulpbronnen gebaseerde conflicten, de rol van ontwikkelingshulp bij conflicttransformatie, spelers in het veld, financieringsbronnen, projectcycli en, via casestudy's en kritieken, verschillende soorten interventies. U zult casestudy's met uw eigen land en gerelateerde prospects voor 'conflictgevoelige' ontwikkeling onderzoeken.

Ervaringsgericht ontwerpen en sociale actie-training
Instructeur: Ryland White

Dit keuzevak richt zich op de basiscomponenten van het trainingsontwerp, zoals van toepassing op ervaringsgericht en volwassen leren. Ontwerpwerk zal worden gebaseerd op sociale actietraining en culturele relevantie . De componenten van het trainingsontwerp, inclusief methodologieën en technieken, worden benadrukt. Ervaren trainers zijn welkom evenals diegenen die nieuw zijn op het gebied van training. Het keuzevak is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het opbouwen van hun vaardigheden in training als onderdeel van vredesopbouw en andere gerelateerde gebieden.

Strategieën voor wijzigingsagenten
Instructeur: Bruce W. Dayton

Dit hands-on keuzevak zal je introduceren bij een methode voor het diagnosticeren van de oorzaken van allerlei soorten conflicten en een raamwerk voor het ontwerpen van effectieve veranderingsprojecten om ze aan te pakken. Elke deelnemer werkt aan een specifiek probleem / uitdaging waar zij mee te maken hebben en presenteert en verdedigt een veranderingsinitiatief, dat zij zullen ontwerpen met behulp van de instructeur.

Voorkredietoptie

U kunt voor een meerprijs het CONTACT-programma voor krediet nemen. Als u voor deze optie kiest, voltooit u extra werk, zoals een dagboek of onderzoekspapier.

Admissions

We streven ernaar om een ​​divers en ervaren studentenlichaam te creëren om de leerervaring zowel binnen als buiten het klaslokaal te verbeteren. Om in aanmerking te komen voor toelating tot dit programma, moet je aan de volgende criteria voldoen:

Selectiecriteria en aanvraagprocedure

Het CONTACT Summer Peacebuilding-programma is bedoeld voor werkende professionals die hun vaardigheden en kennis op het gebied van vredesopbouw willen vergroten. Deelnemers komen uit een breed scala aan achtergronden en ervaringen en hebben in de loop van de jaren meer dan 60 verschillende landen vertegenwoordigd. Alumni van het CONTACT-zomerprogramma werken wereldwijd samen met een verscheidenheid aan lokale en internationale NGO's; lokale, provinciale en nationale overheden; gemeenschaps- en jeugdorganisaties; religieuze en culturele instellingen; en media-organisaties.

Criteria voor acceptatie in het programma zijn onder meer professionele ervaring, academische vaardigheden, carrièredoelen, interculturele ervaringen en het vermogen om goed samen te werken met anderen. Een verscheidenheid aan methoden kan worden gebruikt om deze kwaliteiten te beoordelen, waaronder een essay, je cv en in sommige gevallen een persoonlijk interview.

Solliciteer online op het CONTACT Summer Peacebuilding-programma. Voer de volgende materialen in via uw online aanvraag.

 • Uw cv of curriculum vitae in het Engels
 • Een essay van ongeveer 500-750 woorden die reageren op de onderstaande prompt.
  Iedereen heeft zijn eigen filosofie over conflicten, dat is, waarom ze opkomen, hoe ze te beheren, en welke rollen ze spelen in sociale relaties, in sociale settings en in de politiek. Schrijf een kort overzicht van je eigen conflictfilosofie. Behalve het beschrijven van uw filosofie, neem ook informatie op over de belangrijke mensen of gebeurtenissen die uw mening hebben gevormd en hoe / of deze in de loop van de jaren is veranderd.
 • Aanvragers van wie de eerste taal geen Engels is en die niet hebben deelgenomen aan een niet-gegradueerde instelling waar de instructietaal Engels was, moeten documentatie overleggen waaruit hun Engelse taalverwerving blijkt (aangeboden cursussen, tests enz.). Als de beoordelaars van toelating van mening zijn dat er verder bewijs nodig is, zullen we contact met u opnemen voor een telefoontje of een Skype-interview. Als u de TOEFL- of IELTS-examens hebt gehaald en hebt gehaald, uploadt u kopieën van uw testscores naar uw online aanvraag.

Beurzen

Een beperkt aantal concurrerende beurzen is beschikbaar voor deelnemers aan het CONTACT-programma. Deze beurzen dekken alleen collegegeld en zijn niet van toepassing op kamer-, bestuurs-, transport-, visumkosten of andere persoonlijke uitgaven. Deelnemers worden aangemoedigd om financieringsbronnen binnen hun eigen gemeenschap of organisatie te zoeken om de kosten van deelname te dekken.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op October 3, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Juni 3, 2019
Duration
Duur
3 weken
Price
Prijs
2,895 USD
Collegegeld voor certificaat met Graduate Credit
Information
Deadline
Jan. 27, 2019
for International students who need J1 visas. February 24, 2019 for all other students who do not require a visa or already hold a B1/B2 visa.
Locations
Verenigde Staten - Brattleboro, Vermont
Startdatum : Juni 3, 2019
Aanmeldingslimiet Jan. 27, 2019
for International students who need J1 visas. February 24, 2019 for all other students who do not require a visa or already hold a B1/B2 visa.
Einddatum Juni 21, 2019
Dates
Juni 3, 2019
Verenigde Staten - Brattleboro, Vermont
Aanmeldingslimiet Jan. 27, 2019
for International students who need J1 visas. February 24, 2019 for all other students who do not require a visa or already hold a B1/B2 visa.
Einddatum Juni 21, 2019