Amsterdam - Studeer in Amsterdam

IES Abroad

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

Amsterdam - Studeer in Amsterdam

IES Abroad

amsterdam

Overzicht

Ben je benieuwd naar een onafhankelijke, frisse kijk op de wereld - en bij jezelf? Laat Amsterdam je perspectief herdefiniëren. Deze vooruitstrevende stad staat bekend om zijn geavanceerde bijdragen aan de kunsten, het bedrijfsleven, de politiek en het sociaal beleid, en voor het belang ervan in de geschiedenis van Europa en de wereld.

Ons Study in Amsterdam-programma maakt gebruik van de unieke balans van geschiedenis en hedendaagse cultuur van de stad en laat je je studie structureren aan de prestigieuze Universiteit van Amsterdam (UvA) en aan het IES Abroad Centre.

Met een sterke focus op internationalisme, biedt de UvA een breed scala aan cursussen die je kunt volgen, waaronder Conflict en culturele diversiteit, globalisering en internationale betrekkingen, en sociologie. Je kunt ook kiezen uit het cursusaanbod van IES Abroad , in studiokunst, Nederlandse taal, onderzoek en andere onderwerpen.

Amsterdam wordt je klaslokaal. Verschillende cursussen bevatten praktische componenten om u te helpen Amsterdam en zijn omgeving te verkennen terwijl u over het verleden en heden van de stad leert. Bestudeer de geschiedenis van Amsterdam door enkele van de historische plekken van de stad te bezoeken, waaronder het huis van Anne Frank en het Rembrandthuis. Verken de bekende musea van de stad, zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum. Kom meer te weten over deze diverse cultuur door op een fiets te stappen en door de historische wijken van de stad te toeren. Ontmoet de Amsterdammers en ontdek hoe divers ze zijn.

We willen dat je je thuis voelt in Amsterdam, dus we doen er alles aan om je te helpen integreren in het leven in de stad. Van huisvesting tot culturele evenementen, het is onze taak ervoor te zorgen dat u de meest authentieke studie in het buitenland mogelijk maakt.

Snelle feiten

 • Centrum: IES Abroad Amsterdam
 • Plaats: Amsterdam
 • Land: Nederland
 • Programmacredits: 15-17 credits
 • Taal van de instructie: Engels
 • Taal Vereisten: Geen

Programmadata

Nadat u bent toegelaten, raadpleegt u het gedeelte Reisdatums van de Predeparture-informatie in uw MyIESabroad-account voordat u uw reis boekt.

Herfst 2018

20 augustus - 22 december

Lente 2019

28 januari - 31 mei

Aankomende deadline voor aanmelding:

Lente 2019 - 19 oktober 2018

academici

Onze missie is simpel: om u de best mogelijke studie in het buitenland te bieden, inclusief de hoogste academische en culturele ervaringen.

We bieden unieke cursussen die de Nederlandse taal, cultuur en kunst verkennen. De professoren en cursusmogelijkheden van wereldklasse aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) verbeteren uw academische ervaring en bieden u elke dag nieuwe perspectieven in de les.

In Amsterdam neem je 15-18 credits per semester. UvA-cursussen en IES Abroad cursussen zijn elk maximaal 6 credits waard.

Creëer uw eigen academische ervaring door te kiezen uit de volgende vereiste en optionele componenten:

 • Universiteit van Amsterdam (UvA) vakken - (er is minimaal één UvA-cursus vereist)
 • Een of meer IES Abroad (s) - (optioneel)

cursussen

Dit is een lijst met geplande cursusaanbiedingen. Nadat je bent geaccepteerd, zie je een lijst met aanbiedingen voor de laatste cursus in je MyIESabroad-account.

Kunstgeschiedenis

AH 315 - Hoogtepunten van de Nederlandse kunst: van Rembrandt tot Mondriaan en Beyond (herfst, lente)

Kunst

AR 250 - Studio Rietveld: een inleiding tot de studiokunst in Amsterdam (herfst, lente)

Culturele Studies

 • CU 101 - Nederlandse taal en cultuur (herfst, lente)
 • CU 211 - Dialogen over verschillen (herfst, lente)

Nederlandse taal

DU 101 - Nederlandse taal en cultuur (herfst, lente)

Geslachtsstudie

SS / GS 315 - Inleiding tot de studie van seksualiteit en gender in de context van Amsterdam (herfst, lente)

Interculturele communicatie

IC / PS 311 - Cross Cultural Psychology (herfst, lente)

