Berlin - Taal- En Gebiedsstudies

IES Abroad

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Berlin - Taal- En Gebiedsstudies

IES Abroad

berlijn

Overzicht

Het moment dat je uit het vliegtuig in Berlijn komt, voel je je energie. Het is een plek voor nieuwe ideeën, waar duurzame technologie en modern design een manier van leven zijn, en kunstgalerijen zijn op bijna elke hoek te vinden. Maar vergeet niet, deze dynamische stad is ook een middelpunt van de moderne Europese geschiedenis. Het is niet gelijke om zijn afdruk op de politieke, sociale en culturele geschiedenis van de 20ste eeuw te verlaten. Wij nodigen u uit om te studeren in Berlijn en om een ​​van de meest levendige steden van de wereld te verkennen.

Speciaal ontworpen om uw Duitse taalvaardigheden te verbeteren, maakt dit programma gebruik van de rijke cultuur en tradities van Berlijn om je cursussen te verbinden met de levende geschiedenis van de stad. IES in het buitenland cursussen worden in het Duits door de lokale faculteit gegeven, en er zijn diverse academische opties beschikbaar bij lokale universiteiten. U kunt ook internationale werkervaring toevoegen aan uw CV, terwijl u een credit krijgt door deel te nemen aan een stageplaats en begeleidend academisch seminar.

Berlijn zal ook uw klas zijn. Stel je voor om te leren over de Duitse politiek en beleidsvorming in de klas en dan een snelle wandeling te maken om het Duitse parlement te bezoeken. Of discussieer multiculturalisme in Berlijn en reis dan een van de bruisende Turkse wijken van de stad. Waar mogelijk maken onze cursussen gebruik van de vele historische, artistieke en culturele bezienswaardigheden van de stad, en op diverse vakken zijn ook cursusgerelateerde excursies inbegrepen.

Om uw academische ervaring te verrijken, heeft u ook de mogelijkheid om deel te nemen aan uitstapjes naar steden in heel Europa, zoals Boedapest, Dresden, Hamburg, Krakau, Potsdam, Venetië, Florence, Siena en Wenen.

We willen dat u thuis in Berlijn voelt, dus we doen alles wat we kunnen om u te helpen integreren in het leven in de stad. Van huisvesting tot culturele evenementen is ons werk ervoor te zorgen dat u de meest authentieke studie in het buitenland mogelijk heeft.

Feiten op een rij

 • Centrum : IES in het buitenland Berlijn
 • Stad : Berlijn
 • Land : Duitsland
 • Studiepunten : 16-19 studiepunten
 • Onderwijstaal : Duits
 • Taalvoorwaarden : 4 of meer semesters op het niveau van het Duits

Programma Data

Nadat u bent toegelaten, raadpleegt u de reisdata-sectie van de Predeparture-informatie in uw MyIESabroad-account voordat u reist.

Om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de Duitse wetten en voorschriften, neem contact op met uw IES-buitenland adviseur als u voor de startdatum van uw programma in Europa wilt aankomen of later Europa vertrekt dan de einddatum van uw programma.

Fall 2017

 • Aankomst: dinsdag 5 september 2017
 • Vertrek: zaterdag 16 december 2017 - Alleen buitenlands cursussen of zaterdag 17 februari 2018 - Studenten ingeschreven in Humboldt cursussen OF op stage

voorjaar 2018

 • Aankomst: begin maart

Academici

Onze missie is simpel: om u de beste studie in het buitenland mogelijk te maken - met inbegrip van de hoogwaardige academische en culturele ervaringen. Wij bieden unieke cursussen die de Duitse taal, geschiedenis, cultuur en andere onderwerpen door middel van een diepgaand en hands-on benadering verkennen. Onze wereldklasse professoren en cursus opties bij prestigieuze lokale universiteiten verbeteren uw academische ervaring en bieden u elke dag nieuwe perspectieven in de klas.

