De Forestry Technician carrièrepad zal een beroep op u als u over de natuur zijn gepassioneerd en betrokken voor het verantwoord beheer van bossen.

Hoogtepunten programma

Als Bosbouw Technician, kunt u een deel van een hechte gemeenschap van mannen en vrouwen in het hele land die het maken van een verschil in onze omgeving zijn. Fleming College Bosbouw programma is de grootste in Canada. In deze twee jaar durende programma, zult u de vaardigheden om effectief te werken in het beheer van natuurlijke hulpbronnen - leren traditionele bosbouw vaardigheden, zoals omringende en boom identificatie, plus hoe te werken met ArcMap, GPS en andere high tech software.

 • In een ideale combinatie van theorie en technische hands-on ervaringen, je studie in de klas zal worden aangevuld door talrijke veld excursies.
 • U zult deelnemen aan unieke gebied kamp ervaring van de bosbouw-programma's in Mattawa, bij Samuel de Champlain Park.
 • Daarnaast kunt u uw referenties (en carrière bereidheid en veelzijdigheid) te verhogen door het nemen van de certificering cursussen zoals bos brandbestrijding, eerste hulp en reanimatie, boom markering en snijder certificering (tegen een bescheiden meerprijs).

U vindt de fundamentele vaardigheden die je nodig hebt in semesters een en twee leren. In semester drie, drie van de cursussen worden aangeboden via YouTube en leerprogramma sessies, zodat u om te leren in uw eigen tempo, op uw eigen tijd. Als je vaardigheden te laten groeien, zal je beginnen ten laste nemen van je eigen leerproces. Uw bosbouw cursussen zullen intensiever en gespecialiseerd geworden.

U zal ook werken in teams aan de ontwikkeling van een Woodlot conferentie voor meer dan 200 middelbare scholieren. Het is een kans om coaching, spreken in het openbaar, planning en teamwork te oefenen terwijl het onderwijzen van deze studenten elementaire bosbouw vaardigheden.

Een cursus over carrièreplanning en in kaart brengen zal je helpen zet het allemaal samen, klaar voor uw zoektocht naar een baan.

International Exchange

Wilt u een internationaal perspectief op de bosbouw te krijgen? Via een internationaal uitwisselingsprogramma kunt u Europa bezoeken voor zo weinig als drie weken of zo lang als een semester, het volgen van cursussen bij onze partner instellingen - de Universiteit van West-Hongarije, in Sopron, Hongarije en de Universiteit van Padua in Legnaro, Italië.

Waarom kiezen Fleming

Drie decennia van de productie van uitstekende gradiënten heeft de hechte bosbouw op zoek naar meer nieuwe inhuren kansen per jaar. Onze gradiënten zijn nu in een positie om nieuwe grads huren, en doen dit als gevolg van hun eigen positieve ervaringen in het programma. Forestry programma Fleming's heeft een uitstekende reputatie voor het produceren van top-notch, bevoegde technici voor een breed scala van organisaties, bedrijven en organisaties. De Forestry Grad is zeer gewild door de ministeries, agentschappen, en bosbouw bedrijven - waaronder bijvoorbeeld, het BC Forestry Service en ministeries van de natuurlijke hulpbronnen en het milieu van de regering van Nova Scotia. Werkgevers erkennen dat de opleiding van de studenten is holistisch, en bereidt ze voor een breed scala van taken en plichten.

Common First Semester

Studenten in diploma's van onze school nemen dezelfde cursussen voor eerste semester na het kiezen en in een van onze programma's worden geaccepteerd. Deze gezamenlijke focus stelt je bloot aan een verscheidenheid van de carrière van opties en andere programma's. U krijgt de vrijheid om te verkennen en het verkrijgen van een multidisciplinair perspectief, terwijl u een basis van kennis en fundamentele vaardigheden te verwerven.

Hoewel de studenten worden toegelaten tot een specifiek programma voor het eerste semester, de gemeenschappelijke eerste semester kun je richting te veranderen als u een ander programma te vinden of carrière gebied is meer aantrekkelijk. Zodra u met succes de gemeenschappelijke eerste semester hebt voltooid, kunt u het programma van uw keuze in tweede semester, onder voorbehoud van inschrijving capaciteit in te voeren.