Psychologie

IC / PS 311 - Cross Cultural Psychology (herfst, lente)

Sociale Studies

SS / GS 315 - Inleiding tot de studie van seksualiteit en gender in de context van Amsterdam (herfst, lente)

Over de Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is trots op haar brede scala aan multidisciplinaire aanbiedingen en haar sterke focus op internationalisering. Deze kwaliteiten komen tot uiting in het grote aantal internationale en buitenlandse studenten aan de Universiteit. De universiteit is geworteld in het 17e-eeuwse Amsterdam en staat bekend om zijn rijke intellectuele, artistieke en commerciële geschiedenis en om zijn bijdragen aan de hedendaagse wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek.

Het Study in Amsterdam-programma maakt deel uit van het Amsterdam Exchange Programme - Social Sciences (AEXP-Social Sciences), voorheen bekend als het Undergraduate Certificate Program (UCP) in het College of Social Sciences (CSS) van de UvA.

cursussen

Als IES Abroad student valt je opleiding grotendeels onder het Amsterdamse uitwisselingsprogramma - sociale wetenschappen (AEXP-sociale wetenschappen) binnen het College voor Sociale Wetenschappen (CSS). Verzoeken om een ​​cursus buiten de AEXP-Scocial Sciences te volgen, worden geval per geval afgehandeld, omdat de individuele afdelingen aan de UvA de uiteindelijke toelating tot elke specifieke cursus hebben.

Ga naar de cursuscatalogus AEXP-sociale wetenschappen om een ​​idee te krijgen van cursussen die tijdens uw termijn in het buitenland worden aangeboden. (Opmerking: zorg ervoor dat u op de verschillende "clusters" klikt om een ​​volledige reeks te zien van wat mogelijk beschikbaar is.)

Cursussen aan de UvA worden vermeld in ECTS-credits. 2 ECTS-credits gelijk aan 1 US / IES Abroad tegoed. Een cursus ter waarde van 12 ECTS bijvoorbeeld, is 6 IES Abroad tegoeden waard.

U kunt kiezen uit vakken in:

 • Antropologie
 • Kunst
 • Conflict en culturele diversiteit
 • Nederlandse Vereniging
 • Etniciteit, migratie en nationalisme
 • Gender en seksualiteit
 • Globalisering en internationale betrekkingen
 • Media en communicatie
 • Planning en ontwikkeling
 • Politiek, bestuur en democratie
 • Sociologie
 • Stedelijke studies en wereldwijde gezondheid

Als je je kwalificeert en de juiste achtergrond hebt, kun je maximaal twee cursussen volgen aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde waarvan de Amsterdam School of Business (ASB) EQUIS-geaccrediteerd is. Vereisten en andere vereisten zijn van toepassing.

Afhankelijk van de beschikbaarheid, kun je misschien ook een cursus volgen in de faculteit Geesteswetenschappen op een van de volgende gebieden:

 • Kunst- en mediastudies
 • Europese en Amerikaanse studies
 • Geschiedenis
 • Literatuur
 • Filosofie en redevoering

Houd er rekening mee dat deze mogelijkheden beperkt zijn.

Cursus-gerelateerde excursies

Cursus-gerelateerde excursies zijn academische reizen in verband met cursussen. Ze zijn georganiseerd om IES Abroad cursussen aan te vullen en dragen bij aan een algemene kennis van de cultuur en samenleving in Amsterdam. Deelname is gebaseerd op cursusregistratie.

Voorbeelden uit het verleden zijn:

 • Rondleidingen door hedendaagse kunstmusea en galerieën
 • Wandeling door de wijken van Amsterdam
 • Rondleiding door de rosse buurt
 • Excursie naar Haarlem en Den Haag

behuizing

We willen ervoor zorgen dat uw grootste uitdaging is om te bepalen welke monumenten het eerst moeten worden bekeken of om het beste café te ontdekken - zonder een plek te vinden om te wonen waar u zich op uw gemak voelt. We doen ons best om huisvesting te vinden die een afspiegeling is van hoe de lokale studenten leven. Ons doel is dat wanneer u Amsterdam verlaat, het zich als thuis voelt.

U kunt kiezen uit twee verschillende appartementsopties. Beide opties omvatten een ensuite badkamer met douche.

Shared Studio Apartments

Deel een ruime tweepersoonskamer in een studio met een IES Abroad of andere internationale studenten. Elke kamer is uitgerust met een eigen kitchenette en een badkamer. Als hulpbron voor u wonen assistenten van de lokale bewoners in de appartementen om u te helpen.