Je neemt 16-19 credituren per semester. Alle cursussen zijn 3 studiepunten waard, tenzij anders vermeld en worden in het Duits gegeven. U creëert uw eigen academische ervaring door uit de volgende vereiste en optionele programmacomponenten te kiezen:

 • IES in het buitenland Duitse taalcursus (verplicht, 4 studiepunten)
 • Duits-geleerde IES Abroad gebiedsstudies (3 studiepunten)
 • Stages (inclusief stageopleiding gevolgd door stageopdracht na semester, 3 studiepunten)
 • Duits-geleerde vakken bij partneruniversiteiten (3 studiepunten)

* Let op: in de herfst nemen de studenten een IES in het buitenland onderwezen Duitse taalcursus. In de lente termijn nemen alle studenten hun verplichte Duitse taalcursussen bij internationale studenten aan in het taalcentrum van de Humboldt Universiteit.

Cursussen

Dit is een lijst van geplande cursusaanbiedingen. Nadat u geaccepteerd bent, ziet u een lijst van eindcursusaanbod in uw MyIESabroad-account.

kunstgeschiedenis

 • AH 332 - 19e eeuwse Duitse kunst en architectuur: 1900-1933 (herfst)
 • AH 334 - Duitse kunst en architectuur in de 20e eeuw: 1933 tot heden (lente)

antropologie

AN / GE 313 - Tussen Leven en Dood: Biopolitiek en Migratie in de 21ste Eeuw (Herfst)

Cultural Studies

 • CU / SO 360 - Multiculturele Berlijn (Lente)
 • SO / CU 350 - Duitse populaire cultuur (herfst)

Drama

DR 444 - Theater In Berlijn Ii: Van Brecht tot Heden (Lente)

Film Studies

HS / FS 342 - Van Lenin naar Lola: Hedendaagse Duitse Film (Fall)

geografie

AN / GE 313 - Tussen Leven en Dood: Biopolitiek en Migratie in de 21ste Eeuw (Herfst)

Duitse taal

 • GR 351 - Duitse taal in context: Onafhankelijk in het buitenland I (herfst)
 • GR 401 - Duitse taal in context: opkomende competent in het buitenland I (herfst)
 • GR 451 - Duitse taal in context: bevoegd in het buitenland (herfst)

geschiedenis

 • HS 300 - Berlijn: Eagle, Phoenix, of Gier (Lente)
 • HS / FS 342 - Van Lenin naar Lola: Hedendaagse Duitse Film (Fall)
 • HS / PO 352 - Duitse politieke gedachte: revoluties, oorlogen en muren naar beneden (voorjaar)

Stage Seminarie

SO / IN 395 - Praktijk Seminarie: Sociale Markteconomie: Geselekteerde Onderwerpen (Herfst, Lente)

internationale betrekkingen

 • IR / PO 360 - Nationaal gebouw en democratisering van de 19e tot de 21e eeuw: Duitsland tussen West- en Oost-Europa (voorjaar)
 • IR / PO 361 - Duitsland en Europese unificatie (herfst)
 • PO / IR 425H - Honours Seminar in Internationale Relaties: Berlijn Achter de Scènes: Instellingen in het Politieke Centrum van Duitsland (Herfst)

literatuur

 • LT 450 - Berlijn in Literatuur - Literatuur in Berlijn (Herfst)
 • LT 460 - Duitse letterkunde van 1945 tot heden (voorjaar)

politicologie

 • HS / PO 352 - Duitse politieke gedachte: revoluties, oorlogen en muren naar beneden (voorjaar)
 • IR / PO 360 - Nationaal gebouw en democratisering van de 19e tot de 21e eeuw: Duitsland tussen West- en Oost-Europa (voorjaar)
 • IR / PO 361 - Duitsland en Europese unificatie (herfst)
 • PO / IR 425H - Honours Seminar in Internationale Relaties: Berlijn Achter de Scènes: Instellingen in het Politieke Centrum van Duitsland (Herfst)

sociologie

 • CU / SO 360 - Multiculturele Berlijn (Lente)
 • SO / CU 350 - Duitse populaire cultuur (herfst)
 • SO / IN 395 - Praktijk Seminarie: Sociale Markteconomie: Geselekteerde Onderwerpen (Herfst, Lente)

Partnerinstelling (en)

Humboldt-Universität zu Berlin

Opgericht in 1810 door de Duitse staatsman en filosoof Wilhelm von Humboldt, is de Universität Berlijn, die de zogenaamde Universität Berlijn ontstond, het model van de liberal artsopleiding en werd bekend als de 'moeder van moderne universiteiten'. Tijdens de 40-jarige socialistische regering na de Tweede Wereldoorlog , De academische en politieke vrijheden waren zwaar beperkt; Na de Duitse hereniging heeft de universiteit een intensieve herstructurering ondergaan en is sindsdien zijn voormalige preeminence hersteld.

