Bakkerij Advanced Training Diploma - 13 weken
Ecole Lenôtre
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Rungis, Frankrijk
Talen
Engels, Frans
Studieformaat
Op de campus
Duur
13 weken
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 15.000 / per course *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
* kosten voor de 2 certificaten - 13 lesweken en 2 tot 6 weken stage BTW Inc.
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
De vervolgopleidingen Bakkerij aan de school voor culinaire kunsten Lenôtre zijn bedoeld voor volwassenen die zich willen bijscholen of van loopbaan willen veranderen:
- Hobbyisten en enthousiastelingen die van baan willen veranderen.
- Jonge professionals.
- Professionals die het vak even hebben verlaten.
Gezien de intensiteit van dit programma, moet elke kandidaat echt gemotiveerd zijn door carrières in de banketbakkerij of gastronomie in het algemeen.
Het doel
Het doel is om snel een hoog kwalificatieniveau te bereiken in 15 weken, inclusief stage. De École Lenôtre leert je de basismethoden en essentiële technieken in de bakkerij die je nodig hebt om deze vaardigheden onder de knie te krijgen.
Onze sterke punten
- 13 weken intensieve cursussen (520 uur, 40 uur per week).
- De training was gericht op het herhalen van specifieke technieken, essentieel voor het beheersen van de bakkerijkunst.
- Grootte van de klas beperkt tot 12 deelnemers.
- Twee weken stage in de Lenôtre-vestiging.
Een tweedelige opleiding
- «L'Essentiel» Werk 6 weken aan basisrecepten en -technieken in de bakkerij
- «La Maîtrise» Werken aan recepten en uitgewerkte bakkerijtechnieken 7 weken
Stage: 2 weken stage om het professionele universum te ontdekken en de praktische vaardigheden die je tijdens de opleiding hebt opgedaan, toe te passen.
Registratie en kosten
Kosten voor de vervolgopleiding
Kosten voor de 2 certificaten (13 weken opleiding + 2 tot 6 weken stage) : 12 500 € BTW niet inbegrepen. (15 000 € BTW inbegrepen)
Vergoedingen voor de certificaten
Certificaat " L'Essentiel : 5 703 € BTW niet inbegrepen (6 588 € BTW inbegrepen)
Certificaat " La Maîtrise : 6 797 € BTW niet inbegrepen (7 812 € BTW inbegrepen)
registratie
De registratieaanvraag moet alle volgende documenten bevatten:
- Ingevuld inschrijvingsformulier (wordt op verzoek per e-mail naar u verzonden)
- Kopie van een officiële identiteitskaart van de overheid
- Curriculum Vitae
- Begeleidende brief
Na ontvangst van deze documenten zullen we een persoonlijk, video- of online interview organiseren om uw motivatie te beoordelen en de noodzakelijke voorwaarden te beoordelen om met de training te beginnen. Gezien het beperkte aantal plaatsen in elke sessie (maximaal 12), raden wij u aan om u minimaal 3 maanden voor de startdatum van uw cursus te registreren.
Volgende startdata
- 26 februari 2024, gegeven in Frans en Engels
- 2 september 2024, in het Frans en Engels.
leerplan
Programma
L'Essentiel
BASIS boulangerie RECEPTEN EN TECHNIEKEN REALISEREN (6 weken)
Het doel van deze module is om studenten de basis van het bakken te laten leren en de realisatie van de basis onder de knie te krijgen.
Praktische lessen:
- Technologie en studie van de verschillende soorten meel
- Studie van basistemperaturen
- Studie van de verschillende materialen die in bakkerijen worden gebruikt
- Productie van brood met behulp van verschillende fermentatietechnieken: poolish, biologische gist, pasteuze gist, vloeibare gist (productie van moedergist en verse gist)
- Realisatie van verschillende kneedmodi: langzaam kneden, snel kneden (verbeterd, intensief)
- Ontdekking van autolyse en bulkfermentatie.
- Training in verschillende soorten beleg en dressings naargelang het brood: baguettes, korte broodstengels, batards, ronde broden, kroontjes, kleine individuele broden
- Ontdekking van de verschillende gistingsmethodes (langzame gisting, gecontroleerde gisting, directe gisting)
- Ontdekking van verticutering
- Initiatie in verschillende kookmethodes volgens de grootte van het brood
- Gemaakte broden: Stokbrood, traditioneel Frans stokbrood, klassiek stokbrood, zuurdesembrood, roggebrood, zacht brood/gekleurd zacht brood (pain de mie), speciale broden (roggebrood, volkorenbrood), kroonbrood…
La Maîtrise
UITGEWERKTE boulangerie RECEPTEN EN TECHNIEKEN REALISEREN (7 weken)
Het doel van deze module is om studenten in staat te stellen hun kennis van boulangerie te verdiepen en de technieken onder de knie te krijgen die nodig zijn voor de realisatie van de essentie en klassiekers van Lenôtre House.
Praktische lessen:
- Verdieping en praktisch werk van de cursussen van de module "Essential".
- Realisatie van complementair uitgewerkte recepten:
- Realisatie van verschillende soorten vormen en bereidingen volgens de gemaakte broden (stokbrood, batards, miche-deeg, kroonbrood, individuele broodjes, fougasses, brood)
- Nieuwe broden onder de knie krijgen zoals mengbrood, zemelenbrood, mueslibrood, olijvenbrood, brood met gedroogde vruchten, fougasse, zebrabrood, gedecoreerd brood...
- Gemaakte viennoiseries: galette des rois, croissant, chocoladebrood, rozijnenbrood, brioche
Stage in vestiging
OPENEN VOOR DE PROFESSIONELE WERELD EN VERWORVEN VAARDIGHEDEN TOEPASSEN (Duur: 2 tot 6 weken)
Het doel van deze module is om studenten de professionele wereld te laten ontdekken. Deze ervaring is verplicht.
De stage richt zich op:
- Versterking van een eerste eerdere ervaring
- De toepassing van het gegeven onderwijs overnemen
Door jezelf onder te dompelen in de wereld van de gastronomie (in de productieateliers van Lenôtre of bij prestigieuze etablissementen van internationale faam), kun je echte missies uitvoeren in de functies die in de toekomst van jou zullen zijn. . Je raakt aanzienlijk betrokken bij het dagelijks leven van een bedrijf door samen te werken met professionals wiens kennis en vaardigheidsoverdracht en -deling de basisprincipes zijn.
Op verzoek mogelijkheid tot verlenging van de stage tot 6 weken (maximaal). Aan het einde van de stage van 2 weken moet een schriftelijk verslag worden ingediend bij Lenôtre School Thailand en maakt deel uit van het stagecijfer in het bedrijf.
Het certificaat "boulangerie" wordt pas afgegeven na validatie van elk van de certificaten en de stage.
Galerij
Ideale studenten
De voorwaarden
Geschiktheid voor deze cursus:
- 18 jaar of ouder zijn
- Een minimumniveau hebben in het Engels of Frans (niveau B1)
- De basisprincipes van hygiëne en veiligheid in een voedselomgeving kennen
- Basiskennis hebben van basisredenering (berekeningen en logica)
Programma collegegeld
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Associate of Science in bakken en gebak
- Riverside, Verenigde Staten
Professionele cursus banketbakker en bakken
- Barcelona, Spanje
Skills Competency Award in bakken en gebak
- Santa Barbara, Verenigde Staten