WERKERVARING

Er zijn vele praktische, hands-on mogelijkheden door het programma. Je krijgt de kans om deel te nemen in ons vakgebied kamp, ​​het beoefenen van uw bosbouw vaardigheden terwijl het ontwikkelen van teamwork vaardigheden.

Ben jij dat?

Bosbouw Technici zijn verantwoordelijk voor resource management planning en bescherming. Ervaring met werken in parken, natuur centra of soortgelijke locaties, hetzij als vrijwilliger of werknemer, zou een aanwinst zijn. Uw succes in de bosbouw zal sterk worden geholpen als u:

 • een passie voor bossen, milieu, buitenshuis
 • probleemoplossend vermogen
 • sterke organisatorische vaardigheden
 • goede achtergrond in wiskunde, wetenschappen
 • bereidheid om te verhuizen voor een carrière kans

Carrièremogelijkheden

Er zijn carrièremogelijkheden overal is er een bos, op het platteland, woestijn, en stedelijke omgevingen. Grote werkgevers in het veld proberen te Fleming afgestudeerden te huren, dus er zijn veel carrièremogelijkheden recht uit college. Je kon jezelf werken voor hydro-elektrische bedrijven, behoud overheden, gemeenten, bosbouwindustrie (bossen, zagerijen, pulpfabrieken), overheidsinstellingen, boomkwekerijen, federale / provinciale ministeries bosbouwgerelateerde en private contractors zowel binnen Canada en in het buitenland. Job titels die je kan houden onder bosecosystemen assessor, brandweerman, bosbouw technicus, bos technicus, behoud gezag technicus, bos werking supervisor, en het bos planner. Met extra training, kan je ook werken als een boswachter. Er zijn tal van mogelijkheden voor vrouwen! Werkgevers van Bosbouw Technici zijn na hersenen, niet Brawn in de mannen en vrouwen die ze huren.

Minimale Toelatingsvoorwaarden

OSSD met de meerderheid van de kredieten aan het College (C) en Open (O) niveau, waaronder:

 • 2 College (C) cursus Engels (Grade 11 of Grade 12)
 • 2 College (C) Math cursussen (Grade 11 of Grade 12)

Bij (C) is het minimum natuurlijk niveau voor toelating, (U) of (U / C) cursussen worden ook geaccepteerd.

Rijpe studenten

Als u 19 jaar of ouder zijn voordat klassen beginnen, en je hoeft niet een OSSD bezit, kunt u de Canadese Adult Prestatie Test om u in aanmerking komt beoordelen voor toelating te schrijven. Aanvullend onderzoek of academische verbetering kan nodig zijn specifieke cursus eisen voor dit programma voldoen.

 • Studenten beginnen in januari zijn verplicht om lessen bij te wonen in de zomer semester.

Pathway Program

Als u niet aan de eisen voor Bosbouw Technician toelating, overwegen de Algemene Kunsten en Wetenschap - Milieu en Natural Resource Studies Option. Deze route programma kan aan de eisen die u nodig hebt voor toelating, terwijl je verdient krediet voor het eerste semester van Bosbouw Technician bieden.

Gerelateerde programma's

Als u overstapt van de Forestry Technician programma, kunt u verder op voor een derde jaar in Conservation and Environmental Law Enforcement of overwegen Geografische Informatie Systemen voor nog meer carrièremogelijkheden. U kunt ook overwegen om een ​​dual-diploma, door het nemen van een van onze technicus diploma's. U kunt afstuderen met een extra technicus diploma met slechts twee semesters van de studie.

Bijkomende Kosten

Plan tot ongeveer $ 1100 in het eerste jaar en $ 600 te brengen in het tweede jaar voor boeken, leveringen en camp vergoedingen.

Transfer Agreements

 • Lakehead University
 • University of New Brunswick
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 16 andere vakken van Fleming College »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
4 semesters
Voltijd
Prijs
1,995 CAD
per semester
Op locaties
Op datum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum