Afgestudeerden van onze Aarde Resources Technician programma zijn vaak de medewerkers van de keuze voor grote bedrijven in de groeiende en brede aardse hulpbronnen en geotechnische sector.

Hoogtepunten programma

Als een van de Aarde Resources Technician, kunt u verwachten te worden in de vraag. Carrière mogelijkheden zijn divers, variërend van de analyse van de bodem en rock, de beoordeling grondwater, van minerale exploratie, civiele techniek en milieu-consulting.

De verplichte, 6 maanden betaalde co-op werk termijn geeft u de mogelijkheid om geld te verdienen terwijl je leert, en maak waardevolle verbindingen binnen de industrie. Merk op dat de studenten niet in banen worden geplaatst. Het College steunt een proces met de industrie contacten om studenten te helpen succesvol te zijn in het verkrijgen van co-op werkgelegenheid in de toegepaste geologie te zijn.

Een sterke basis is de basis van dit programma. Fleming College is de enige college dat dergelijke diepgang biedt in geotechnische studies. Maar het is onze unieke mix van geïntegreerde cursussen in mineralen, geofysica, geotechnische en milieubeoordeling, dat geeft je een goed afgeronde en uitgebreide vaardigheden voor te bereiden op een carrière in de meeste werkplekken van toegepaste geologie. Werkgevers waarderen deze combinatie en vertellen ons dat ze kan het niet elders te vinden.

In deze twee jaar diploma programma, zult u ook studeren dergelijke steun vaardigheden als computing, de bemonstering en de veiligheid planning en communicatie - benodigdheden voor alle aardse hulpbronnen professional. Je leert hands-on in dit programma, met behulp van onze in-class geologische apparatuur en computertechnologie. Je leert observeren en testen van vaardigheden voor de co-op werk termijn. Na de co-op werk termijn, leer je meer technische inhoud door middel van practica, veldwerk op het terrein en excursies.

Waarom kiezen Fleming

 • Fleming College is het aanbieden van de geologie programma's voor meer dan 30 jaar en heeft een gevestigde reputatie verworven
 • Dit programma is zeer goed ondersteund door alumni - die doneren apparatuur, monsters, en helpen nieuwe gradiënten vinden zinvol werk in het veld - of ze huren
 • Veel van uw faculteit hebben gewerkt als geologen of in een gerelateerd veld - en hun ervaring en expertise te delen enthousiast met hun leerlingen
 • U heeft de mogelijkheid om significante ervaringsleren doen hier op de campus - inclusief grond, water en de kern testen
 • Voor elk uur besteedt u in collegezaal, zult u besteden twee uur werken bij een hands-on project.

Common First Semester

Studenten in diploma's van onze school nemen dezelfde cursussen voor eerste semester na het kiezen en in een van onze programma's worden geaccepteerd. Deze gezamenlijke focus stelt je bloot aan een verscheidenheid van carrière mogelijkheden - en andere programma's. U krijgt de vrijheid om te verkennen en het verkrijgen van een multidisciplinair perspectief, terwijl u een basis van kennis en fundamentele vaardigheden te verwerven.

Hoewel de studenten worden toegelaten tot een specifiek programma voor het eerste semester, de gemeenschappelijke eerste semester kun je van richting te veranderen als een ander programma of carrière gebied is meer aantrekkelijk. Zodra u met succes de gemeenschappelijke eerste semester hebt voltooid, kunt u het programma van uw keuze in tweede semester, onder voorbehoud van inschrijving capaciteit in te voeren.

Thomas Luloff is de coördinator voor Common First Semester.

WERKERVARING

Je neemt deel aan een verplicht, betalen 6 maanden co-op volgende semester 2. De co-op zal plaatsvinden van mei tot half oktober, en bieden een kans om uw leerervaring, vaardigheden en capaciteiten, evenals de mogelijkheid om inkomen te verdienen verbeteren.

Let op: In aanvulling op het betalen van collegegeld en vergoedingen tijdens zijn studie aan Frost Campus, zullen de studenten een co-op vergoeding (ongeveer $ 506,00) te betalen voor de administratieve kosten in verband met de co-op.

Ben jij dat?

