Als een National Automotive Technicians Education Foundation (NATEF) gecertificeerde school, wordt Gateway Technical College erkend als de hoogste kwaliteit opleiding voor een Automotive Technician-programma. Het technische diploma Technisch onderhoudstechnicus en het associate degree-programma Automotive Technology bieden de praktische training en opleiding die u nodig hebt voor een succesvolle carrière in een reparatiewerkplaats voor de automobielindustrie of een retailservicecentrum. De automotive trainingsprogramma's van Gateway worden gegeven in het Horizon Center for Transportation Technology. De state-of-the-art faciliteit huisvest het nieuwste op het gebied van automotive trainingsapparatuur en dient als een strategisch knooppunt voor de transportindustrie van het Midwesten.

De 70 credit Automotive Technology associate degree-programma bereidt studenten voor op een carrière als een automotive-lijntechnicus. De lijntechnicus kan complexe onderhoudswerkzaamheden aan auto's en lichte vrachtwagens diagnosticeren, repareren en uitvoeren. De technicus vereist vaardigheden op het gebied van klantenservice en mechanische, elektrische en professionele vaardigheden om aan de modernste voertuigen van vandaag te werken. Afgestudeerden kunnen ook posities verkrijgen als onderdelen en verkoopleveranciers, testtechnici voor fabrikanten, vertegenwoordigers van fabrikanten, fabrikantstrainers of een manager binnen een transportgerelateerd veld. Tijdens het programma, zullen de studenten bekend worden met motorprestaties, motorreparatie, handmatige en automatische aandrijflijnen, transmissies en transaxles, elektrische systemen en elektronica. Afgestudeerden zijn bereid om het Master ASE-certificeringsexamen af ​​te leggen. De Master ASE-certificering toont potentiële werkgevers en consumenten dat de technicus deskundig is op het gebied van certificering, met inbegrip van de gebieden van de motorprestaties, lichte voertuigdieselmotoren en automatische transmissie.97872_YG7A0606.jpg


Leren door te doen

De auto-klaslokalen en het laboratorium van Gateway beschikken over de nieuwste instructietechnologie, waaronder LJ Create - een opleidingsmateriaal voor auto's dat specifiek is ontworpen om de vaardigheden te leren die nodig zijn voor de volgende generatie voertuigtechnici.

Het automotive-lab in het Horizon Center is een volledig uitgeruste autoreparatiewerkplaats met liften, ultramoderne diagnostische en reparatieapparatuur voor voertuigen. Door een sterke samenwerking met Snap-on Incorporated biedt het automotive-lab de meest actuele Snap-on-apparatuur. Studenten zullen leren hoe ze de nieuwste Snap-on diagnostische apparaten kunnen gebruiken en Snap-on-certificeringen verkrijgen. Certificeringen zijn DVOM Meter, Ethos, Solus Pro, Vantage Pro en Verus. Deze certificeringen zullen studenten meer verhandelbaar maken voor potentiële werkgevers.

Studenten worden aangemoedigd om lid te worden van de Automotive-club. Deze club biedt studenten kansen, waaronder; het bijwonen van de Chicago Auto Show, het creëren van een eigen autoshow en het bijwonen van verschillende andere door studenten gerunde evenementen. Studenten kunnen ook deelnemen aan gemeenschapsprojectprojecten en hebben de mogelijkheid om op te treden als mentors, gidsen en rechters bij nationale en lokale autosportwedstrijden bij Gateway.


Toelatingseisen

  1. Studenten moeten een aanvraag indienen en betalen $ 30.
  2. Studenten moeten inschrijvingsbeoordelingen voor lezen, schrijven en wiskundevaardigheden voltooien.
  3. Studenten moeten een officieel transcript van de middelbare school, GED of HSED indienen.


Graduatievereisten

  1. Minimaal 64 credits met een gemiddelde van 2.0 of hoger.
  2. * Gemiddelde van 2.0 ("C") of hoger voor deze grote cursussen.

Raadpleeg het studentenhandboek voor een volledige lijst met afstudeervereisten.


Programmeaanbod

Na het afstuderen

Afgestudeerden kunnen een succesvolle carrière hebben in een reparatiefaciliteit voor de automobielsector of een retail-servicecentrum. Afhankelijk van opleiding en certificeringen zijn er verschillende vacatures mogelijk, waaronder; autolijntechnici, onderdelen en verkoopleveranciers en testtechnici voor fabrikanten.

Veel Gateway Automotive Technology-studenten beginnen hun loopbaan bij autodealerbedrijven en reparatiefaciliteiten in de buurt terwijl ze op school en op het werk zijn, terwijl ze hun associate degree hebben afgerond.


Industrie Certificering

Het diploma Diploma Automotive Maintenance Technician bereidt studenten voor op maximaal vier Automotive Service Excellence (ASE) certificeringsexamens in de volgende gebieden; remmen, ophanging en besturing, verwarming en airconditioning en elektrische systemen.

Afgestudeerden van de associate degree Automotive Technology zijn bereid om het Master ASE-certificeringsexamen af ​​te leggen. De Master ASE-certificering toont potentiële werkgevers en consumenten dat de technicus deskundig is op het gebied van certificering, met inbegrip van de gebieden van de motorprestaties, lichte voertuigdieselmotoren en automatische transmissie.

Bovendien zullen studenten leren hoe ze de nieuwste Snap-on diagnostische apparaten kunnen gebruiken en Snap-on-certificeringen verkrijgen. Certificeringen zijn DVOM Meter, Ethos, Solus Pro, Vantage Pro en Verus. Deze certificeringen zullen studenten meer verhandelbaar maken voor potentiële werkgevers.


job

De kansen op een baan zullen naar verwachting zeer goed zijn voor diegenen die autotrainingen voltooien en ASE-certificeringen verdienen. Volgens het Bureau of Labor Statistics zal de werkgelegenheid van automotive service technici en mechanica naar verwachting met 17 procent groeien tussen 2010 en 2020.

Afgestudeerden van het autotechnisch diploma kunnen beginnende banen vinden in een autoreparatiewerkplaats met een betalingsbereik van $ 6 - $ 10 per uur. Afgestudeerden van de associate graad Automotive Technology kunnen een functie als een auto-lijntechnicus met een gemiddeld uurloon van $ 10 - $ 18 vinden. Veel autotechnici worden ook betaald in commissie met betrekking tot arbeidskosten terwijl ze werken bij autodealers en andere particuliere reparatiewinkels. Vanwege de gespecialiseerde training die Gateway-studenten krijgen, kunnen afgestudeerden na vijf tot tien jaar ervaring een jaarsalaris behalen van bijna $ 100.000.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 8 andere vakken van Gateway Technical College »

Laatst bijgewerkt op November 27, 2018
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
8,588 USD
Collegegeld Inwoners: $ 134,20 per tegoed. Out-of-state bewoners: $ 67.10 collegegeld per credit; totaal collegegeld $ 201,30 per creditering. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn.
Deadline
Vraag informatie aan
Priority admission deadline
Juli 1, 2019
Priority admission deadline
Op locaties
Op datum
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Priority admission deadline
Begindatum
aug 2019
Aanmeldingslimiet
Juli 1, 2019
Priority admission deadline
Begindatum
jan 2020
Aanmeldingslimiet
okt 1, 2019
Priority admission deadline
Location
Aanmeldingslimiet
Vraag informatie aan
Priority admission deadline
Einddatum

aug 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Juli 1, 2019
Priority admission deadline
Einddatum

jan 2020

Location
Aanmeldingslimiet
okt 1, 2019
Priority admission deadline
Einddatum