Eenpersoonskamers

Je hebt je eigen kamer in een flatgebouw en deelt een keuken met andere studenten op je verdieping. Dit gebouw heeft een 24-uursreceptie. Eenpersoonskamers hebben een extra vergoeding.

Maaltijden zijn niet inbegrepen in beide opties, maar de meeste studenten koken maaltijden in hun appartementen of eten in nabijgelegen studentenrestaurants en restaurants.

Studentenleven

oriëntering

Het programma begint met een oriëntatie die je kennis laat maken met de medewerkers van IES Abroad Amsterdam, je medestudenten en de stad Amsterdam. Onderwerpen als academici, huisvesting, transport en gezondheid en veiligheid worden in deze periode behandeld.

Je hebt de mogelijkheid om mee te doen met de oriëntatie van het International Student Network (ISN), die wordt geleid door Nederlandse studenten

Bovendien, CORE ™, IES Abroad 's Comprehensive Orientation

Als onderdeel van het CORE ™ -programma, neem je deel aan een vrijwilligersactiviteit die een gevoel van gemeenschap creëert met je medestudenten, die je een dieper inzicht geeft in het leven in Amsterdam, en je een contactpunt geeft als je wilt blijven deelnemen aan vrijwilligersprojecten gedurende het hele semester.

Excursies worden ook georganiseerd om je kennis te laten maken met andere delen van Nederland en met het Nederlandse spel en vermaak. Eerdere reizen omvatten excursies naar de Zaanse Schans en Utrecht.

Buitenschoolse activiteiten

Herbepaal de manier waarop je leeft en leert in Amsterdam door culturele evenementen, zoals:

 • Het zien van de windmolens op de Zaanse Schans
 • Een bezoek aan een kaasmarkt in Alkmaar, gevolgd door kanoën op de Alkmaarse grachten
 • Rondleiding door de tulpenboomtuin van Keukenhof (alleen in de lente)
 • Een bezoek aan Nationaal Park Hoge Veluwe
 • Fietsen naar Volendam en Marken
 • Het verkennen van het middeleeuwse kasteel Muiderslot en het eiland Pampus

Toelatingseisen

 • 18 jaar oud
 • Met een goede reputatie op je thuisschool
 • 3.0 GPA of beter op een schaal van 4.0
 • Junior of senior staan ​​wanneer het programma begint
 • Het definitieve toelatingsbesluit ligt bij de Universiteit van Amsterdam
 • Let op: in het Study Amsterdam-programma zullen aanvragers met cumulatieve GPA's onder 2,9 niet worden beoordeeld. Aanvragers van wie de GPA's tussen 2,9 en 3,0 liggen, zullen van geval tot geval worden beoordeeld (er zijn aanvullende aanvullende materialen nodig).

Paspoort

Een paspoort dat minstens zes maanden geldig is na de einddatum van het programma, met ten minste twee blanco pagina's is vereist.

Amerikaanse burgers die in het bezit zijn van een geldig paspoort, hoeven geen visumvoorspel te hebben om Nederland binnen te komen. Bij toelating ontvang je meer informatie over het verkrijgen van de vereiste verblijfsvergunning ter plaatse en alle bijbehorende vergoedingen. Niet-Amerikaanse staatsburgers kunnen voor aankomst een visum krijgen.

Kosten

Herfst 2018

 • Collegegeld: $ 14.855
 • Woningen: $ 4.815
 • Verzekering: $ 230
 • Totaal: $ 19,900

Academiejaar

 • Collegegeld: $ 26,725
 • Woningen: $ 9.630
 • Verzekering: $ 455
 • Totaal: $ 36.810

Beschouw deze prijzen als een startpunt. We moedigen u aan om contact op te nemen met uw studiebureau in het buitenland om de werkelijke kosten voor u te bepalen, rekening houdend met financiële hulp, studiebeurzen, uw thuisschoolbeleid en andere factoren.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels
IES Abroad

Laatst bijgewerkt op May 19, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Jan. 28, 2019
Duration
Duur
1 - 2 semesters
Voltijd
Price
Prijs
19,900 USD
Looptijd: herfst 2018
Locations
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Startdatum : Jan. 28, 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Mei 31, 2019
Dates
Jan. 28, 2019
Nederlanden - Amsterdam, Noord-Holland
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Mei 31, 2019