Je moet houden van het werken in de buitenlucht als je wilt slagen en gelukkig zijn in deze carrière. Anders dan dat, moet u beschikken over:

 • het vermogen om te werken binnen een groep / team
 • computervaardigheden
 • zelfdiscipline
 • goede organisatorische vaardigheden
 • time management vaardigheden
 • wiskundige vaardigheden / logisch denken
 • analytisch / creatief denken vaardigheden
 • goede mondelinge / schriftelijke communicatieve vaardigheden

Carrièremogelijkheden

Er is een tekort aan geschoolde afgestudeerden om de groei in de geotechnische en exploratie sectoren. Op onze meest recente on-campus banenmarkten, bedrijven die onze afgestudeerden aangeworven opgenomen Golder Associates, Crone geofysica, LVM Group, Schlumberger Canada, Kiewit, Quantec en Taku Gold.

Sommigen waren inhuren voor meerdere posities. Sample job titels zijn:

 • geotechnische technicus
 • Milieu-Technicus
 • procesbeheersing / kwaliteitscontrole technicus
 • hydrogeologische technicus
 • lab en veld technicus
 • techniek technicus / technoloog
 • geofysicus operator

Jouw taak taken kunnen zijn terrein evaluatie, bodem, water en gesteente beschrijving en evaluatie, grondwater en oppervlaktewater vervuiling studies, engineering inspectie voor bouwwerken, remote sensing voor aardse hulpbronnen, exploratie voor water, aggregaten, mineralen en site-assessments. Je zou kunnen werken voor werkgevers zoals ingenieursbureaus, de totale productie bedrijven, exploratie van minerale bedrijven, de verwerking van mineralen laboratoria, grondwater consultants, milieu planners, overheidsinstellingen en andere bedrijven.

Met de groei in de bouwsector in heel Ontario en in mineralen exploratie hele Alberta en het noorden, werkgelegenheidsvooruitzichten zijn hoog. Of, kunt u overwegen in het buitenland werken. Veel afgestudeerden hebben snelle vooruitgang in hun loopbaan ervaren binnen een korte tijd, mede door de echte tekort aan mensen met de nodige opleiding en training.

Minimale Toelatingsvoorwaarden

OSSD met de meerderheid van de kredieten aan het College (C) en Open (O) niveau, waaronder:

 • 2 College (C) cursus Engels (Grade 11 of Grade 12)
 • 2 College (C) Math cursussen (Grade 11 of Grade 12)

Bij (C) is het minimum natuurlijk niveau voor toelating, (U) of (U / C) cursussen worden ook geaccepteerd.

Rijpe studenten

Als u 19 jaar of ouder zijn voordat klassen beginnen, en je hoeft niet een OSSD bezit, kunt u de Canadese Adult Prestatie Test om u in aanmerking komt beoordelen voor toelating te schrijven. Aanvullend onderzoek of academische verbetering kan nodig zijn specifieke cursus eisen voor dit programma voldoen.

International Students

Als je een internationale student, controleert u de informatie over toelatingseisen en hoe je hier van toepassing gevestigd. Houdt u er rekening mee dat de zes maanden co-op moet plaatsvinden in Canada, en het kan moeilijk zijn om dit programma te voltooien als je op een beperkt visum.

Programma Progression

Opmerking: Alle Toekomstige studenten Dit programma heeft verplicht curriculum eisen. Alle eerste en tweede semester cursussen moeten met succes worden afgerond voordat de student in aanmerking komt om in te schrijven voor de Co-op werk termijn. De Co-op werk termijn moet worden afgewerkt om het programma te voltooien. Indien een student een vereiste component de tijdsduur niet af te vullen het programma ondernomen worden. Neem contact op met de coördinator van het programma als u vragen hebt over deze vereisten.

Gerelateerde programma's

Veel van onze grads doorgaan met hun studies om hun specialisatie te verhogen. Wilt u misschien overwegen om de Geografische Informatie Systemen - Applicatie Specialist of cartografische Specialist post-graduate programma's. Andere studenten streven naar een tweede diploma in Resources boren en springen of Environmental Technician.

Bijkomende Kosten

Plan over de besteding van ongeveer $ 1500 in het eerste jaar en $ 525 in het tweede jaar voor boeken, leveringen en camp vergoedingen. Er kunnen ook bijkomende huisvesting en reiskosten tijdens de co-op werk termijn.

Transfer Agreements

 • Acadia Universiteit
 • Griffith University
Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 16 andere vakken van Fleming College »

Deze cursus is Campus gesitueerd
Duration
2 jaar
Prijs
1,995 CAD
per semester