De cursussen van de universiteit worden gehouden in gebouwen van historische en architectonische betekenis in de hele stad. De Palais Unter den Linden, die momenteel bezet wordt door het beroemde Museum für Naturkunde, was de vroegere Prins van Pruisen in het midden van de 18e eeuw.

Freie Universität

Hoewel het Freie Universität slechts 50 jaar geleden werd opgericht, was het vroeger begin 20e eeuw in de buurt van Dahlem een ​​aantal academische onderzoeksinstituten gevestigd. Vroege onderzoekers voeren baanbrekend onderzoek en winnen verschillende Nobelprijzen.

De faculteiten en administratieve kantoren van de Freie Universität zijn gevestigd in veel van dezelfde gebouwen als de voormalige instituten. Met de toevoeging van meer eigentijdse, architectonisch belangrijke gebouwen in de buurt lijkt de campus op de structuur van een universitaire campus in de Verenigde Staten.

IES in het buitenland strekt zich uit tot de studenten van de Freie Universität's traditie van academische kwaliteit en onderzoek door middel van het brede curriculum van de universiteit.

Technische Universität

Berlijn's Technische Universität is in 1879 opgericht door de samensmelting van verschillende beroemde onderzoeksinstellingen. Het heeft een lange geschiedenis van innovatie, maar ook periodes van ontberingen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de universiteit een nieuwe faculteit Geesteswetenschappen geopend, bedoeld om studenten en faculteiten op het gebied van ethiek en sociale verantwoordelijkheid te concentreren. Als de eerste technische universiteit in Duitsland om de studie van de geesteswetenschappen aan te moedigen, blijft de universiteit de band tussen samenleving en technologie benadrukken. Daarnaast is TU de thuisbasis van Berlijns beroemde Centrum voor Anti-Semitism Studies.

Aanvullende universiteiten

Cursussen zijn beschikbaar op de volgende universiteiten.

 • Hochschule für Wirtschaft und Recht Berlijn
 • Kunsthochschule Berlijn-Weißensee
 • Universität der Künste

Voorwaarden en aanvullende toepassingsmateriaal kunnen van toepassing zijn.

Stages

Interterend in het buitenland als onderdeel van uw studie in het buitenland, zal u helpen bij het onderscheiden van uw aanvraag voor een afgestudeerde school of een werkgelegenheid in de competitieve markt van vandaag. Het is een opwindende uitdaging, en we zijn er om u te helpen bij het verzekeren van uw plaatsing en succesvol in uw stage.

Deelnemen aan een stageplaats in het buitenland helpt u:

 • Voeg internationale werkervaring toe aan uw CV
 • Verkrijg echte werkervaring en vaardigheden
 • Bouw je vertrouwen

Al onze stages zijn onder toezicht en verdienen IES in het buitenland krediet. Gedurende het semester neemt u deel aan een seminar om u voor te bereiden op de stage. De stageplanning vindt plaats na afloop van het semester.

LOCATIE VOORBEELDEN

Oudstudenten hebben intern op de volgende gebieden ingezet. Zie je hier niet uw veld? Praat gewoon met je IES Abroad Program Advisor-nieuwe stageplaatsen worden altijd toegevoegd.

 • architectuur
 • bedrijf
 • computer science
 • Pedagogiek
 • Ingenieurschap
 • Regering
 • Geneeskunde
 • Massa media
 • Maatschappelijke organisaties

Daarnaast kunnen stages in architectuur, computerwetenschappen, techniek, massamedia en geneeskunde worden aangeboden.

Huisvesting

We willen ervoor zorgen dat uw grootste uitdaging is om te beslissen welke landmarks het eerst om te zien of het beste café te ontdekken - niet te vinden waar u comfortabel voelt. We doen ons best om woningen te lokaliseren die weerspiegelen hoe de lokale studenten leven. Ons doel is dat wanneer u Berlijn vertrekt, het zich als thuis voelt.

IES Abroad Berlijnse woning biedt u de unieke ervaring om te leven met lokale bewoners in de hele stad. Gastheren kunnen alleen volwassenen, alleenstaande ouders of gezinnen zijn. De meeste woningen zijn in appartementen.

Studenten maken meestal hun eigen maaltijden thuis of eten in betaalbare studentencafetaria's of restaurants. Maaltijden zijn niet inbegrepen in het programmageld.

Studentenleven

Oriëntering

Het programma begint met een driedaagse oriëntatie die u voorstelt naar het IES Abroad Berlijnse personeel, uw medestudenten en de stad Berlijn. Onderwerpen zoals academici, huisvesting, vervoer en gezondheid en veiligheid worden behandeld.

Daarnaast begint CORE ™, de uitgebreide oriëntatie- en re-entry experience van IES in het buitenland, tijdens de oriëntatie en gaat het hele semester door met activiteiten die zich richten op culturele aanpassing, doelbereik en voorbereiding op het terugkeerhuis.

De twee weken volgende oriëntatie is verdeeld over intensieve Duitse taalinstructies en een reeks lezingen, rondleidingen en excursies in verband met de geschiedenis, kunst en cultuur van Berlijn.

Extracurriculaire activiteiten en culturele evenementen

Herdefinieer de manier waarop je leeft en leer in Berlijn door onze culturele evenementen, waaronder bezoeken aan:

 • Concertzalen en operahuizen
 • Duits geschiedenis museum
 • Joods museum
 • Duits Parlement

Geschiktheidsvereisten

 • 18 jaar oud
 • In goede staat bij je thuis school
 • 2,75 GPA of beter op een 4,0-schaal (GPA's onder 2,75 worden per geval beoordeeld)
 • 4 semesters van het college-niveau Duits of het equivalent
 • Inschreven in een Duitse cursus binnen het jaar voor de startdatum van het programma
 • Sophomore, Junior of Senior staan ​​als het programma begint

Paspoort en Visa Vereisten

Een paspoort dat tenminste zes maanden na de einddatum van het programma geldig is, met minstens twee blanco pagina's vereist.

Amerikaanse burgers die in het bezit zijn van een geldig paspoort hoeven geen visumpresident te verkrijgen om in Duitsland te komen. Bij toegang krijgt u meer informatie over het verkrijgen van de vereiste verblijfsvergunning ter plaatse en eventuele gerelateerde kosten. Niet-Amerikaanse burgers kunnen voor aankomst een studentenvisum krijgen.

Kosten

Fall 2017

 • Onderwijs : $ 14.345
 • Behuising : $ 3.000
 • Verzekering : $ 230
 • Totaal : $ 17.675

Academiejaar

 • Onderwijs : $ 25,805
 • Behuising : $ 6.200
 • Verzekering : 550 dollar
 • Totaal : $ 32.555

Beschouw deze prijzen als uitgangspunt. Wij raden u aan contact op te nemen met uw studie in het buitenland om de werkelijke kosten voor u te bepalen wanneer u factoren in de financiële hulp, beurzen, uw schoolbeleid en andere factoren.

Deze school biedt programma's in:
 • Duits


Laatst bijgewerkt op October 23, 2017
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Mar. 2018
Sept. 2018
Duration
Duur
1 - 2 semesters
Voltijd
Price
Prijs
17,675 USD
Locations
Duitsland - Berlin, Berlijn Regio
Startdatum: Mar. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Startdatum: Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Dec. 16, 2017
Dates
Mar. 2018
Duitsland - Berlin, Berlijn Regio
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Sept. 2018
Duitsland - Berlin, Berlijn Regio
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Dec. 16, 2017
Price
Programmakost Fall 2017